Audiokniha Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele

Toulky Amerikou
Pro amerického dobrodruha a spisovatele Richarda Halliburtona nebylo nic nemožné a vyhledával vždy místa a situace, kde se poznání spojovalo s dobrodružstvím. Cestoval letadlem, lodí, vlakem i na slonovi.. Se svým mnohdy zmačkaným kloboukem Halliburton skutečně připomín…

Aforkalypsa V: Tantrická síla
Tantrové slaví velký den. Nazývají ho Dnem proměn. Je to vzácný obřad, který se opakuje maximálně jednou za století. Pozván je i Rumblitz, přestože to není poprvé a jeho předchozí účast nedopadla moc dobře. Nyní vyráží na cestu s vnukem Yorikem, a když už jsou na výletě…

Šírou tu zemi, zemi jedinou
150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…

Caligo
Zem sa stáva neobývateľnou. Ignorantské správanie ľudí ju priviedlo na pokraj existencie a zdá sa, že cesta späť je nemožná. Veľká skupina ľudí sa chystá Zem opustiť a začať nový život na planéte SOLU. Posledná generácia dospievajúcich, ktorí sa narodili už ako Vigilovi…

Cristóbal Colón
Poslechněte si o životě a o cestách Kryštofa Kolumba ve španělštině. Dozvíte se, jak se díky svému neuvěřitelnému úsilí a houževnatosti vypracoval ze syna janovského tkalce až na admirála moří a oceánů, místokrále a generálního guvernéra všech ostrovů a pevnin, jež obje…

Hoď je za hlavu
„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne…

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 1
První trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #1 Dort pro Fiškuse V úplně prvním příběhu všech dob se Pettson chystá Fiškusovi péct palačinkový dort. Kocourek totiž slaví jedny ze svých tří narozenin! Jenže doma chybí mouka. Jak ale dojet do obchodu, kdy…

Uta z Naumburgu
Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra …

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.Čte Lukáš Hlavica. Premi…

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1966)
Klasická pohádka Karla Jaromíra Erbena v přednesu národního umělce Františka Smolíka.

Hadí kůže
Jedna ze starších rozhlasových pohádek dramatika Františka PavlíčkaÚčinkují František Smolík, Luděk Munzar, Růžena Merunková, František Hanus a další.

Jedno temné okno
Dvanáct požehnání i dvanáct kleteb. Dvanáct karet je k magii klíč. Elspeth z rodu Brslenů má tajemství, které ji může stát život. V dětství do jejích žil pronikla prastará magie, dřímající v takzvaných kartách prozřetelnosti i v tajemné mlze obklopující království Kiks …

Serotonin
Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo…

Broučci
Legendární příběh nezbedného Broučka, který se učí orientovat ve světě a poslouchat hlas svého srdce, v podání současných členů i absolventů Dismanova rozhlasového dětského souboru. Účinkují bývalí členové Dismanova rozhlasového dětského souboru: Denisa Barešová, Marké…

Glatz – Smršť
Před sto lety se v Kladsku mordovalo ostošest. Jakpak by ne, když si přisadil i rozlícený Krakonoš… Na sklonku února 1923 visí z okna Vilémovy rozhledny na pruské straně hřebene Králického Sněžníku mrtvola. Prazvláštní místo činu, čnící nad celým kladským krajem, jakož…

Co se stalo, nemůže se odestát
Před německým soudem stojí československý emigrant, bývalý velitel internačního tábora pro Němce, a proti němu desítky svědků vypovídající o násilí a krutostech, kterých se na internovaných dopouštěl. Dokumentární drama Jaromíra Ptáčka na ožehavé téma poválečného odsunu…

Dům mrtvých
Z tajemného Domu mrtvých vede mnoho cest, k němu však pouze jediná. A ti, kdo se po ní vydají, už nikdy nebudou jako dřív… Sedmiměstí, kontinent po staletí ovládaný Malazskou říší, se nyní topí v moři krve. Ve svaté poušti Raraku povstala horda krvežíznivých náboženskýc…

Maková válka
Všichni ji měli za nicku, ale stala se válečnicí, která rozmlouvá s bohy… Osiřelá dívka vyrůstající v zapadlé provincii nikdy nepoznala lásku ani opravdový domov, a když se dozví, že má být provdána za bohatého starce, upne všechny své naděje i síly k obávané zkoušce kc…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Pýcha a předsudek
Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy. Vhodný ženich je takový, který oplývá b…

Koblihy
Anekdotický příběh o důvěřivém panu učiteli, který naletí mazanému podvodníkovi.Osoby a obsazení: Pinkava, učitel (Ivan Trojan), Stružinka, tulák (Miroslav Donutil), Kateřina, posluhovačka (Antonie Hegerlíková), starosta (Karel Urbánek), řídící učitel (Petr Kostka), pan…

Hustej nářez
Zemi obsadili mimozemští agresoři, tzv. kartani. Invaze proběhla hladce, takže se emzáci domnívají, že mají situaci pod kontrolou. Netuší, jak hluboce se mýlí. Tahle modrá planeta má totiž už pěknou řádku staletí své vlastní pány. Jen se většinou drží v pozadí... Říkají…

Hovory o józe a mystice č. 26
Jiří Vacek: Pozorování a soustředění na pozorovatele Vysvětlení rozdílu mezi praxí pouhého bdělého pozorování a átmavičárou. Metodický návod k uvědomění si pozorovatele neboli svědka. Poslechem a současným prováděním pokynů na audio nahrávce uvedených je možné dosáhnout…

Petr a Lucie
Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ…

Kubula a Kuba Kubikula
Kdysi dávno za náramné zimy, kdy i učitelé se báli klekánice a strašidel, chodil světem medvědář jménem Kuba Kubikula se svým medvědem Kubulou.Stejně jako v knize budete putovat do časů ušatých čepic, kdy ještě pořádně mrzlo. Tenkrát se člověk domluvil dokonce i s medvě…