Audiokniha Uranova

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Brok, Flek a strašidla
Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo …

Dekameron: Den třetí
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Pozitivní leader
Věděli jste, že pozitivní přístup navyšuje produktivitu až o jednu třetinu? Bývalý prezident evropského Microsoftu, Jan Mühlfeit, shrnul své mnohaleté zkušenosti ve vedení lidí do čtyř kroků. Odhalte, jak inspirovat vlastní tým, jak dosáhnout vytyčených výsledků a přito…

1984
Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr…

Nejkrásnější nevěsta
Hana Maciuchová nebo Ladislav Mrkvička v kouzelném příběhu na motivy italské pohádky. Starého krále jednoho dne napadlo, že se ožení. Za ženu že prý si vezme tu nejkrásnější dívku pod sluncem. Králův panoš Antonio tvrdí, že nejkrásnější není žádná urozená paní ze vzdále…

Prameny živé vody
Podle stejnojmenné knihy o životě a díle přírodního léčitele a zakladatele vodoléčby pro rozhlas upravil Pavel Linhart. Příběh popisuje životní osudy zakladatele lázeňské tradice v Jeseníku Vincence Priessnitze. Miloš Kočka se dlouhodobě věnoval osobnosti V. Priessnitz…

Témata, slova a věty A1, ENG-CZ
Objevte jednoduchý a efektivní způsob, jak se učit angličtinu poslechem. Tato audiokniha vás provede 20 praktickými tématy každodenního života, od rodiny, bydlení a jídla až po cestování, zdraví či volný čas. Každá lekce obsahuje užitečnou slovní zásobu, jednoduché věty…

Pouť krkonošská, Máj, Marinka a další
Hluboký dotyk se vzácnými okamžiky volnosti. Básnická próza nejslavnějšího českého básníka. Mácha za svůj krátký život prochodil mnohé krajiny Čech a své zážitky z těchto cest ztvárnil ve svém díle. Koncem léta roku 1833 vykonal Karel Hynek Mácha se svým přítelem Eduar…

Červený a černý
Román, v němž Stendhal (vlastním jménem Henri Marie Beyle) červenou barvou symbolizuje revoluci a černou barvou tmářství a despotismus. Hlavní hrdina románu Julien Sorel chce dosáhnout v životě vynikajícího postavení. Ačkoliv opovrhuje náboženstvím, dává se na kněžskou …

Pohádky z horkého léta
Původní pohádkový seriál pro nejmenší napsala Alena Riegerová. V režii Márie Křepelkové účinkují mj. Eduard Cupák, Ivan Trojan, Dagmar Veškrnová nebo Petr Nárožný. Obsah: 1. Jak si užovka odložila obleček. - 2. Skokani - 3. O jabloňce s letňátky. - 4. Pavučinka.

Opretá o ticho
Poézia autorky má filozofickú zrelosť a formálnu ľahkosť. Citlivý a presný výber slov lahodí uchu aj duši, jemná a príťažlivá stavba nesie vážne významy. Komorná interpretácia Jany Oľhovej umocňuje zážitok.

Osmička a její přátelé
Reportážní čtyřdílný seriál Českého rozhlasu popisuje zvukově bohatou formou rozhodující okamžiky českých dějin v souběhu s dějinami slavné automobilky Tatra. Její automobily byly symbolem doby v těch nejlepších i nejhorších letech našich dějin a jejich pohodlí využíval…

Otec hlava rodiny
Výběr ze známé humoristické knihy o běžných rodinných problémech a situacích. O rodinných figurkách. Hlavní postavou je velmi svérázný tatínek pan Day a jemu zcela na úrovni sekundující maminka paní Dayová...Čte: Svatopluk Beneš.

Kreutzerova sonáta
Ve světové literatuře je jen málo děl tak slavných jako Tolstého Kreutzerova sonáta. Když v roce 1889 vyšla, způsobila senzaci, která v kulturních dějinách neměla obdoby. Podivuhodně smělá a působivá analýza lásky a manželství, Tolstého "sexuální novela", je aktuální i …

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Wintonovy děti - Otto Pick
„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ Sir Nicholas Winton. V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl tak…

Pět povídek
Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Viktor Fischl je známý především jako autor básnických sbírek a prozaických textů. Hlavní téma…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Hity Vlasty Buriana 3 - In Italien
Třetí díl exkluzivního výběru ze zvukového odkazu krále komiků má v podtitulu název známé písně z filmu U snědeného krámu, kterou Burian jako rytmistr Kilián zpívá spolu s R. A. Dvorským za doprovodu jeho Melody Boys. Koláž sestavená z třinácti scének, monologů a písní …

Pikový kráľ
Ďalší prípad komisára Ledeckého a jeho kolegov z oddelenia vrážd začína nálezom mŕtveho muža ázijského pôvodu vo vyschnutom koryte jedného z kanálov na periférii Bratislavy. Na základe niekoľkých strelných poranení nikto nespochybňuje, že ide o násilnú smrť zavinenú cud…

Májové růže
Čtyři měsíce po výbuchu v Zahradě, kde zvrhlý psychopat držel mladé dívky, se agenti FBI snaží pomáhat přeživším s návratem do každodenního života. S blížícím se jarem však opět udeří sériový vrah a vyšetřovací tým musí pachatele dopadnout dřív, než se objeví další dívč…

Nedělejte si starosti
Najděte vnitřní klid tady a teď. Tato praktická audiokniha od renomovaného zen-buddhistického mnicha, autora mezinárodního bestselleru Umění prostého života, vám pomůže nejen zmírnit stavy úzkosti, ale také snížit míru stresu a starostí, které vás tíží, protože devades…

Dubliners
Audiokniha Dubliners namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. An ambitious mother, a boy in love, a lonely older man, a cynical intellectual and a girl who dreams of a life in another country are just a few of Joyce’s Dubliners. In these …