Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Uranova

Audiokniha Uranova

Délka:

14 hod 48 min

Čte:

Petr Čtvrtníček

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Zpěv Susannah

Zpěv Susannah

Série Temná věž popisuje cestu hlavního (anti)hrdiny Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního „pistolníka“, při hledání Temné věže. V tomto díle musí Roland a jeho ka-tet zachránit těhotnou Susannah, v jejímž těle sídlí démonická matka Mia, která chce přivést na svět své

Obrázek podcastu Ztraceni v čase

Ztraceni v čase

Cesta malého kluka do minulosti. Desetiletý Martin tráví prázdniny u babičky, která mu vypráví o svém malém bráškovi, který zahynul kdysi při bouřce. I Martina zastihne venku bouřka, během níž potká malého chlapce z minulosti. Představovali jste si někdy, jaké by to asi

Obrázek podcastu Mína z Barnhelmu

Mína z Barnhelmu

Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Ševčíka hraje Vilma Cibulková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Jiří Štěpnička. Dále účinkují Jana Boušková, Bronislav Poloczek, Václav

Obrázek podcastu Terezínské ghetto

Terezínské ghetto

{'cs': 'Kára s mrtvolami a divoká honička liduprázdnými ulicemi! Takhle hororovou noc Bára ještě nezažila. Na opuštěné půdě, kde se schovala, ji objeví Petr, od nějž se dozvídá, že se ocitla v židovském ghettu v roce 1944. Když Petr dostane povolávací lístek do transpor

Obrázek podcastu Chytrý osel a jiné povídky

Chytrý osel a jiné povídky

Nechte se vtáhnout do světa, kde se zvířata chovají (skoro) jako lidé, a lidé by se od nich mohli ledasčemu přiučit. Objevte želvu, která obětovala svůj domov za svobodu, straku, jež se bojí výšek, nebo mrzutého kapra, z něhož se stal mistr v přežívání. Knížka Chytrý os

Obrázek podcastu Svatý Xaverius

Svatý Xaverius

Ve svých prózách čerpal Arbes hojně náměty ze současného pražského života, do nichž prolínal autobiografické zážitky. Měl rád tajemné příběhy a dílo E. A. Poea. Byl to však zároveň neobyčejně racionální člověk, který se zajímal o techniku a o nejnovější vědecké objevy.

Obrázek podcastu V zajetí narcismu

V zajetí narcismu

Nejnovější výzkumy ukazují, že výrazné narcistické sklony se dnes vyskytují až u 20 % běžné populace. Toxické chování narcistických osobností rozvrací manželství, rodinné i přátelské vztahy, komunity, pracovní prostředí. V některých případech narcisté dokážou své oběti

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi

Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi

„Nenaučíme dítě chovat se lépe tím, že ho donutíme cítit se hůře.“ O dětech žijících v ústavní péči – o dobré i špatné práci s nimi, o jejich reálných příbězích. Upřímná a surová kniha, která nehledá líbivá slova k líčení reálných situací. Jak přistupovat k dětem žij

Obrázek podcastu Magorie

Magorie

Dříve než byla novela Alexandry Berkové Magorie oceněná v roce 1991 cenou Egona Hostovského, natočil podle ní režisér Josef Henke dramatickou kompozici s hudbou Emila Viklického. Ve fantaskním podobenství o zemi pod plochým kamenem vytvořila autorka metaforu života v to

Obrázek podcastu PAX 5: Sluhové zla

PAX 5: Sluhové zla

Je prosinec, obyvatelé Mariefredu se uprostřed předvánočního shonu chystají na oslavu svátku svaté Lucie. Jen málokdo ale tuší, jak děsivá Lucie tentokrát město čeká. Jedna nevinná dětská hra přivolá nebezpečné návštěvníky. Otevře se brána do jiného světa a v Mariefredu

Obrázek podcastu Biologie víry – Jak uvolnit sílu vědomí, hmoty a zázraků

Biologie víry – Jak uvolnit sílu vědomí, hmoty a zázraků

Přestože název knihy mnoho nenapoví, její obsah vás překvapí, či dokonce ohromí. Autor v knize odhaluje tajemství, ke kterému vědci dospěli teprve nedávno, a sice že můžeme změnit svou biologii – tedy naše tělo i mysl – díky svému uvědomělému chování a myšlenkám. Jak sá

Obrázek podcastu Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská – česká spisovatelka a bojovnice za práva žen je známá hlavně svými romány, básněmi a librety k operám, ale v její pozdější tvorbě převažovala tvorba pro děti. V tehdejší době šlo vlastně ještě o neznámý fenomén – původní česká četba určená těm nejme

Obrázek podcastu Povídky malostranské

Povídky malostranské

Vrchol prozaického Nerudova díla – mistrný obraz starosvětského malostranského prostředí před rokem 1848 – osudy lidiček, v nichž autor vytvořil vzor literární charakteristiky postav. Tato nahrávka obsahuje povídky: Pan Ryšánek a pan Šlégl, Hastrman, Přivedla žebráka na

Obrázek podcastu Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek

Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy. Vhodný ženich je takový, který oplývá b

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Pověsti z Olomouckého kraje

Pověsti z Olomouckého kraje

Poutavá série 90 pověstí, v níž vystoupáme z Hané až do Jeseníků a pak se vydáme zpět. Podíváme se, jak se do krajiny otiskly a do vyprávění propsaly různé kulturní tradice, víry a pověry a události velkých dějin - jako křížové výpravy, války třicetiletá či prusko-rakou

Obrázek podcastu Sofiin svět

Sofiin svět

Norský učitel Jostein Gaarder spojil ve své knize Sofiin svět zdánlivě neatraktivní témata: dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky. Román, který byl publikován v roce 1991, ovšem slaví neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšel v desítkách

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasa

Obrázek podcastu Ruce nad vodou

Ruce nad vodou

Po havárii vězeňského auta se v rozbouřené řece octnou odsouzený a jeho dozorce. Má člověk vždycky povinnost pomoci bližnímu a pro čí život má cenu riskovat svůj vlastní? Experimentální text má rámec rekonstrukce dramatické události, v níž se po havárii vězeňského auta

Obrázek podcastu Milenec lady Chatterleyové

Milenec lady Chatterleyové

Román Lady Chatterley's Lover, 1928, Milenec lady Chatterleyové, vzbudil po svém vydání senzaci a pobouření! Policejně byl zakázán a ještě v roce 1960 se nakladatelství Penguin Books ocitlo na lavici obžalovaných, když knihu vydalo. V proslulém soudním procesu, v němž n

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,

Obrázek podcastu Co si pamatuju

Co si pamatuju

Věra Dvořáková, překladatelka z francouzštiny a manželka básníka a spisovatele Ladislava Dvořáka, vzpomíná na život v Československu poznamenaný dvěma totalitami a na vzácná celoživotní přátelství s Emanuelem Fryntou, Janem Zábranou, Jiřím Kolářem, Olgou a Václavem Havl

Obrázek podcastu Friedrich řečený Bedřich

Friedrich řečený Bedřich

Je to jeden z největších Čechů, tvůrce naší národní hudby, bez jeho díla si českou kulturu ani neumíme představit. Přesto své chlapecké deníky i milostné dopisy psal německy a správně mluvit a psát česky se učil až dlouho po třicítce. A to není zdaleka jediná okolnost,