Audiokniha Úmluva s vodami

Kreutzerova sonáta
Ve světové literatuře je jen málo děl tak slavných jako Tolstého Kreutzerova sonáta. Když v roce 1889 vyšla, způsobila senzaci, která v kulturních dějinách neměla obdoby. Podivuhodně smělá a působivá analýza lásky a manželství, Tolstého "sexuální novela", je aktuální i …

Zahořanský hon
Milostný příběh z doby rokoka se odehrává v okolí Zahořan. Dozvíte se, jak šibalský kousek rozšafného myslivce a hornisty Svídy, svobodomyslného malíře Rysa a ušlápnutého kantora-hudebníka Vojny napálí mocichtivého a nafoukaného pana vrchního. Úsměvný kousek je vlastně …

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke
Čert a Kača, O Smolíčkovi, O kohútkovi a sliepočke - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Umění konverzace
Jiří Adamíra jako soukromý učitel a Jana Preissová jako jeho žačka v půlhodinové lekci společenské konverzace. Vždyť umění dobře mluvit a vystupovat potřebuje k úspěšnému životu snad každý z nás!

Conan z Cimmerie
Nejslavnější postava moderní fantasy poprvé v audiu! Čtveřice povídek o legenárním válečníkovi v jedinečné interpretaci Jiřího Schwarze. Sbírka obsahuje povídky Věž slona, Dcera pána mrazu, Královna černého pobřeží a Rudé hřeby v překladu Jana Kantůrka, který pro český…

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Album scén z divadelních her 3 (Savoir, Jariš, Giraudoux)
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Alfreda Savoira (Malá Kateřina), Milana Jariše (Láska, Království boží) a Jeana Giraudouxe (Tro…

Meditace 1
Meditace uvolní vnitřní napětí nasbírané během života. Zaposlouchejte se do slov doprovázených hudbou, jež vás povedou do vlastního nitra, kde budete moci následně pracovat sami na sobě. Za života se setkáváte s mnohými lidmi a komunikací s nimi se učíte „životu“. Medit…

Nejen o sobě
Výběr z literárních vzpomínek Jaroslava Marvana na léta s divadlem i před filmovou a televizní kamerou.Účinkují: Soběslav Sejk, Josef Velda a Gabriela Vránová.

3x Rhyme & Sachsová #1
3× Rhyme (& Sachsová) I s těmi nejtěžšími změnami v životě se lze vyrovnat, pokud nepřijdete o to nejdůležitější... Elitní americký detektiv Lincoln Rhyme po úrazu ochrnul a je upoután na vozík. Když je však někdo diagnózou kvadruplegik, nutně to neznamená, že by se j…

Hrabě Monte Christo
Světoznámý příběh lásky, zrady a pomsty ve vynikajícím rozhlasovém zpracování z roku 1967.

Otcové – dcery, matky – synové
„Práce s rodičovskými komplexy jako cesta k vlastní identitě.“ Jungiánská psychoanalytička Verena Kast ve své dnes již klasické knize ukazuje, jak lze v terapeutické práci nebo i v úsilí o vlastní psychický růst rozvolnit vliv otcovského a mateřského komplexu. Švýcarsk…

Kateřina Aragonská: Pravá královna
Měli si být oporou a stvrdili to před Bohem. Avšak jen ona na to dbala… Už počasí v anglickém přístavu věstí, že se španělská infantka Catalina bude muset důkladně obrnit proti nevlídnosti Severu. Sňatková politika jí za chotě určila zdejšího prvorozeného prince Artura …

O chytré kmotře lišce
Četba ze známé dětské knížky malíře Josefa Lady zpracovává příběh chytré lištičky, kterou myslivcova dcerka naučí mluvit lidskou řečí. Liška využívá své dovednosti, sama si pak například telefonem objednává kýty šunky a přelstí všechny uzenáře v dalekém okolí...Čte: Zde…

Lohengrin z Podhájí
Komediální příběh Františka Pavlíčka ze zápisníku venkovského veterináře, který kromě zvířat léčí i mezilidské vztahy. Rázovité postavy hrají Ladislav Mrkvička, Dana Syslová, Josef Somr, Iva Janžurová nebo Vlastimil Brodský. Známý venkovský neurvalec Eda Budín se vrací…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Griša - Bouře a vzdor
Z obyčejné dívky Aliny Starkové se stala světlonoška. Mnozí k ní upínají své naděje – vždyť jen ona jediná dokáže zničit Vrásu stínu, jež odedávna sužuje zemi. Jenže cena, kterou za to platí, je vysoká. Touží žít někde v ústraní s milovaným Malem po boku, místo toho stá…

Zimní včely
Je mi smutno po včelách. Utýraly je nenávistné armády. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce. Jsou poslední měsíce druhé světové války. Býva…

Meditační promluvy 4 - Cesta k přirozenému samádhi
Promluvy k praxi z meditačního retreatu na Padma Farmě 2009.

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Malá jabloňová zahrada
Další z krásných rozhlasových pohádek básníka Karla Šiktance...Komtesa Johanka je nemocná, jakoby ani žádnou sílu k životu neměla. Mladý zahradník Prokop by udělal cokoli, aby Johanku zachránil. Vydá se proto k modrému jezeru, které nechal vybudovat knížepán Johance pro…

Ovidius: Milostná poezie
Komentář k původnímu albu DV 15297 Supraphonu z roku 1967: V kolikatisícovém nákladu by musely vyjít Ovidiovy milostné sbírky, aby se uspokojila touha čtenářů mít vlastní výtisk líbezného Ovidia! Ovidius je básník, který nestárne, poněvadž nestárne ani láska, kterou opě…

Forbíny života 1
Původní LP album 1218 4300 s vyprávěním a vzpomínáním Jana Wericha na své kolegy herce, scénáristy atd. propojené průvodním slovem v podání Miloše Kopeckého vydal Supraphon v roce 1987

Odovzdávanie ohňa
Odovzdávanie ohňa je snahou dostať k mužom to, čo mali prirodzene získať od svojich otcov, no z rôznych dôvodov sa to neudialo. Jadro tejto audioknihy tvoria myšlienky, ktoré nás, napriek našej rôznorodosti, spájajú a pomáhajú nachádzať návody k tomu, kto sme a aká je n…