Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Umění vyjednat cokoliv

Audiokniha Umění vyjednat cokoliv

Délka:

11 hod 0 min

Vydavatel:

Grada

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ženy z Cínové hory

Ženy z Cínové hory

Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky. Vysoko v kopcích Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že právě proto si některé místní ženy dokázaly ucho

Obrázek podcastu Mrtvé duše nezpívají

Mrtvé duše nezpívají

Vzali mu všechno. Takže on teď vezme všechno jim. Jednomu po druhém. Carl Mørck se po odchodu od policie nemůže sžít s novou rolí spisovatele, a tak vcelku uvítá, když ho kontaktuje neznámá žena se znepokojivou nahrávkou. Její obsah totiž vrhne světlo do několik let sta

Obrázek podcastu Poviedky, anglicky, slovensky 3

Poviedky, anglicky, slovensky 3

PAS3: Poviedky, anglicky, slovensky 3 je pútavá metóda výučby angličtiny (a slovenčiny), ktorá sa nezameriava len na počúvanie príbehov v slovenčine a v angličtine, pretože každá veta v knihe je citovaná v slovenčine a následne preložená do angličtiny. Učebnica je založ

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl

Obrázek podcastu Opustíš-li mne

Opustíš-li mne

Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 8. - Jak se králíček Ňuf stal mužským, Chytrý Jíra, Psí pohádka a další

Album pohádek "Supraphon dětem" 8. - Jak se králíček Ňuf stal mužským, Chytrý Jíra, Psí pohádka a další

Osmý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" představuje sedm pohádek z archivu Supraphonu ze 70. let - mimo Psí pohádku, která je vyprávěná, jsou všechny dramatizované. V pohádkách Jak se králíček Ňuf stal mužským, Princezna Jaruška a rytíř Anastáz, O princezně a

Obrázek podcastu Církev a válka

Církev a válka

Proč nacházíme četné zobrazení zbraní v kostelech? Existuje vůbec něco, co bychom mohli nazvat spravedlivou, nebo dokonce svatou válkou? Teolog Martin Weis zdůrazňuje, že válka v žádném případě nikdy nebyla a není Božím záměrem, a to ve čtrnáctidílném cyklu, který nabíz

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan

Obrázek podcastu Zmizet

Zmizet

Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i m

Obrázek podcastu Červená kůlna

Červená kůlna

Dědeček z ostrova snů Nesentimentální, s humorem napsaný příběh o přátelství malého chlapce a starého muže, které spojuje osamělost. Míšův tatínek čte nevěřícně telegram: „Vaše objednaná Škoda MB 1000 zítra k vyzvednutí.“ Radost nezná mezí, první rodinné auto. Tatínek s

Obrázek podcastu Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivé

Obrázek podcastu Starý sad

Starý sad

Navštivte s námi půvabné místo mezi starými stromy. V trávě pod jabloní objevíte červené jablíčko a s ním i zdejší zvířátka, která vás vtáhnou do svého malého království velkou silou vzájemného přátelství a nenápadné moudrosti.

Obrázek podcastu Hadohlavec

Hadohlavec

„Kdo chce zabít hada, musí mu utnout hlavu.“ (čínské přísloví) Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených států. Když je v jižním Texasu nalezen kamion plný mrtvých Číňanů, je k případu přizvána nejen ona, ale z politických důvodů také pekingský detek

Obrázek podcastu Dobré matky

Dobré matky

Achillova pata italských mafiánů? Jejich ženy! Málokoho překvapí fakt, že nejmocnější zločinecká organizace na světě má svůj původ v Itálii. Není to však sicilská Cosa nostra, ba ani neapolská Camorra, nýbrž ’ndrangheta, v jejímž čele stojí potomci pastevců a pěstitelů

Obrázek podcastu Macourek: Mach a Šebestová za školou

Macourek: Mach a Šebestová za školou

Trojice tvůrců - M. Macourek, P. Nárožný a A. Born - přivedla na svět nesmrtelné postavičky dvou žáků III. B, kterým se dějí neuvěřitelné věci. S pomocí kouzelného sluchátka mohou hrdinové létat, cestovat do minulosti i do budoucnosti, zmenšovat se a zvětšovat, měnit zv

Obrázek podcastu Deník farářky

Deník farářky

Boží cesty jsou nevyzpytatelné a nekonvenční farářka Martina Viktorie Kopecká o tom ví své. Valnou většinu jejího života se nezdálo, že bude aspirovat na službu v církvi – a přesto je dnes výraznou postavou Církve československé husitské. Jak vypadá život moderní farářk

Obrázek podcastu Fulmaya na rázcestí

Fulmaya na rázcestí

Z Nepálu cez Moskvu až domov na Slovensko. Kto by to bol o Fulmayi povedal? Pokračovanie úspešnej prvotiny Fulmaya – príbeh hudobníčky a herečky Doroty Nvotovej a jej nepálskeho alter ega Fulmaya. Po divokých rokoch cestovania a sprevádzania v Himalájach sa Fulmaya ocit

Obrázek podcastu Vítek

Vítek

Odvážný rytíř Vítek se po Soběslavově smrti stává věrným poddaným krále Vladislava I. a v jeho službách usiluje o nastolení práva a spravedlnosti. Otakar Brousek čte z historického románu Adalberta Stiftera, rakouského spisovatele českého původu. Poslechněte si příběh z

Obrázek podcastu Bratři

Bratři

Cirkus je kouzelný svět. Akrobat je tak trochu klaunem. Právě to tvrdí bratři Gianni a Nello, synové potulného kejklíře a komedianta a krásné cikánky. Snaží se přesvědčit nejen cirkusové diváky, že svými stále novými a obtížnějšími akrobatickými čísly dokáží každého pře

Obrázek podcastu Krajinou příběhů - četba z Knihy o Jizerských horách

Krajinou příběhů - četba z Knihy o Jizerských horách

Nevrlého Kniha o Jizerských horách stále zůstává vzorem pro literární zpracování vlastivědných titulů a inspirací ve vztahu člověka ke krajině a její historii. Informace o historii i přírodě, o cestách, pomníčcích, o místních jménech a místopisu, příběhy rozhleden i dom

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu

Obrázek podcastu Barevný závoj

Barevný závoj

Přerod povrchní krásky v pokornou a chápavou ženu. Příběh dívky z anglické lepší společnosti, která se bez lásky provdá za lékaře. Vzrůstající odcizenost manželů se však začne drolit v centrální Číně, kde oba pomáhají při epidemii cholery. Z povrchní ženy se stává poko

Obrázek podcastu Zloději zelených koní

Zloději zelených koní

Je jako zlatokop, jenže v Československu. Jakou daň za to zaplatí? Ukecal ji na sbírku minerálů, jelikož protiklady se přitahují. Koncem 80. let se zběhlý student geologie Pavel opájí hluboce velkolepými sny, kdežto zamlklá Karolína se drží při zemi. Když pak její milý

Obrázek podcastu Ako čertík Babráčik skočil dobru na hačik

Ako čertík Babráčik skočil dobru na hačik

Vianočné rozprávočky o čertíkovi, ktorý ako sa snažil tak sa snažil, nevedel byť zlým. A aby sa to poriadne naučil, vyslali ho z pekla na zem a prísne mu nakázali, že pokým Lucku na zlé veci nenahovorí, domov nech sa ani nevracia! Spočiatku sa mu aj darilo – Lucka klama

Obrázek podcastu Kapky rosy

Kapky rosy

Kapky rosy - bajky a alegorické příběhy. Knížku tvoří sedmadvacet krátkých próz spojujících v sobě prvky pohádky, bajky a povídky, jsou alegorií na lidský život. Lidi zastupuje příroda, zvířata a rostliny. Hluboký význam drobných příběhů pak o to naléhavěji vystupuje d