Audiokniha Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury

70 let Divadla na Vinohradech
Z komentáře původního LP alba 1 18 2105 "70 let Divadla na Vinohradech" vydaného v Supraphonu v roce 1977 a nyní, v listopadu 2017, poprvé vydávaného digitálně - první představení na prknech Vinohradského divadla se totiž odehrálo 24. listopadu 1907..... Předkládáme veř…

Vydra: Má pouť životem a uměním
Václav Vydra starší (*29. dubna 1876 - †7. dubna 1953) se narodil do rodiny vojenského hudebníka a kapelníka. V prvním divadelním angažmá byl v letech 1907 - 1913 v Plzni, v letech 1913 - 1922 byl hercem a režisérem ve Vinohradském divadle, kde krátce zastupoval K.H.Hil…

Dívky nalehko
Komisař Holina pátrá po vrazích vietnamské dívky. Další případ komisaře Holiny známého z knižní i televizní série Vraždy v kruhu. Je vražda mladé Vietnamky motivovaná sexuálně, nebo je za zločinem něco víc? Je vražda vietnamské dívky nalezené v soukromé zahradě v lehké…

Pohádky a písničky pro kluky a holčičky. Den dětí
Nový kompilační titul "Pohádky a písničky pro kluky a holčičky" se snímky určenými jak pro nejmenší děti (zpívaná veršovaná pohádka O perníkové chaloupce, pohádky O myšce a medvědovi, Čtyři pejsci na výletě, písničky Ukolébavka pro hlemýždě, Včelka Mája a další), tak i …

Múdry zlatník
Audiokniha Múdry zlatník – obsahuje 2 dramatizované rozprávky Múdry zlatník a Ako sa Janík učil latinu, ktoré na motívy rozprávok Boženy Němcovej napísala Ľuba Vančíková.

Dobrá smrt
Jak se vyrovnat s diagnózou neléčitelné nemoci? S obdobím, ve kterém člověk prochází silnou bouří emocí a bojuje s pocitem bezradnosti? S odborníky, kteří problémy terminální fáze onemocnění řeší v praxi, se budeme snažit vcítit do obtížné situace pacienta a přemýšlet n…

Staré řecké báje a pověsti pro děti
Byli to bohové, kdo byli hlavními hybateli života ve starém Řecku. To oni tahali za neviditelné nitky lidských osudů. Z některých dobrodružství a příběhů se dozvíte, že bohové museli být často i velkými šprýmaři! Velkým hrdinům připravovali tajemné úkoly a stavěli do je…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Ted Bundy, vrah po mém boku
Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdy…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Súboj s láskou
Bratia Rafael a Ján Podmanickí z Bystrice, mocní veľmoži a lúpežní rytieri, ovládajú celé Považie a trasie sa pred nimi i šľachta na Morave a v Sliezsku. Sú nielen neľútostní bojovníci, ale aj obratní diplomati a všetky útoky proti nim sa končia ich víťazstvom. Príbuzen…

Menzel: Míša Kulička v cirkuse
V druhém dílu zvukové tetralogie o Míšovi Kuličkovi se představí hlavní hrdina v cirkuse. K hrdinům první části - Míšovi Kuličkovi, jeho mamince medvědici Barboře a popletenému strýčkovi Vasilovi - přibývají na tomto nosiči zvířata z cirkusu i půvabná tanečnice, která s…

Druhá šance
Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly s…

Verschluss
Málokdo tušil, jak dramaticky se Československo změní, když v roce 1927 v prezidentských volbách zvítězil Bohumil Němec, Rudolf Beran se stal ministerským předsedou a izolacionisté převzali v zemi vládu. Poznejte zevnitř to, co je dnes označováno za nejrozsáhlejší sociá…

Zoo v kufru
Nejdřív zvířata, až potom zoo! Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou do západní Afriky, aby získali zvířata pro vlastní zoo. Kniha vypráví o šestiměsíční cestě, kterou v roce 1957 podnikli Gerald Durrell s manželkou d…

Krev není voda
Žádný rok v Krauzově krátké detektivní kariéře nebyl tak těžký jako rok 1992. Bezpečnostní analytici tvrdili, že na vině byla neuvážená porevoluční totální amnestie, protože vylidnila věznice a zalidnila ulice násilím. Krauz a jeho kolegové tenkrát nedbali bezpečnostníc…

Pán prstenů - trilogie
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Ideální manžel
Josef Karlík, Rudolf Krátký, Vlasta Fialová, Dagmar Pistorová, Jiřina Prokšová a Rudolf Walter v hlavních rolích brněnské rozhlasové adaptace slavné komedie Oscara Wilda Ideální manžel z r. 1962.Sarkasmus, ironie, četné paradoxy vtělené do vtipných bonmotů to především …

Dědictví
Ještě v létě byla Eva docela jiná: potřeštěná mladá holka, která poslouchá divokou hudbu a netrápí se tím, co s ní bude a jakou práci si najde. Jenže pak se v rodině objevil otčím. A tetička Anda, která žila celý život na samotě a nikdy se tam nebála, se ve své starobyl…

3x Wallander #1
3× Wallander Osamělost, melancholie a honba za spravedlností. Vítejte ve světě komisaře Wallandera. Zločiny, které vyšetřuje, bere osobně. Pije a přejídá se, trpí zdravotními neduhy. V práci i doma se často vzteká a nejednou rozčarovaně pochybuje, jestli zvolil správn…

Opojení z proměny
Román z autorovy pozůstalosti zahrnuje zkušenosti z politického vývoje a společenské atmosféry v Rakousku 30. let 20. století. Příběh dívky, která se z jednotvárného života v malé obci dostává na čas do prostředí společenské smetánky. Tam se z nenápadné slečny z pošty s…

Tajemství polárního moře
Pamětníci to potvrdí, mladší snad uvěří - ti, kteří prožívali svá "raná" léta v průběhu 50. a 60. let, poměrně hodně četli. A pokud měli rádi knihy dobrodružné, napínavé, cestopisné, ale také z oblasti žánru literatury sci-fi, rozhodně jim neunikla kniha s názvem 'Trose…

Bez naděje
Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního …