Audiokniha Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury

Mycelium III: Pád do temnot
V centru pozornosti gerdánské tajné služby je jediný muž: ten, kterého si vybraly Lodě. Intriky a podloudné meziplanetární akce probíhají vskrytu, ale všechno nevyslovené a nepřiznané, co odpradávna bylo mezi Össe a Gerdou, přesto náhle vystoupí na povrch: křivdy, násil…

Prebijem sa! Štefánik
Stál za jeho smrťou Beneš? Bol Štefánik slobodomurár? Kto v skutočnosti vyhlásil Česko-Slovenskú republiku? Bol viac čechoslovakistom alebo Slovákom? Čím imponoval ženám a prečo sa neoženil? V audioknihe Prebijem sa! Štefánik sa dozviete aj to, aký svetový rekord vytvor…

Země
Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Ale nevšední dar – síla tří mužů – ji nikdy nezradí. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla Mirabelku, aby si udržela lásku. Země je strhu…

Princ se žlutou hvězdou
Život a podivuhodná putování Petra Ginze … z Prahy přes Terezín a Birkenau do Vesmíru a dál. Kniha přibližuje život a tvorbu literárně a výtvarně neuvěřitelně nadaného pražského chlapce, který byl jako židovský míšenec v roce 1942 internován v terezínském ghettu. Zde s…

Ukradené fantazie
AČKOLI BYL A JE SPISOVATEL JOSEF NESVADBA SPOJOVÁN S ŽÁNREM SCI-FI, on sám se tomu bránil a považoval to za zjednodušující nálepku. V rozhovoru pro Československý rozhlas v roce 1965 to upřesnil: "Já vlastně takovou čistou science-fiction - s výjimkou pár povídek - nepí…

Bronzové stíny
Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Hříšné pravdy
Becker Hunt je neuvěřitelně bohatý. Pro Eleanor je ale mnohem zajímavější oblast jeho podnikání – pracovat v oboru starožitností byl vždycky její sen. Když však odhalí Beckerovo tajemství, zdá se, že útěk je její jedinou možností. Ale Becker není připraven Eleanor pusti…

Kvak a Žbluňk se bojí rádi
Audiokniha s příhodami nerozlučných žabáků Kvaka a Žbluňka v kouzelném podání Davida Novotného a Petra Čtvrtníčka je tím pravým kamarádem pro dni, kdy jako bychom vstali levou nohou z postele. Kvak a Žbluňk bydlí každý ve svém domečku se zahrádkou, ale rádi se navštěvuj…

M+B+M
My Tři králové jdeme k vám… M + B + M. Tento pozdrav sice úderná zpravodajsko-sabotážní skupina z organizace Obrana národa na domovní dveře protektorátní Prahy nepsala, a přece jí gestapo přiřklo přezdívku Svatí Tři králové. Podplukovníci Československé armády Josef Maš…

Někdo z nás
Sourozence Herelovy od dětství pojí silné pouto, a přestože už jsou všichni dávno dospělí, nedají na sebe dopustit. Idylu jim však jednoho dne naruší hrůzný nález na zahradě rodinného domu, jenž spustí lavinu nečekaných událostí. Minulost se probouzí k životu a spolu s …

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Poslední epocha
Vesmírní badatelé nenadále zachytí signál, který podle všeho přiletěl až z vnějšího okraje sluneční soustavy. Do výzkumu tohoto pozoruhodného jevu se tak trochu proti své vůli zapojí i bioinformatik Theo Cray a s ním také někdejší kouzelnice, nyní agentka FBI Jessica Bl…

Kolotoč a Copánek upletený z povídání, říkanek, písniček a hádanek pro nejmenší děti
Pásmo z osvědčených a oblíbených textů pro děti známých českých básníků Františka Hrubína, Františka Halase, Josefa Bruknera, Karla Šiktance, Josefa Kainara, Jana Čarka a Oldřicha Mikuláška přednášené hravě a zábavně dětmi i dospělými interprety je nazvané Kolotoč. Na n…

Nástrahy zubařského křesla
„Málokterý muž je hrdinou sám před sebou při návštěvě zubního lékaře.“ Hercule Poirot si byl této skutečnosti velmi intenzivně vědom. Ale také měl smysl pro systém a pořádek, který mu velel dvakrát ročně podstoupit preventivní prohlídku. Proto se i tentokrát dostavil do…

Mindhunter
Jak proniknout do mysli sériového vraha. Audiokniha dle knižní předlohy úspěšného stejnojmenného seriálu. John Douglas, agent FBI, se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlal ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečn…

Toulky českou minulostí 1001-1050
Milí přátelé, zveme Vás na procházku českou minulostí s poutavým výkladem o zásadních událostech českých dějin. Toulky českou minulostí, dnes už obsáhlé dílo rozdělené dle jednotlivých období, doplní nové vydání dílů 1001-1050.

Pasažier 23
Policajný psychológ Martin Schwartz prišiel pred piatimi rokmi za mysterióznych okolností o ženu a syna. Stalo sa to počas ich dovolenky na luxusnej zaoceánskej lodi Sultan of the Seas – nikto z posádky mu však nevedel vysvetliť, ako k tomu došlo. Martin je odvtedy psyc…

Tíživé ticho
Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zach…

Magická Praha
V magických mýtech nacházíme pravzorce lidského chování, odpovědi na základní otázky týkající se smyslu života, zrcadlo lidské duše. Jejich uvědomováním vytváříme neviditelné pouto s minulostí, oživujeme tradice, abychom pochopili, jakou úlohu na světě máme. Praha je ja…

Vytváření hojnosti
Vytvořte si tolik bohatství, kolik si Vaše srdce přeje. Čte Aleš Zbořil Hojnost je zážitek, ve kterém jsou naše potřeby naplněny a naše touhy spontánně vyplněny. Vnímáme radost, zdraví, štěstí a vitalitu v každém momentu své existence. Jak jich dosáhnout? Zásady vyjádř…

Kolář: Z deníku kocoura Modroočka
Něžné a hřejivé vyprávění o malém kocourkovi, který si píše deník o všech zážitcích se "svým člověkem", o objevování okolního světa, o setkáních s přáteli i nepřáteli, vyprávění o tom, kdo je Zelenoočka, Bělovous, Zrzunda, Franta Šramota a hlavně Kiki a také o tom, co s…

Dneska už se tomu směju
Nahrávka Českého rozhlasu Olomouc z roku 2008. Obsah audioknihy: Dětství – První léta v Praze – Úspěchy u filmu – Konec války a zatčení – Věznění a odjezd do Anglie – Na léčení ve Švýcarsku – Rozvod a svatba s Benem – Dneska už se tomu směju

Neodvratný skon maratónského běžce
Děj hry Jiřího Vilímka Neodvratný skon maratónského běžce se začíná odvíjet na samém sklonku války, v ilegální redakci jakýchsi novin. Skupinka mužů různého charakteru a různé válečné zkušenosti tu přepisuje a postupně vydává deník hrdiny, jemuž všichni říkají Atéňan. T…