Audiokniha Ukrajinština – základní obraty a fráze A1-A2

Trosečník sibiřský
Tomuhle příběhu lze sotva uvěřit! Putování českého chlapce po sovětském impériu v krutých třicátých letech minulého století. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se narodil v roce 1925 v Sovětském svazu. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se n…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Lovec
Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú mi…

Kubátová: O Nedoubkovi
Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Sudičky
S herectvím legendárního Zdeňka Štěpánka se můžete setkat při poslechu hry Antonína Přidala Sudičky. Baladický příběh o lidském utrpení i naději se odehrává na českém venkově v době první světové války. Hra upoutává velice působivým obrazem života rodiny, která je silně…

Konec starých časů
Vážení spoluobčani ! Vy jste se tady sešli, abyste vyslechli výklad o politický situaci. Jelikož se nikdo nemá k tomu, aby vám ty události vysvětlil, řeknu stručně, o co de: sme podruhý ve sračkách a podruhý až po uši. Jaroslav Žák je znám jako autor populárních knížek…

Čaj s jedem
Gemma, majitelka čajovny U Koníčka, vyslechne na koktejlové party v Oxfordu zlověstný rozhovor. Pár minut nato dojde ke smrtelné otravě jednoho ze studentů univerzity. Co když to nebyla náhoda? Gemma se opět pouští do vyšetřování, se kterým jí pomáhají třeskutě vtipné p…

Nejen růže – zvukově-literární portrét Jana Potměšila
Nahrávka je komponována jako pásmo složené z úryvků hercova repertoáru v 90. letech minulého století (v divadle Kašpar, Minor, ve Viole, Lyře Pragensis, v čajovně Herba Magica i v produkci AudioStory), z literárních ukázek a z Janovy autentické, niterné zpovědi, která j…

Mistrovství
Jestliže se všichni rodíme v podstatě se stejným mozkem, s víceméně stejnou konfigurací a kapacitou pro dosažení mistrovství, proč v celé historii skutečně vynikl a realizoval tuto potenciální schopnost jen omezený počet lidí? Z praktického hlediska je to pro nás ta nej…

Rozmarná léta
Očima vzpomínek oscarového režiséra poznáte některé významné a dramatické události v historii naší země a především nahlédnete do zákulisí vzniku filmů: Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Postřižiny nebo Vesničko má středisková. Charakteristický Menzelův hlas je inti…

Isabela a bílé mraky
Isabele je jedenáct, bydlí v Praze a právě končí pátou třídu. V den vysvědčení se doma dozví nečekanou novinku: rodina se přestěhuje na venkov, kde chtějí maminka s tatínkem založit kozí farmu a hospodařit. Isabela je nejdřív nešťastná, ale život na statku si postupně z…

Winterbergova poslední cesta
Takhle o dějinách střední Evropy ještě nikdo nevyprávěl. Cesta vlakem zmizelou zemí po stopách osudové lásky. Jan Kraus je pečovatel a v Berlíně se stará o umírající. Pochází z Vimperku, od roku 1986 žije v Německu. S umírajícími tráví poslední chvíle jejich života. Ně…

Překvapení skřítka Modrovouska
Už jste někdy potkali skřítka? Ne? Já ano, v krásném městě na soutoku Labe a Orlice. Má modré vousy a proto i poetické jméno Modrovousek. Miluje děti a překvapení, proto pro ně různá vymýšlí. Často však mile překvapí i dospělé. Pak se může stát, že místo vody teče v řec…

Deník farářky
Boží cesty jsou nevyzpytatelné a nekonvenční farářka Martina Viktorie Kopecká o tom ví své. Valnou většinu jejího života se nezdálo, že bude aspirovat na službu v církvi – a přesto je dnes výraznou postavou Církve československé husitské. Jak vypadá život moderní farářk…

Vražda v lázních
Z detektivního cyklu Letopisy královské komory Čtvrtý díl nové kriminální řady oblíbeného spisovatele, v níž písař královské komory Jiří Adam z Dobronína řeší neobvyklé zločiny Čech a Moravy za vlády Ferdinanda I Habsburského. Jiří Adam přijíždí a nabrat nové síly do v…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Emocionálna inteligencia
Je IQ osud? Ani zďaleka nie natoľko, ako si myslíme. Svetovo uznávaný bestseller Daniela Golemana prináša dôkazy, že náš pohľad na ľudskú inteligenciu je príliš zúžený, nevšímame si celý rad významných schopností, ktoré sú nesmierne dôležité pre životný úspech. Dnes je …

Pohádky - historické nahrávky, 1946
Pražské divadlo pro mládež bylo založeno v roce 1935 divadelníky kolem herečky a režisérky Míly Mellanové a bylo prvním profesionálním dětským divadlem. Právě v jeho interpretaci uslyšíte na našem kompilačním albu pohádky Jak se Honza učil latinsky, Jak v Kocourkově uto…

Naděje umírá poslední
Očité svědectví holocaustu. Kniha vypráví o osudu autorky, která měla v okamžiku propuknutí druhé světové války 10 let a byla žákyní jedné varšavské obecné školy. V září 1939 žila s rodiči a bratry v ul. Nowiniarské. Museli se přestěhovat do ghetta, kde žili až do vypuk…

Les oběšených lišek
Přátelství nad zlato? Jistě, ale mít obojí teprve není k zahození... Zločinec prchající s kradeným zlatem před bývalým kumpánem, vyhořelý důstojník hledající nový životní směr a devadesátiletá stařenka odmítající vyměnit svůj domek za starobinec – to jsou tři nepravděpo…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Líp už bylo
Dvanáct let po atomové sprše. Osm let po všudypřítomné temnotě jaderné zimy. Šest dlouhých roků od doby, kdy lidé zjistili, že z nitra planety Země uniká plyn hubící plody v tělech matek. A pak je tu Cappy. Jako jeden z mála přežije útok ruských nájezdníků na Temelín a …

Pekelná hospoda
O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala místem, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný. Touží po lásce, ale na …

Kavárnička v Kábulu
Osudy dvou Afghánek, dvou Američanek a jedné Angličanky se střetnou v jedné neobyčejné kavárně uprostřed Kábulu. Provozuje ji přátelská Američanka Sunny, která v Afghánistánu najde nový domov. Její kavárna je místem, kde se potkávají cizinci s místními a kde se střetává…