Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Ukradené dětství

Audiokniha Ukradené dětství

Délka:

6 hod 49 min

Čte:

Dana Černá

Vydavatel:

Tebenas

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Klapzubova jedenáctka

Klapzubova jedenáctka

Jedinečné zpracování textu Eduarda Basse. Karel Höger knihu pouze neinterpretuje, ale jednotlivé situace často rozehrává v až divadelní výstupy, což režisér Horčička podtrhuje přesně volenými hudebními vstupy a řadou dramatických zvukových ruchů. Původní šestidílná četb

Obrázek podcastu Neviditeľná

Neviditeľná

Populárna slovenská spisovateľka Lucia Sasková v najnovšej próze s názvom Neviditeľná nadväzuje na svoje úspešné romány s témou narušenej psychiky a ponúka čitateľom príbeh o živote na hrane. Ten istý cudzí byt. Samota. Zatiahnuté závesy dvadsaťštyri hodín denne. Týždeň

Obrázek podcastu Malý velký muž

Malý velký muž

„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln

Obrázek podcastu O dvanástich mesiačikoch

O dvanástich mesiačikoch

Na kraji jedného čierneho lesa, ktoré konca ani vidno nebolo, stála malá horárnička, v ktorej bývala vdova s dvoma dcérami. Vlastnou Holenou a nevlastnou Maruškou. Ako to už býva, vdova svojej dcére všetko po vôli robila a Marušku len hrešila - roboty hrsťami, chlieb so

Obrázek podcastu Duše na cestách

Duše na cestách

840 kilometrů dlouhá pouť napříč magickými Pyrenejemi od hiker’s high po post-trail blues. Touha po objevování je stará jako lidstvo samo. Nutí nás sbalit batoh a vyrazit za dobrodružstvím. Ale co když je tím největším dobrodružstvím setkání s vlastní duší? Na pozadí 84

Obrázek podcastu Odvaha letět

Odvaha letět

Dva roky po ztrátě milovaného muže se Morgan Bartleyová snaží začít znovu. Rekonstrukce domu na pláži má být její terapií – způsobem, jak zmírnit záchvaty úzkosti a bolest v srdci. Jenže pak potká svého souseda. Jackson Montgomery, svobodný otec pětileté holčičky a pilo

Obrázek podcastu Úterní poledne

Úterní poledne

Manifest lásky, zrcadlo duše začínajícího spisovatele, nebo učebnice sexuálního poblouznění? Greg Sydor od mládí netouží po ničem jiném než se stát spisovatelem, psaní je pro něj nezbytností. New York, místo, které zrodilo tolik proslulých autorů, je mu inspirací i prok

Obrázek podcastu Poutník, čarodějnice a červ

Poutník, čarodějnice a červ

Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou pevnosti, dohadováním s dodavateli, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy.

Obrázek podcastu Dobrodružství Billa Madlafouska

Dobrodružství Billa Madlafouska

Audiokniha obsahuje deset příběhů z úspěšné knížky knihy pro děti Dobrodružství Billa Madlafouska v neodolatelném podání Oldřicha Kaisera. Devítiletý Bill je školák, který se s rodiči přestěhoval z Prahy do malého města. V Novém Strašecí potkává nové kamarády a zažívaj

Obrázek podcastu Souboj na Araluenu

Souboj na Araluenu

Audiokniha Souboj na Araluenu obsahuje čtrnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #14 Král Duncan a princezna Kasandra jsou uvězněni v jižní věži hradu Araluenu a musejí se bránit neustálým útokům klanu Rudé lišky. Horác a hraničář Gilan jsou za

Obrázek podcastu Hra na vraždu

Hra na vraždu

„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko

Obrázek podcastu Pohyblivý svátek

Pohyblivý svátek

Hemingwayovy memoáry, ve kterých vzpomíná na dvacátá léta v Paříži, kde se spisovatelé a bohémové scházeli v kavárnách. Kniha vyšla až posmrtně roku 1964. Autory memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města 20. let minulého století a obsahují i portréty řady osob

Obrázek podcastu Brány Skeldalu: Bílá věž

Brány Skeldalu: Bílá věž

Autorské čtení druhého dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Bílá věž. Divoká jízda tří vyvolených zmetků pokračuje. Z jihu ostrova se šíří neznáme zlo, ostrov umírá a zdá se, že s ním počal umírat i svět. Katynka, Vlaherova snoubenka zmizela v den svatby. Tulák a mu

Obrázek podcastu Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy? Co všechno můžeš objevit v lese: audiokniha autora oblíbené knihy Tajný život stromů, Petera Wohllebena, provádí životem lesa tentokrát děti a odpovídá i na ty nejzvídavější dětské otázky o tom, co se v lese děje. S dětmi čte Martin Preiss. Maj

Obrázek podcastu Geniální padělatel

Geniální padělatel

Jednou z největších afér v historii výtvarného umění bylo odhalení padělků obrazů mistra nizozemského malířství Jana Vermeera, k němuž došlo jen náhodou krátce po konci druhé světové války.Tato událost byla inspirací rozhlasové hry Vladimíra Mikeše Geniální padělatel. V

Obrázek podcastu Černý úsvit

Černý úsvit

Olivia Rönningová se vrací k práci u policie a je dočasně přidělena do Höganäsu ve Skåne. Když v malém městečku Arild dojde k brutální vraždě malého dítěte, je Olivia vtažena do vyšetřování ...Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá tříletá holčička, kt

Obrázek podcastu Poplach v Kovářské uličce

Poplach v Kovářské uličce

Dnes již (ne)právem zapomenutá literární předloha patřila kdysi k povinné školní četbě a zůstala v hlavách několika generací. I proto nabízíme tuhle retro rozhlasovou vzpomínku.Osoby a obsazení: Frantík Severín (Václav Knop), Ferdinand Bočan, obchodník z Kovářské uličky

Obrázek podcastu Arila: Hranice času

Arila: Hranice času

Aldolon se rozpadá, jeden svět za druhým mizí. Prorokovaný konec světa je tady. Zbývající přeživší se stáhli do temporálního města, kde plánují poslední odboj. Jak ale zvítězit nad tím, co se nedá porazit? Arila před třemi měsíci v Raalmě zaplatila obrovskou cenu za zác

Obrázek podcastu Manželky mého muže

Manželky mého muže

Tajemství jednoho milostného života Evie je srozuměná s tím, že její manžel, úspěšný kardiochirurg Paul, má milenku. Netuší však, že jich je víc. Po jeho smrti se všechny ženy sejdou, avšak prvotní šok a naštvání výustí ve vzájemné přátelství. Máte rádi příběhy o nezdol

Obrázek podcastu Cari Mora

Cari Mora

Šestý román tvůrce Hannibala Lectera, na který čekal celý svět. Cari Mora uprchla před válkou v rodné Kolumbii do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, stará se o luxusní sídlo přímo na pláži Miami Beach. Nemá ale

Obrázek podcastu Dobrodružství Hucka Finna

Dobrodružství Hucka Finna

Jedna z nejznámějších knih pro děti amerického spisovatele Marka Twaina. V příbězích dvou chlapců Toma Sawyera a Huckleberryho Finna nechybí napětí, nebezpečí a tajemství, ale také humor a romantika. Dvoudílná rozhlasová adaptace pro všechny generace posluchačů.

Obrázek podcastu Zlatý syn

Zlatý syn

Stane se Darrow rozhodujícím pěšcem v nelítostné partii nejmocnějších rodů Sluneční soustavy? Od událostí v Institutu uplynuly zhruba dva roky a Darrow se mezitím stal jedním z elitních Nejvyšších zjizvených a oblíbencem samotného arciguvernéra Marsu Nerona au Augusta –

Obrázek podcastu Eskymo Welzl na Moravě

Eskymo Welzl na Moravě

Martin Růžek čte vybrané kapitolky z knížky J. Golombka a E. Valenty "Trampoty eskymáckého náčelníka v Evropě". Narodil se před kulatou řádkou let v Zábřehu na Moravě a ke slávě mu pomohly Lidovky. Jan Eskymo Welzl, nejslavnější český dobrodruh, Eskymáky zvolený jako n

Obrázek podcastu Hodinář

Hodinář

Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu