Audiokniha Učedník

Doktor Proktor a velká loupež zlata
Norský národní poklad byl ukraden! (No, ve skutečnosti to byla jedna zlatá cihla, protože Norové jedí spoustu sladkostí a pak potřebují hodně zlata na plomby, ale stejně...) a kdyby se na to při každoroční inspekci přišlo, dozajista by zemi zachvátil chaos a vypukla by …

Deník malého poseroutky 8 - Fakt smůla
Gregu Heffleymu ujíždí půda pod nohama. Jeho nejlepší kamarád Rowley Jefferson se na něj vybodnul a najít si nové kamarády bude fakt fuška. Aby obrátil štěstí na svou stranu, Greg se rozhodne, že zariskuje a nechá svá rozhodnutí na náhodě. Bude mít kliku, nebo se mu smů…

Poslední představení v L.
Původní rozhlasová detektivní hra Jiřího Hubičky odkrývá složité vztahy v jednom nejmenovaném divadle a na jejich pozadí i příčiny smrti herce Krásy. Byla jeho sebevražda opravdu sebevraždou?

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Život víry 2026/06
Z obsahu čísla: Už nejsem Boží vnučka, ale dcera (rozhovor s Kristýnou Exnerovou) Zpěvačka a maminka čtyř dětí Kristýna Exnerová umí žít každý den radostně a naplno. V rozhovoru vzpomíná na dětství v rodině pastora a známé vedoucí chval i na bolestivý rozvod rodičů. O…

Zapřený Albert aneb Příběh o žalu a lži
Ústřední postavou příběhu plného paradoxů, ve kterém na sebe fatálně narazí milosrdná lež dospělých a neschopnost dítěte pochopit plnou pravdu, je Albert Brixi. Jako dospělý muž se ve vzpomínkách vrací do roku 1942 a vypráví krutý zážitek z vlastního dětství. Připomíná …

Tchyně
"Jako samoživitelka měla Åsa se svým jediným synem vždy blízký vztah. Všechno se však změní, když si syn najde novou partnerku, která brzy otěhotní. Åsa se usilovně snaží najít cestu ke své snaše, ta ovšem její chování považuje za bezohledné. Åsa tak čelí bolestivému po…

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Annie a berlepsové
Třináctiletá Annie jede na prázdniny za svou maminkou, která je pracovně v Singapuru. Annie se na mámu, s níž po rozchodu rodičů zůstala sama, moc těší. Společně putují do malajského vnitrozemí, kde se k nim přidá jakýsi Karel, český lékař, který tam údajně také přijel …

S kouzelnickou hůlkou
Magické dospívání filmového čaroděje. Audiokniha exkluzivně obsahuje jednu dodatečnou kapitolu, kterou Tom Felton napsal až po vydání knihy. Předmluva filmové Hermiony Emmy Watson i samotný text Toma Feltona je autenticky namluven jejich českými dabéry. Naprostá nezby…

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

Neviditelný
Co skrývá tajemný muž, který má kufry plné vědeckých přístrojů? Rozhlasová dramatizace slavného románu s Josefem Vinklářem, Oldřichem Vlachem a dalšími skvělými herci.Podivný vědec Charles Griffin se jednoho sychravého dne ubytuje v odlehlém hostinci manželů Hallových. …

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice
Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice. …

Vlaštovčí kopec
Chce to pořádnou kuráž, aby člověk dokázal zachránit sám sebe… V syrovém i dojemném románu úspěšné spisovatelky Donny Everhartové z prostředí terpentýnářských pracovních táborů, ukrytých v hloubi borových lesů, se odehrává drsný i vášnivý příběh o lásce, přátelství a bo…

Sny umírají s králi
Historický román odehrávající se v první polovině 14. století, v neklidných dobách Českého království po vraždě Václava III. Na uprázdněný trůn usedl manžel přemyslovské princezny Anny Jindřich Korutanský, ale nespokojení čeští pánové už pomýšlejí na změnu. Ve hře je ma…

Syn draka
Píše se rok 1477 a Uherským královstvím i Osmanskou říší se šíří znepokojivá zpráva. – Vlad III. Dracula nezemřel. Namísto chladného hrobu se zdržuje mezi živými a jako vampýr saje krev mužům, kteří se podíleli na jeho vraždě. Když se zvěsti o Draculově vzkříšení dostan…

Mýty a naděje digitálního světa
>>Všimli jste si portrétu ženy na obálce audioknihy? Líbí? Během pár vteřin ho nakreslila Midjourney – stačilo jí dát pár pokynů a navíc za to nic nechtěla. Midjourney je totiž umělá inteligence a třeba o tisíc originálních obrázků ji můžete požádat i vy. Ještě před pů…

Sirotčinec slečny Peregrinové: MAPA DNÍ
Vždycky má smysl bojovat! Dospělejší a sebevědomější Jacob Portman se i se svými podivnými přáteli vrací tam, kde jeho příběh začal: na Floridu. Jak se jim podaří splynout se světem obyčejných lidí 21. století? Jejich odpočinek na pláži a poznávání místních krás naruší …

Novičok nebo kulka
„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani …

Spasitel
Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno…

Dům v Matoušově ulici
V roce 1927 koupil dům v Matoušově ulici na Smíchově vdovec, židovský právník Eduard Schwarz, aby pro sebe a svou rodinu získal důstojné sídlo. Měl štěstí, že zemřel dřív než začala druhá světová válka. Tereza Boučková, která v domě od narození do své dospělosti žila a …

Nekonečný příběh
Když nesmělý Bastián Balthazar Bux jednoho dne prchá před spolužáky, kteří ho šikanují, rozhodne se před nimi schovat v antikvaritátu. V bezpečí za dveřmi krámku jej zaujme kniha s motivem dvou hadů, kteří jsou vzájemně zakousnuti do svých ocasů a názvem Nekonečný příbě…

Likario
Druhý díl ze série Likarijská trilogie. Likario zažívá obrovský rozvoj, vlastně se teprve teď stává městem. Lidé, skřeti i všemožní míšenci zde nacházejí dobré místo k životu. Ve starém podzemí se však někdo skrývá. Potají získává spojence, zastrašuje, korumpuje. Plánuj…