Obrázek podcastu Twain: Tom Sawyer

Audiokniha Twain: Tom Sawyer

Délka:

1 hod 47 min

Čte:

Jan Přeučil

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu V tieni mafie

V tieni mafie

Drsný a zároveň dojímavý mafiánsky román o úpadku jednej celej generácie. Autor so znalosťou veci analyzuje príčiny formovania prvých zločineckých skupín, teritoriálne rozdelenie moci a vplyv podsvetia na politickú klímu v krajine. Jozef Karika sa neskrýva za pseudonym,

Obrázek podcastu Agent JFK – Se smrtí v zádech

Agent JFK – Se smrtí v zádech

Další z příběhů agenta Johna Francise Kováře – tentokrát opět od Otce zakladatele MIROSLAVA ŽAMBOCHA. Mistr české sci-fi se rozhodl příběh napsat obsáhlejší, než je obvyklý jeden díl, a proto ho rozdělil do dvou částí. Toto je první část – a za měsíc se v dílu HOŘÍCÍ AN

Obrázek podcastu Poslední dny Pompejí

Poslední dny Pompejí

Než město pohřbil popel Vesuvu… Roku 79 našeho letopočtu pohřbila erupce sopky Vesuv antické město Pompeje. Roku 1834 napsal o této tragické události lord Edward George Bulwer Lytton strhující historický román. Že jsou Pompeje antické město, které roku 79 našeho letopo

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 18 - Martin Veselovský 07.06.2014

100 statečných - Host č. 18 - Martin Veselovský 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - M. Veselovský (moderátor publicistických pořadů)

Obrázek podcastu Anička a divadlo

Anička a divadlo

Anička měla jedno tajné přání – hrát loutkové divadlo. A to se jí málem splnilo na podzim, jenže nakonec odletěla s rodiči k moři. Ovšem teď se zdá, že už nic nebrání předprázdninovému divadelnímu představení. Ale kde budou divadlo hrát? Jaký mu vymyslí název? A budou ú

Obrázek podcastu Misantrop

Misantrop

Slavná Molierova komedie o zásadovém muži, který opovrhuje povrchní, bezduchou, pokryteckou společností, holdující lacinému pozlátku, ale zároveň vášnivě miluje ženu, která je přímo ztělesněním všeho toho, co on nenávidí. Režie Miroslav Jareš. Osoby a obsazení: Alcest

Obrázek podcastu Mycelium II: Led pod kůží

Mycelium II: Led pod kůží

Věci, které zůstávají utajeny naší mysli, nad námi získávají moc. Tak dlouho Lodě čekaly – a konečně ho našly. Jejich sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kde je Aš~šád z Fomalhiwy i Lucas Hildebrandt, a vybírají si svou oběť. Össeanka Kamëlë cítí Jeji

Obrázek podcastu Sebevědomí

Sebevědomí

1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin

Obrázek podcastu Vánoční skřítek

Vánoční skřítek

Kouzelná atmosféra Vánoc může přilákat i vánočního skřítka, který umí plnit tajná přání. Když se mu to podaří, může zůstat na světě... Jaké je to ale přání a komu ho má splnit, na to musí přijít sám. Ve hře se objeví podivínský řezbář Damián, který skřítka vyřezal, kurá

Obrázek podcastu Ušlechtilá stezka

Ušlechtilá stezka

Najdou si k sobě otec s dcerou cestu uprostřed kambodžského pekla? Jack Elliot je složitý muž s barvitou minulostí, který se úspěšně živí jako chladnokrevný žoldák. Když v roce 1978 dostane za úkol vysvobodit rodinu bohatého kambodžského uprchlíka ze zajetí obávaných Ru

Obrázek podcastu Jan Kryštof

Jan Kryštof

Jan Kryštof je asi nejvýznamnější dílo francouzského spisovatele a nositele Nobelovy ceny za literaturu z roku 1915 Romaina Rollanda. Jedná se o románový cyklus, koncipovaný jako symfonie, který podává na osudech geniálního hudebního skladatele německého původu Kraffta

Obrázek podcastu Můj život

Můj život

Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t

Obrázek podcastu Amber 1 - Devět princů Amberu

Amber 1 - Devět princů Amberu

AMBER je opravdu jediný opravdu skutečný svět. Všechny ostatní jsou jen stíny. Nekonečný je svět Amberu vrhajícího stíny, jejichž velkolepé odlesky vytvářejí všechny ostatní světy, včetně toho, v kterém žijeme. Nekonečný jako velkolepá tajemství, před kterými se nám, sm

Obrázek podcastu Muži, kteří mě zkazili

Muži, kteří mě zkazili

Pro všechny tragédy, aby viděli, že v tom taky nejsou sami. Pro všechny pěkné a inteligentní holky, aby viděly, že nejen ony to mají v životě těžké. Pro všechny, kteří chápou ironii a sarkasmus. Pro všechny, kteří nechápou ironii a sarkasmus, aby je už konečně pochopili

Obrázek podcastu Já, Poutník

Já, Poutník

Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské

Obrázek podcastu Čurillovci

Čurillovci

Po románových thrilleroch Padreho klan a Padreho klan 2 sa investigatívny novinár Marek Vagovič vracia k literatúre faktu. Opisuje strhujúce príbehy policajtov okolo Jána Čurillu, ktorí sa tvrdou prácou vypracovali na elitu vo svojom odbore. Najskôr postavili pred súd

Obrázek podcastu Konec manipulace

Konec manipulace

Tak jako by byl v oboru medicíny bombou univerzální lék na rakovinu, tak může být v oboru komunikační psychologie bombou univerzální lék na rakovinu mezilidských vztahů, na rakovinu mezilidské komunikace: Na manipulaci, na fake news, na argumentační klamy, na argumentač

Obrázek podcastu The Diary of a CEO

The Diary of a CEO

Chceli by ste nahliadnuť do mysle jedného z najznámejších podnikateľov súčasnosti a moderátora najpočúvanejšieho európskeho podcastu? Steven Bartlett vo svojom podcaste viedol v uplynulých rokoch obrovské množstvo rozhovorov s najväčšími svetovými lídrami, kreatívcami,

Obrázek podcastu Potopa

Potopa

Velkolepý román polského spisovatele, nositele Nobelovy ceny, je prostředním, dějově zcela samostatným dílem Sienkiewiczovy slavné historické trilogie. Potopa se odehrává na počátku druhé poloviny sedmnáctého století, za polsko-švédské války? Jedinečně zachycený obraz t

Obrázek podcastu V zahradách medicejských

V zahradách medicejských

V románu Kámen a bolest se Karel Schulz zabýval životem a tvorbou slavného sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. Ten je pojítkem všech událostí, které se odehrávají na pozadí mistrova příběhu. Vzniká tak mohutná historická freska. Umělcův příběh je spojen

Obrázek podcastu Zahrada a hlasy z temnoty

Zahrada a hlasy z temnoty

Marty a Teza si užívají konec prázdnin a k událostem, které prožili v Zahradě, se už nechtějí vracet. Jednoho dne se však objeví vyhublé kotě, které je vtáhne zpět do světa magie, záhad a nebezpečí. Přivede totiž zástupce armády svobodných zvířat, kteří po Martym žádají

Obrázek podcastu V pasti lží

V pasti lží

Psychologický thriller autorky bestselleru Za zavřenými dveřmi! Cass si konečně dala svůj život do pořádku, je šťastně vdaná a pracuje jako učitelka. Jedné deštivé noci se ale na neosvětlené lesní cestě stane něco, co jí převrátí život naruby. Paralyzovaná výčitkami zap

Obrázek podcastu Kráľ mesta Os

Kráľ mesta Os

Bratia Carl a Roy Opgardovci dosiahli v živote takmer všetko, po čom túžili. A to je na malé mestečko Os čo povedať. Carl spravuje luxusný kúpeľný hotel a Roy prevádzkuje čerpaciu stanicu. Navyše pracuje na projekte zábavného parku s horskou dráhou. Ich pokojný život v

Obrázek podcastu Tanec na sopce

Tanec na sopce

Je to jednoduché. Z umělého lidského vajíčka a umělé spermie nemůže vzniknout nic jiného než umělý člověk. Ovšem je to ještě vůbec člověk? Anebo co vlastně? Android? Mutant? Zvíře? Umělá inteligence na biologickém základu? Profesor Panarski, který to ve své laboratoři u