Audiokniha Twain: Tom Sawyer

Hlava plná lásky
Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby Marii NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, jistě by neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky ale nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem. Samozřejmě, Levi je př…

Ako čertík Babráčik skočil dobru na hačik
Vianočné rozprávočky o čertíkovi, ktorý ako sa snažil tak sa snažil, nevedel byť zlým. A aby sa to poriadne naučil, vyslali ho z pekla na zem a prísne mu nakázali, že pokým Lucku na zlé veci nenahovorí, domov nech sa ani nevracia! Spočiatku sa mu aj darilo – Lucka klama…

Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu
Valentýnský večírek na Gregově škole převrátil jeho svět vzhůru nohama. Greg se ze všech sil snaží najít holku, s kterou by na něj šel, a bojí se, že zůstane na ocet. Jeho nejlepší kamarád Rowley taky nemá růžové vyhlídky, ale to je chabá útěcha. Nečekanou souhrou náhod…

Lékař umírajícího času
Román mapuje životní příběh lékaře Jana Jessenia z přelomu 16. a 17. století. Vladimír Körner zachycuje základní milníky Jesseniova života, od dětství přes studia na univerzitě v Padově, působení na vysokém učení ve Wittenberku, až po jeho pražský pobyt, kdy se stal rek…

Maigret váhá
„Ne, nemyslím si, že jde o šílence,“ opakoval Maigret. V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu z…

Amber 3 - Znamení jednorožce
Ve třetím díle fantasy ságy Tajemný Amber – Znamení jednorožce – se lámou dosavadní jisté hodnoty a boří známé mýty. Vyvrcholení této audioknihy je současně dovršením všech tří dosud zveřejněných audioknih této světově proslulé série. Situace kolem hlavního hrdiny Corwi…

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Sleva 30% - Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Padrino Krejčíř - Afričan
Děj knihy vychází ze skutečných událostí a odehrává se v Jihoafrické republice, kde Krejčíř žije od roku 2007, aby se vyhnul vězení za miliardové podvody a přípravu vraždy v České republice. Jaroslav Kmenta mapuje Krejčířův život v jihoafrickém podsvětí, ve kterém se Kr…

Zmenárnik
Zmenánik. Je neviditeľný, ale chce aby ste o ňom vedeli. Zoberie vám z bytu drobnosť, zdanlivo nepodstatnú vec a zamení ju za figúrku bez tváre. Označil si vás. Je to hra o moc a ňou rastie aj jeho chuť na niečo viac... Detektívka Leonore Askerová má vedúce postavenie o…

Zůstane koza celá, když se vlci nažerou?
Jaroslava Adamová, Ladislav Mrkvička a Jaroslav Kepka v hlavních rolích satirické komedie s drobnou kriminální zápletkou.Do podniku Galvana, který dokáže poskytnout nedostatkové služby, nastupuje nový pracovník (Ladislav Mrkvička). Zdá se, že i díky šarmu účetní Marie (…

Kožené srdce
"Nepíšem romány o jednom alebo dvoch geniálnych detektívoch, ktorí vyriešia každý prípad, píšem o celom oddelení vrážd, takže potrebujem každú postavu, spolieham sa na nich, všetci sú pre mňa rovnako kľúčoví." Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piati…

Život po životě
Vzpomínky těch, kteří přežili svou klinickou smrt. Přelomová kniha tématu posmrtného života, která nastartovala celý vědní obor a demytizovala pocity těch, kteří se dostali do prožitků blízkých smrti. Prožitky blízko smrti zažívaly všechny generace lidstva. Především v…

Mŕtvy na Pekelnom vrchu
Historická detektívka o prvom prípade kapitána Steina a notára Barbariča, ktorí sú na stope zločinu v habsburskom cisárstve za vlády Rudolfa II. Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou. Turci sa pokúšajú preniknúť k bohatým banským mes…

Kufrové tango
Mafiánska vražda? Keď Harry hľadá pravdu, zastaviť ho môže jedine guľka… Detektív Harry Bosch je naspäť v hre a hneď musí riešiť jednu z najzávažnejších vrážd v Hollywoode. V kufre auta sa našla mŕtvola filmového producenta a všetko naznačuje, že išlo o vybavovanie účto…

Spolčení hlupců
Ignácius Reilly, dnes už legendární postava, je výstřední třicátník s akademickým vzděláním, který odmítá pracovat a žije se svou ovdovělou matkou. Notorický mudrlant a zápecník Ignácius považuje za své životní poslání sepsání význačného díla, ve kterém odhalí pomýlenos…

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)

Mína z Barnhelmu neboli Vojácké štěstí (1954)
Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Vozáka hraje Viola Zinková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Otakar Dadák. Komedie o čestném a laskavém majorovi, který byl neprávem pr…

Sleva 30% - Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Šťastná za všech okolností
Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila. …

Čeho před smrtí nejvíce litujeme
Audiokniha čerpá z osobní zkušenosti autorky, která několik let působila v paliativní péči. Setkání s lidmi, jimž perspektiva blízké smrti naléhavě otevřela palčivá osobní témata a možná trochu pozapomenuté hodnoty, proměnila i její vlastní život. Rozhovory s umírajícím…

Hello, Ameriko!
Utopický obraz klimatických změn. Po klimatických změnách se větší část Spojených států amerických mění v poušť. Parta Evropanů se vydává na dobrodružnou cestu neobyvatelnými troskami. Téměř orwellovská utopie s prvky sci-fi. Nesourodá skupina lidí včetně vědců pluje z…

Bird box
Děsivé postapokalyptické drama a zoufalý pokus o útěk do bezpečí. Venku číhá něco děsivého... Nikdo neví kdo, nebo co, to je a odkud se to vzalo. Záhadné bytosti manipulující mysl každého, kdo se na ně podívá, jsou nevysvětlitelnou hrozbou, která pustoší celý svět. Malo…