Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Twain: Dobrodružství Huckleberryho Finna

Audiokniha Twain: Dobrodružství Huckleberryho Finna

Délka:

44 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Klasika

Obrázek podcastu Rozsudok smrti

Rozsudok smrti

Bývalého manžela Alice Svrčekovej čoskoro prepustia z basy. Zúfalá Alica sa bojí nielen o svoj život, ale aj o život ich detí. Jej aktuálny priateľ Holec – taktiež namočený do nelegálnych činností – pre ňu necháva zinscenovať jej vlastný únos a spoločne dúfajú, že políc

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom

Obrázek podcastu Moderní české básnické sbírky (VIII)

Moderní české básnické sbírky (VIII)

Z komentáře Dr. Milana Blahynky k původnímu LP albu 2 18 0417 "Moderní české básnické sbírky (VIII)" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...charakteristickou sbírkou svého autora jsou rozhodně NOVÉ ZPĚVY (1918), z nichž výběrem předst

Obrázek podcastu Moc a sláva

Moc a sláva

Děje se v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz. Nejen g

Obrázek podcastu Bílá nemoc

Bílá nemoc

Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •maršál – Milan Enčev •baron Krüg – Antonín Hardt •novinářka – Romana Goščíková •dcera maršála – Anna Kulovaná •Sigelius – Jan Szymik •voják / gen

Obrázek podcastu Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi

Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes j

Obrázek podcastu Smršť

Smršť

Před větrným démonem není úniku. Hrdinové mysteriózního thrilleru Smršť zažívají tu nejhorší noční můru v pustém regionu na pomezí Slovenska a Polska. Josef Karika sugestivně spojuje klasickou lidovou povídačku o větrnici s moderním žánrem hororu. Černý předmět na mokré

Obrázek podcastu Divný kořeny

Divný kořeny

Herečka Hana Frejková se ve své knize věnuje hledání nejen svých vlastních rodinných kořenů, ale také - a možná zejména - klíče k osudům svých rodičů, kteří zasvětili život komunistickému hnutí, jež je následně nemilosrdně rozdrtilo. Především jejího otce Ludvíka Frejku

Obrázek podcastu Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které

Obrázek podcastu Než přijde mráz

Než přijde mráz

Jsou jedné krve. A proto chápou, kolik bolesti obnáší strážit zákon… Čerstvou absolventku policejní akademie Lindu Wallanderovou zanedlouho čeká obvyklé kolečko městské pochůzkářky. I když proti otci a jeho způsobům celou pubertu protestovala, vybrala si nakonec tutéž p

Obrázek podcastu Spiknutí oběšenců

Spiknutí oběšenců

Kolem hradu Ostrý se šíří tiché zlo. V okolí přibývá vražd a ze šibenice zmizela těla trestanců. Kolem hradu Ostrý se šíří tiché zlo. Ze šibenice zmizela těla trestanců a je zavražděn rychtář. Oldřich z Chlumu se pouští do vyšetřování v utajení. Poblíž Benešova nad Plo

Obrázek podcastu Muž a stín (1989)

Muž a stín (1989)

Muž a stín - to je název detektivního příběhu, který autor Emil Vachek situoval do doby předválečné republiky. Příběh začíná vraždou a případ řeší inspektor Klubíčko - tentokrát ovšem za výrazného přispění instinktu, který do příběhu vnese jedna z ženských postav...

Obrázek podcastu Uta z Naumburgu

Uta z Naumburgu

Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra

Obrázek podcastu Pohádky (a písničky z pohádek) Karla Jaromíra Erbena

Pohádky (a písničky z pohádek) Karla Jaromíra Erbena

KAREL JAROMÍR ERBEN (*7. listopadu 1811 – †21. listopadu 1870) byl český obrozenecký spisovatel, básník, překladatel a sběratel lidových písní a pohádek. Naše digitální kompilace obsahuje pohádky Živá voda, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Drak dvanáctihlavý, Jabloňová pan

Obrázek podcastu Strážný anděl

Strážný anděl

Strážný anděl - audiokniha obsahuje mantry a meditace podle Jiřiny Slámové. Hovoří autorka. 1. Andělská mantra Mantry jsou zhudebněné pozitivní afirmace, léčivé písně, jejichž text má hluboký význam jako magická formule a modlitba. Účinek slov je znásoben tóny, melodií

Obrázek podcastu Kirschner, Strakovi,I.a V.: První pomoc 1.

Kirschner, Strakovi,I.a V.: První pomoc 1.

Původní LP 1118 4036 "První pomoc 1" z pera autorů Miloše Kirschnera a Ireny a Vladimíra Strakových v interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl, Hurvínek) a Heleny Štáchové (Mánička) vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Örkény: Kočičí hra

Örkény: Kočičí hra

Komentář k původní LP Supraphonu z roku 1983: "Tato hra má být hrána jako jediná plynulá, souvislá věta..." István Örkény "Už jste viděli v Tylově divadle Kočičí hru?" Taková otázka se šířila v soustředěných kruzích o stále větším poloměru od data premiéry hry Istvána

Obrázek podcastu Příběh s vůní lípy

Příběh s vůní lípy

Johana sama vychovává autistickou dcerku a z rozepsaného románu své kamarádky odhaluje příběh z druhé světové války, v němž jejího dědečka Antonína osud zavede až do Palestiny a bojů v severní Africe, kam ho věrně doprovází Vojtěch. V rodné vsi oba vyhlíží Květa s polov

Obrázek podcastu Dotazník

Dotazník

Básník, prozaik a esejista Jiří Gruša (1938-2011) publikoval svůj román Dotazník poprvé v pražské samizdatové edici Petlice v roce 1976.Zahradní architekt neúspěšně hledá zaměstnání, a když už pošestnácté drží v ruce osobní dotazník, rozhodne se jej vyplnit co nejpečliv

Obrázek podcastu Egon: Děsná psina

Egon: Děsná psina

Příběh jednoho psího seniora, jeho nesnesitelné paničky a shovívavého páníčka. Petra Baďurová (1964) byla dvanáct let skutečnou paničkou skutečného psa Egona. Tou, které Egon říká panda, trochu je a trochu není. Je odpůrkyní polidšťování psů a ve své knize s nadsázkou,

Obrázek podcastu Šťastná za všech okolností

Šťastná za všech okolností

Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila.

Obrázek podcastu O Pavlovi

O Pavlovi

Audioknižní zpracování vzpomínek Dani Horákové na svého manžela, scénáristu a režiséra Pavla Juráčka, které byly oceněny Knihou roku Lidových novin 2020. V roce 1979 se Daňa Horáková stala třetí, poslední, manželkou režiséra a scénáristy Pavla Juráčka (1935–1989). Ve st