Audiokniha Tulák po hvězdách

Album scén z divadelních her 2 (Ostrovskij, Sartre, Hilton, Miller, Nezval, Gorkij)
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Alexandra Nikolajeviče Ostrovského (Poslední oběť), Vítězslava Nezvala (Dnes ještě zapadá slunc…

Karafiát: Broučci
Dramatizace jednoho ze základních děl české dětské literatury - pohádkového vyprávění evangelického kněze Jana Karafiáta o Broučkovi, o jeho tatínkovi a mamince, o jeho kamarádce Berušce, o jejím tatínkovi Kmotříčkovi a mamince Kmotřičce, o tetě Janince a dalších broučc…

Oni a já
Román o rodičích a dospívajících dětech je plný anglického humoru, ale nechybí v něm ani moudrá zamyšlení nad nejdůležitějšími hodnotami v lidském životě. Na tapetě je mnoho témat všedního dne, počínaje druhem bydlení, způsobem obživy, volbou zaměstnání, přes vztah k př…

Klub nenapravitelných optimistů
Píše se rok 1959 a dvanáctiletý Michel Marini prožívá první krizi v rodině. Rodiče se nemohou na ničem shodnout a bratr Franck přes jejich odpor narukuje do války v Alžírsku. Michelovým jediným útočištěm se stávají knihy a utajený šachový klub ve čtvrti Montparnasse, kd…

Nikdy nedělej kompromis
Audiokniha Nikdy nedělej kompromis vás naučí vyjednávací taktiky používané agenty FBI, které se nejvíc osvědčily v kritických, ale i každodenních situacích. Její autor Chris Voss desítky let působil jako hlavní vyjednavač FBI s únosci. Dnes patří k nejvyhledávanějším le…

Proč sníme
>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Čarovné hodiny
Lukáš a Rozárka, ale taky pán ze Skalního hradu a komtesa Milada jsou hlavními hrdiny pohádky. Bude se samozřejmě kouzlit a čarovat, ale jen trochu, trošičku. A to tentokrát s hodinami.Další z rozhlasových pohádek psaná perem a jazykem významného českého básníka Karla Š…

Z pamětí hmyzovědce
Jean Henri Fabre (1823-1915), fyzik, chemik, botanik, ale především entomolog, byl z valné části autodidaktem, v 19 letech pouze získal certifikát k učitelskému povolání. Význam jeho prací o životě hmyzu a pavouků nicméně nespočívá jenom v jejich biografické formě a lid…

Ač zemřeli - ještě mluví IV.
Původní LP album 1018 3571 z cyklu Supraphonu Ač zemřeli - ještě mluví - díl IV. bylo vydáno v roce 1982. Ota Sklenčka spojuje zasvěceným průvodním slovem dokumentární záznamy hlasů významných osobností - na tomto albu promlouvá např. o mateřštině český jazykovědec a p…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Na dně
Audiokniha Na dně obsahuje severskou detektivku s vrchním komisařem Williamem Wistingem. William Wisting #6 Během jediného letního týdne vyplaví moře na pláž poblíž Stavern postupně čtyři levá chodidla obutá v teniskách. Místní policie čelí záhadě: Kde jsou těla, k nimž…

Sirotčinec slečny Peregrinové: MAPA DNÍ
Vždycky má smysl bojovat! Dospělejší a sebevědomější Jacob Portman se i se svými podivnými přáteli vrací tam, kde jeho příběh začal: na Floridu. Jak se jim podaří splynout se světem obyčejných lidí 21. století? Jejich odpočinek na pláži a poznávání místních krás naruší …

Co se stalo, nemůže se odestát
Před německým soudem stojí československý emigrant, bývalý velitel internačního tábora pro Němce, a proti němu desítky svědků vypovídající o násilí a krutostech, kterých se na internovaných dopouštěl. Dokumentární drama Jaromíra Ptáčka na ožehavé téma poválečného odsunu…

Hrbaté duše
Bochoř u Přerova, léta 1941 a 1942. V lázeňské vesnici se proplétají osudy dvou mužů – Ambrože Ptáčka, který pro vrtkavou lásku opustil rodinu, a Dezidera Horváta, patriarchy cikánské rodiny hledající v době nacistické okupace bezpečí. Zatímco starosta Lanč se snaží chr…

Jirotka: Saturnin
Předlohou pro naši nahrávku je humoristický román spisovatele Zdeňka Jirotky Saturnin (1942) s postavami vypravěče, nepředvídatelného sluhy Saturnina, tety Kateřiny, jejího syna Milouše, krásné slečny Barbory, strýce Františka, doktora Vlacha a vypravěčova dědečka. Jde …

100 statečných - Host č. 89 - David Vávra 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Vávra (architekt a herec)

Atuánské hrobky
Pokračování kultovní fantasy série o Zeměmoří, světě čarodějů, tajemství a magie. Děvčátko Tenar připravili v útlém věku o rodinu a domov, dali jí jméno Arha, Pozřená. Jako velekněžka, zasvěcená starodávným, bezejmenným silám země, musí přebývat v Místě hrobek v atuánsk…

Svatý Benda
Kdo je Benda? Mukl. Vrah. Odsouzenec čekající na popravu. Jenže Ervin Lang, kontrolor pankrácké trestnice, si tím není tak jistý. Jednoho dne totiž spatřil něco, co převrátilo jeho život naruby. Od té chvíle ho pronásleduje jediná otázka: Co když Benda není tím, za koho…

Vila Vistárie
Přeneste se s Sherlockem Holmesem do Anglie 90. let XIX. století. Slavný detektiv a jeho věrný přítel dr. Watson se chystají vyřešit případ tajemné vraždy u Vily Vistárie. Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav Krejčí, Michal Przebinda, Petr Kubes a Jan Ťoupalík

Marco Polo
Existuje celá řada nedoložitelných vysvětlení, proč se vyprávění Marka Pola jmenuje Milion. Tento název se vysvětluje buď velkým jměním rodiny Polových, nebo jako důkaz toho, že vypravěč často hovoří o vysokých číslech. Vyřčena byla také teorie, že Milion byl odvozen po…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Všichni žijem v blázinci
„Všichni žijem’ v blázinci,“ tvrdí renomovaný psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák, muž vzdělaný a také vtipný, který už padesát let naslouchá lidským strastem. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou se zamýšlí nad způsobem života, který dnes vedeme, i nad s…

Zrcadlový muž
Když jí navlékl smyčku okolo krku, byla ještě naživu. Došel zpátky k navijáku a uchopil rukojeť. Jediným svědkem brutálního činu je psychicky nemocný muž, jehož chatrná paměť si odmítá vzpomenout, co viděl. Komisař Joona Linna se proto znovu spojí s hypnotizérem Erikem …

Carpe jugulum
Je nejobávanějším predátorem člověk? Jen pokud si domů nepozve upíry… Král Verence dělá všechno pro to, aby se jeho zemička uprostřed hor Beraní hlavy na mapě světa úplně neztratila. Do Lancre se tak na jeho pozvání sjede množství významných hostů, kteří mají spolu s ní…

Hranice stínu
Román českého spisovatele žijícího po roce 1948 v exilu líčí dramatickou cestu moderního vykořeněného člověka k nalezení vlastní identity: třicátník Prokop Randa se vrací do rodné vesnice, kde hledá klid a vyrovnání s životními neúspěchy.Účinkuje: František Derfler Reži…