Audiokniha Tschechische Märchem

Anne z ostrova
„Myslím, že jsem se opravdu naučila dívat se na každou malou překážku jako na žert a na každou velkou jako na předzvěst vítězství.“ Anne ze Zeleného domu balí kufry, loučí se s dětstvím a vydává se na univerzitu v Redmondu, kde ji čekají další dobrodružství. S přítelkyn…

Great Expectations
Audiokniha má obtížnost četby A2. Pip is born poor, but one day his life mysteriously changes. He is sent to London to learn to become a gentleman. But who is paying for his education? Who is paying for his life in London? We follow Pip as he grows up, falls in love and…

Život víry 2022/10
Život víry 2022/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Marek Prosner. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Húšť: Jezdím s Biblí i za těmi, kdo leží…

Znovu Provence
Třetí část volné trilogie vonící levandulí a chutnající po těch nevybranějších lahůdkách a nejlepším víně. Znovu Provence zavádí čtenáře opět do slunné Provence mezi vinice, lány levandule, dubové lesíky a olivovníkové sady na jihu Francie. Místní starousedlíci, jakoby …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Záhada domu Marwicků
Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu …

100 statečných - Host č. 76 - Mnislav Zelený 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Zelený (etnolog a cestovatel, indiánským jménem Atapana)

Hovořil se zvěří, s ptáky a rybami
Mříže? Jistě. Přece nechcete, aby se zvířata zase vloupala do domu. Jak si představíte držitele Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství? Pokud jako vědce trávícího život výlučně v přítomnosti zkumavek, nelze být v případě Konrada Lorenze dále pravdě. Autor s hlubokou od…

Pohyblivý svátek
Hemingwayovy memoáry, ve kterých vzpomíná na dvacátá léta v Paříži, kde se spisovatelé a bohémové scházeli v kavárnách. Kniha vyšla až posmrtně roku 1964. Autory memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města 20. let minulého století a obsahují i portréty řady osob…

Anjelský strom
Pôsobivý príbeh o láske a strate, o rodinných tajomstvách a zabudnutej minulosti. Je to už tridsať rokov, čo Greta Simpsonová odišla z prekrásneho sídla Marchmont Hall ukrytého medzi vrchmi vidieckeho grófstva Monmouthshire. Strašná nehoda jej vymazala z pamäti viac než…

Hlavní přelíčení
Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, postavit vysněný domek s terasou a…

Co život dal a vzal
Autobiografická vyprávění o tom, že s humorem a optimismem lze přežít prakticky cokoli 1.–10. Kdokoli může dělat cokoli o řadě zaměstnání, kterými autorka prošla v době hospodářské krize- Čte Martina Hudečková 11.–20. Morová rána o pobytu v tuberkulózním sanatoriu Čte…

Křížová palba
Další příběh ze světa brilantní Rychlopalby. První kriminální román Štěpána Kopřivy měl takový úspěch, že se autor rozhodl dál rozvíjet svůj svět „ne úplně správných“ policistů, který v Rychlopalbě stvořil. Oslnivé „tarantinovské“ dialogy, brutální scény, mrazivé reáli…

Fialová
Píše se rok 2159. Od ničivé globální ekologické katastrofy uplynulo už bezmála sto let. Lidé, kteří se tehdy uložili ke spánku, aby přežili její následky, se probouzejí. Svět kolem nich se ale během jejich nepřítomnosti změnil, je drsný a nemilosrdný. V tomto světě hled…

Válka Mentogritů
Pokračování vědeckofantastického příběhu o soužití lidí, inteligentních rostlin a dalších neméně inteligentních tvorů v závislosti na jejich Mentogritech. Vyprávění je protkáno odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů, mystickým zamyšlením a hlavně upřímnými mezilidsk…

Hovory k sobě
Vypadl proud, ve tmě nejistě tápeme po něčem pevném… vtom se světlo znovu rozzáří a nejistota je ta tam. Totéž se může odehrát v životě: svět se stane srozumitelný, lidé známí a blízcí, roky utopené v negativních emocích se rozplynou… Jako průvodce na cestu za světlem …

Krize v životě, život v krizi
Jedna z lidových definic života říká, že je to sled nepřetržitě za sebou jdoucích větších či menších průšvihů. Ty menší řešíme mávnutím ruky, větším říkáme starosti a ty opravdu velké jsou označovány jako krize. V dramatu znamená krize bod obratu, kdy do té doby poklidn…

Marta děti nechce
Hledá sebe samu, nebo utíká před tíživou realitou? Marta snad konečně našla recept na štěstí. Práci v reklamní agentuře by neměnila, svého Hynka miluje a cestu si našla i k jeho dvěma potomkům, které má partner ve střídavé péči s bývalou manželkou. Vlastní děti ovšem n…

Idiot
Dostojevského román Idiot se řadí k nejznámějším dílům ruské literatury. Mladý kníže Myškin, zcela zchudlý a postižený epilepsií, prožije po návratu ze švýcarského sanatoria tak podivuhodné příběhy, že upadne znovu do své duševní nemoci. Autor představuje svého hrdinu j…

Deník astrálního cestování
Čtěte, pokud jste připraveni vzlétnout. Průvodce hmotnou, lucidní i astrální rovinou, od kterého se neodtrhnete. Odpovědi na otázky, které si kladete. Naučte se pojmenovávat své pocity, sledujte intuici. Průvodkyně a autorka vám otevře brány do astrální sféry a provede …

Bridgertonovi V: S láskou, Eloise
Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na j…

Kanibal z Nine Elms
První případ nové série autora bestsellerů Roberta Bryndzy v podmanivé interpretaci Martina Stránského. Před patnácti lety byla Kate Marshallová vycházející hvězdou londýnské policie. Dokázala vyřešit sledovaný případ nebezpečného a krutého sériového vraha s přiléhavou …

Škola robinsonů
Méně známý Vernův dobrodružný román, ve stylu tzv. robinzonády ovšem s vědeckofantastickými prvky z cyklu Podivuhodné cesty. Česky byl román vydán také pod názvem Dva Robinsoni. Příběh knihy začíná v San Franciscu dražbou tichomořského ostrova Spencer ležícího asi 860 …

Deník malého poseroutky 14 - Na spadnutí
Nečekané dědictví umožní rodině Grega Heffleyho důkladně přestavět dům. Jenže brzo se zjistí, že taková rekonstrukce není žádná legrace. S každou zdí, která jde k zemi, se objeví nějaký nový problém: shnilé dřevo, jedovatá plíseň, nevítané potvůrky a ještě něco mnohem z…

Advokát a jeho pán
Kdo dnes u nás vládne? Velcí zločinci, nebo naopak jejich právníci? Co se stane, když se slavný advokát a mocný mafián rozhádají? Když se pustí do války? Kdo je silnější? Zvítězí mafiánská brutalita a síla, nebo právnický intelekt a lest? Co je ale nejhorší - ani jeden …