Audiokniha Trvalý záznam

Čtvrtek: Nejkrásnější pohádky hezky pohromadě
Pohádky a jejich hrdinové od Václava Čtvrtka tak, jak je všichni pamatujeme a milujeme již po několik generací Čtrnáctihodinový soubor obsahuje vše, co se od padesátých let nashromáždilo v archivu Supraphonu z pera Václava Čtvrtka, k jehož 110. dubnovým narozeninám kom…

Vítejte v Pekle!
Tak jako se děti straší čerty, tak se čertí děti straší lidmi. Protože stejně jako je pro lidi peklo za trest, je pro čerty největším trestem jít mezi lidi. Vždyť jsou přece tak zlí a hamižní, dělají si naschvály a šijí na sebe boudy. Proto když už rodiče dvou neposedný…

Ach, rusovlasá kouzelnice!
Hlavní hrdina až v pozdním věku zjistí, že krásná žena, do níž se kdysi zoufale zamiloval a která se pro něho stala nedosažitelným idolem, byla ve skutečnosti někým úplně jiným, než si ve svých marných touhách představoval.

Zátopkovi u Nepilů
Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře 1988 Dana a Emil Zátopkovi mi pomáhali, už je to dávno, skoro čtyřicet let, propagovat hnutí Buď fit. Ve šťastné chvilce se zrodil nápad seznámit je …

Nové hrůzostrašné pohádky
Děti, které se rády bojí doma pod peřinou, se mají na co těšit! Josef Somr opět vypráví o dracích, loupežnících, jednoočkách, trojočkách a dalších strašidelných bytostech. Ale buďte bez obav – Jiří Žáček svým výběrem textů a jejich dokonalým převyprávěním nikterak nepře…

Píseň písní
Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Čtou Magdaléna Borová, Tomáš Weber a Martina Viktorie Kopecká. Píseň písní. Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Osvěžit se granátovými jablky, vínem, mede…

Smrtící kolotoč
Šéfinspektor Kett je zpátky ve hře.Robert Kett, dříve vyhledávaný šéfinspektor, byl vlivem předchozích událostí postaven mimo službu. Ačkoliv by se mohlo zdát, že je celá jeho rodina šťastná a pohromadě, z něj se stal vyhořelý a zlomený muž. Útěk před světem na poklidné…

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Tenkrát o Vánocích
Vánoce jsou tradičně nazývány svátky klidu a míru, pro hrdiny povídek devíti soudobých českých autorů je to ovšem spíše období plné nejistot, pochyb a často také tíživé samoty. Ale kdy jindy věřit ve šťastné konce než právě o Vánocích?

Reiner, Viewegh, Šrut: Tři tatínci a maminka
Půvabná kniha o tom, jak byla maminka malou holčičkou Janičkou, která posléze vyrostla a narodily se jí dvě děti Josífek a Maruška. Ti zažívají něco podobného, co jejich maminka, když byla dítětem. Mají totiž všichni tři stejného strýčka Antonína, moravského samorosta, …

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Aristokratka u královského dvora
Někdy je „super“ změnit vzduch, ale pozor na to, s kým ho cestou dýcháte! Pro zpěněnou modrou krev nemůže být život procházka růžovým sadem. Poté co se Mariina plánovaná svatba s Maxem ocitá v ohrožení a bláznivá matka Vivien se utápí v žalu kvůli tragédii lady Di, rozh…

Petiška: Olin a lišky
Původní LP album 1218 4044 "Eduard Petiška Olin a lišky" vydal Supraphon v roce 1986 - nyní tento prázdninový neuvěřitelný příběh pro mladší posluchače ožívá i v našem digitálním titulu. Olin trávil prázdniny na hájovně u strýčka a teď vypráví kamarádovi Emilovi svoje …

Mikulášovy patálie
Mikuláš je malý nezbedný kluk s partou kamarádů, kupou bláznivých nápadů a úžasným dětským pohledem na svět. „Když jsem přišel domů, maminka mi vynadala, že jsem přišel pozdě na večeři. Když jsou takoví, tak tedy bez milosti: Zítra uteču z domova. Tatínek s maminkou se …

Listy od nejkrásnější řeky
Pásmo z dopisů Oty Pavla a jeho bratrů nabízí autentický pohled na Pavlův osobní život a jeho literární práci... Účinkují Jiří Ornest, Věra Kubánková, Jiří Samek a Stanislav Zindulka. Režie: Vladimír Tomeš. Natočeno v r. 1991Víš, mám radost z knihy, z úspěchu, ze slávy,…

Andělé s vlčím cejchem
Portréty dvanácti hudebních osobností, jejichž životy ovlivnila tragická éra budování Třetí říše. Někdo se na ní podílel dobrovolně, jiný ze strachu o sebe a své blízké, další byl víceméně přinucen. Jak se ve své době zachovali Herbert von Karajan, Franz Lehár, Carl Orf…

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Autosalon
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Kamnářství
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Pohřbení andělé
Když Faye Bakerová objeví za zdmi svého nového domu dětskou lebku, je k vyšetřování povolána inspektorka Lottie Parkerová. Dům už léta vlastní rodina Fayeina přítele Jeffa, takže když se Jeff začne chovat podezřele, Lottie zajímá, co by mohl skrývat... A pak jedenáctil…

Jak vzpomínám
Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Pre hrsť dukátov
Kapitán Stein a notár Barbarič vyšetrujú zločin v kremnickej mincovni. Horúce leto roku 1601. V kremnickej mincovni, kde z drahých kovov vyťažených v uhorských banských mestách razia najlepšie dukáty, toliare či groše v celej ríši, došlo k vážnemu incidentu – z pokladni…

Druhé město
Osamělý hrdina knihy narazí v antikvariátu na knížku psanou neznámým písmem a přinese si ji domů. Tím začíná dlouhé hledání neznámého města, z něhož kniha pochází a jež žije v podivné symbióze s Prahou, na jejích okrajích a na rubu známých prostorů. Vypravěč prochází Pr…

Dva nepravděpodobné příběhy
Rozhlasová minidramata na rozhraní magické reality a volné autorské fantazie. V hlavních rolích: Ladislav Mrkvička, Jiří Adamíra nebo Josef Somr.Stará Praha je město plné tajemství a záhadných příběhů. Některé z nich se nám uchovaly v legendách nebo pověstích. Ty dalš…

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Zlatnictví