Audiokniha Trujkunt I. - Kruhy

Northangerské opatství
Upřímné srdce hledá pravou lásku. V příběhu sedmnáctileté Catherine, chytré a dobrosrdečné dívky, rozehrává autorka svůj nezaměnitelný smysl pro humor a ironii na pozadí kulis módního lázeňského města a strašidelných gotických románů. „Když je nějaké slečně souzeno být …

Kubík a jeho víla
Poslechněte si pohádkové příběhy o Kubíkovi, jeho dědovi, víle Kotrmelíně a dalších Kubíkových kamarádech. Hrají: Otakar Brousek ml., Jiřina Bohdalová, Věra Kubánková, Svatopluk Skládal, Zdeněk Řehoř.Napsala: Eva Košlerová, režie: Karel Weinlich. Natočeno: 1982

Sto rokov samoty
Román Sto rokov samoty je považovaný za jedno z najvýznamnejších diel latinskoamerickej a svetovej literatúry. Prvý krát vyšiel v roku 1967 a odvtedy bol preložený do viac ako 37 jazykov. Nápad na jeho napísanie sa zrodil v januári 1965, keď Gabriel García Márquez cesto…

Labyrint bolesti
Ačkoli to nemusí být jasné na první pohled, bolest má v našem životě užitečnou a smysluplnou roli – upozorňuje na to, že se v těle něco děje. Problém nastává, když se mění v chronickou nemoc. Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář rozebírá fenomén bolesti z nečekaných úhl…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Lékařem jste i vy
Dech, postoj, pohyb i smysly. Všechny tyto nástroje nám tělo dává k dispozici, aby se dokázalo samo uzdravit. I příroda kolem nás funguje podle řádu rovnováhy, zdraví a obnovy. Stačí ho pochopit – a začít s ním spolupracovat. Tato inspirativní kniha vás provede skrze dv…

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Spejblovy starosti a Hurvínkův apríl
Toto album nabízí archivní výběr zahrnující jedenáct scének Divadla Spejbla a Hurvínka z let 1967 - 77. Jsou pod nimi podepsáni různí autoři, o něž divadlo nikdy nemělo nouzi. Patří k nimi osvědčení literáti jako František Nepil či Pavel Grym. Současný, už vlastně dlouh…

Vekslačka
Když jí bylo třináct, v poválečném Československu byla vyhlášena měnová reforma a Alminu rodinu to zničilo. Doktorská dcerka zvyklá na život ve velké vile se najednou ocitla v maličkém přízemním bytě se dvěma babičkami a špatným kádrovým profilem. Alma ale nebyla holka,…

Dobrodružství lišky Bystroušky
Zpracovat v rozhlasovém prostředí román o lišce Bystroušce chce po nastudování četby Karla Högera velkou odvahu. Dramatizátorka Anna Jurásková tak byla postavena před nelehký úkol - přepsat humoristický román v nářečí do dvoudílné hry pro mládež. Jak se jí to povedlo? P…

Vnitřní štěstí - Měj (se) rád
Smyslem této audio knihy je připomenout vám lásku, a to zejména k sobě. Bez toho, abyste měli rádi a brali se takoví, jací přirozeně jste, bude vaše putování fyzickou krajinou vždy něco postrádat. Různá duchovní cvičení, většinou složitá a mírně řečeno technická, vás ne…

Eliška Krásnohorská: Pohádky
Eliška Krásnohorská – česká spisovatelka a bojovnice za práva žen je známá hlavně svými romány, básněmi a librety k operám, ale v její pozdější tvorbě převažovala tvorba pro děti. V tehdejší době šlo vlastně ještě o neznámý fenomén – původní česká četba určená těm nejme…

Z dopisů Jiřího Voskovce a Jana Wericha
Čtyři části rozhlasové podoby korespondence V+W trvají celých šest hodin, což se na první pohled může jevit jako velmi rozlehlá plocha, ale když si uvědomíme, že tři svazky obsahují přibližně čtrnáct set stran, je zřejmé, že jsem musel hodně škrtat a některé části kores…

Ztracený prsten
Šakuntala - lyrické drama pravděpodobně z 5. století našeho letopočtu, napsané básníkem Kálidásou, vrcholné dílo staroindického dramatu. Král Hastinapury Dušjanta pronásleduje při lovu gazelu a dostane se na opuštěné místo, kde žije a medituje několik poustevníků. Spatř…

Proč jsem tady doma
Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v…

Církevní dějiny v zrcadle času II.
Druhý cyklus věnovaný církevním dějinám pokrývá období od prvního vatikánského koncilu do konce druhé světové války. Církevní historik profesor Martin Weis se v něm zaměřuje na nejrůznější historické milníky. Jaké reakce vyvolalo vyhlášení dogmatu o neomylnosti papeže? …

A potkej ženu…
Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit

Dědečkovy pohádky
Audiokniha Dědečkovy pohádky přenese malé posluchače prostřednictvím půvabných pohádkových příběhů na venkovský dvorek i do vzdálené Afriky. Setkáte se s novými pohádkovými postavami a se zatajeným dechem si můžete poslechnout všechny ty příběhy, které jste dosud nikdy …

Je těžké být lvem
Dojemný příběh o kamarádství a dobru, které v sobě nosí každý člověk, i ten lví. Od držitele Ceny Hanse Christiana Andersena. Příběh pro děti o životním snu jednoho mladého muže – proměně ve lva. Sen se splní, ale přicházejí komplikace. Dojemný příběh o dobru, které v s…

Hranice
"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé …

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě
Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu. Rozhlasové nahrávky z roku 1966.

Janek a kouzelná fazole
Kouzelný děda vnutí nezkušenému dobrosrdečnému Jankovi za košík vajec jednu fazoli. Takový obchod, zdá se, není pro mladíčka zrovna výhodný, a tak Janek vzteky zadupe fazoli do země. Jenže z půdy najednou vykoukne zelený šlahoun s obrovským listem. Janek na něj vyskočí …

Portrét básníka Vladimíra Holana
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu DV 15298 "Portrét básníka Vladimíra Holana" vydanému Supraphonem v roce 1966 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Na počátku své básnické dráhy napsal Vladimír Holan knihu nazvanou Triumf smrti; nyní jsme v čase, kdy se…