Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Audiokniha Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Délka:

2 hod 47 min

Čte:

Lukáš Příkazký

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Prokletí Schwartzovy vily

Prokletí Schwartzovy vily

Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát! Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšen

Obrázek podcastu Smrt v oblacích

Smrt v oblacích

Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit. – Hercule Poirot V zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Te

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Pekárna v Brooklynu

Pekárna v Brooklynu

Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhod

Obrázek podcastu Jak na ADHD

Jak na ADHD

>> „„Svět ADHD na takovou knihu napjatě čekal už mnoho let.“ — Edward Hallowell, lékař a přední expert na ADHD

Obrázek podcastu Dávid a Goliáš

Dávid a Goliáš

Kto potreboval zabiť invalida na vozíčku? To je jedna z prvých otázok, ktorá preletí hlavou komisárovi Ledeckému po tom, čo ho privolajú k novému prípadu. Znamená odrezaný prst odkaz? Ak áno, pre koho? Patrí policajtom alebo okoliu zavraždeného? Vyšetrovanie sa rozbieha

Obrázek podcastu Na Větrné hůrce

Na Větrné hůrce

{'cs': 'Dramatizace klasického díla světové literatury. Silný příběh nešťastné lásky, pomsty a bolesti.\nDo věčnosti zkamenělá návrší, zrádné slatiny a rozsáhlá vřesoviště, stejně jako dva sobě nepodobné domy se v polovině 19. století staly kulisami slavného románu Emil

Obrázek podcastu Lesní píseň

Lesní píseň

Poslechněte si krásnou pohádku nejen na dobrou noc. Podle stejnojmenného pohádkového příběhu Lesji Ukrajinky, romantický pohádkový příběh o nenaplněné lásce napsal pro rozhlas Václav Daněk. Hrají: Vilém Besser, Sylva Sequensová, Vlastimil Zavřel, Věra Kubánková, Valéri

Obrázek podcastu Máj (1967)

Máj (1967)

Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Můj přítel Maigret

Můj přítel Maigret

„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze

Obrázek podcastu Teorie vzájemného třesku

Teorie vzájemného třesku

Když třeskutou interakci umocní efekt britského přízvuku, i ta nejzapálenější vědkyně může ztratit hlavu pro svého rivala. Nikol je doktorandka v nesnázích. Její výzkumný projekt na Masarykově univerzitě v Brně se zásluhou Alana Parkera řítí do slepé uličky. Zatímco ona

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v

Obrázek podcastu Životní styl blázna

Životní styl blázna

Pokud tě neuspokojuje uspěchaný životní styl moderní společnosti, máš pocit, že ti problémy přerůstají přes „hlavu“, nechceš se honit za věcmi a zážitky, které, jak později zjistíš, jsi vlastně nepotřeboval (ale společnost ti je nabízí), a také už tě unavují neustále de

Obrázek podcastu Ani minuta ticha

Ani minuta ticha

Mladá vypravěčka Irena přivádí čtenáře do společenství jejích free kamarádů a kamarádek, tu méně, tu více rebelských, někdy více, jindy méně ztracených, někdy dokonce i doslova pohřešovaných. Večírky, pusté pařby, kalení a nekonečné jízdy do svítání – bezbřehé užívání s

Obrázek podcastu Hrad mrtvých

Hrad mrtvých

Šlechtic Raimund z Pušperku doprovázel Elišku Přemyslovnu na její svatbu s Janem Lucemburským ve Špýru. S královskými manželi se také vrátil do Čech a po Janově slavné korunovaci konečně zamířil domů na svůj hrad Pušperk v podhůří Šumavy. Ke svému zděšení zjistil, že Pu

Obrázek podcastu Dekameron

Dekameron

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a sm

Obrázek podcastu Italské prázdniny

Italské prázdniny

Známý literární cestopis Jana Wericha poprvé na 2CD v rozšířené - rozhlasové - podobě autorského čtení. Zatímco pro předchozí vydání v nahrávce na LP nebo CD připravil Jan Werich jen malou část ze svých letních italských vzpomínek, rozhlasový záznam zahrnuje téměř dvojn

Obrázek podcastu Sami na této zemi?

Sami na této zemi?

Známý salesiánský kněz ve své nové audioknize vede posluchače k tomu, aby si uvědomil, jak intenzivně nás Boží přítomnost obklopuje. Není místa, kde bychom se s Bohem nemohli setkat, ať je to nemocniční pokoj, nebo rockový koncert. Jde jen o to, abychom se neuzavírali d

Obrázek podcastu O zlaté růži pekelné

O zlaté růži pekelné

Mladý Józa žije se svým otcem ševcem a chudoba jim leze do chalupy. Józa však i přesto ohrnuje nos nad nejbohatší nevěstou ze vsi. Ženil by se, to jo, ale až si najde děvče, které bude mít rád. Otec však trvá na svém: buď si Józa vezme mlynářskou dcerku, nebo půjde z do

Obrázek podcastu Martin Šonka: Můj let do nebes

Martin Šonka: Můj let do nebes

Inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě

Obrázek podcastu Proluky

Proluky

Četba na pokračování z autobiograficky laděné prózy českého spisovatele, v níž vypravěčkou je autorova žena Eliška, a události jeho života, jeho rodina a přátelé jsou nahlíženy jakoby jejíma očima. Román Proluky je třetí částí trilogie (první část Svatby v domě, druhá V

Obrázek podcastu Můj bratr

Můj bratr

Jana Kippo se vrací na rodný statek na severu Švédska. Kdysi odsud utekla poté, co její bratr napadl otce lopatou. Bratr se nyní upíjí k smrti a matka po mrtvici chátrá v domově důchodců. Návštěva v Janě oživí vzpomínky na dětství plné násilí, přesto se rozhodne zůstat,

Obrázek podcastu Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Král, Válečník, Kouzelník, Milovník

Čtyři mužské archetypy. Jednoduchý a čitelný nástin „návodu k použití mužské psychiky“. V čem jsou muž silní a kde jsou jejich slabiny? Tato kniha se snaží znovuobjevit, posílit a podpořit mužnost v mužích. Podle autorů je mužství utvořeno čtyřmi archetypickými mužskými

Obrázek podcastu Nalezení

Nalezení

V kanceláři soukromé vyšetřovatelky Evy Černé se objeví zoufalý otec pohřešované Elišky. Dívka způsobila tragédii, utekla a zřejmě si chce ublížit. Rozjíždí se intenzivní pátrání a na místo dorazí i Tomáš Volf, který vyrůstal v nedalekém maloměstě. Vyšetřování však otev