Bulbem záchranáře
To máte: krvácení, úraz hlavy, pád z výšky, mrtvice, epilepsie, tonutí, dopravní nehoda, zlomenina dlouhé kosti, otrava, popálenina... Pořád se něco děje! A právě vy můžete být náhle u toho a až to přijde, jakým člověkem chcete být? Samozřejmě tím, který zachrání život!…

Severská mytologie
Krutý sever zabydleli drsní bohové, kteří neváhali stvořit svět z mrtvého obra – z jeho masa se stala hlína, z kostí vznikly hory, krev a pot se proměnily v moře. Patří mezi ně mocný Ódin se svými dvěma havrany, přímý a dobromyslný hromovládce Tór, lstivý Loki a mnoho d…

Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas
Kde bolo, tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí slúžili u kráľa. V prvý rok si vyslúžili tri voly, v druhý tri kravy a napokon tri kone. Dvaja starší si vybrali statné tátoše a najmladší Janko len takú mrcinu. Bratia sa mu smiali, no netušili, že Jankov kôň veru nie je…

Nic nebude jako dřív
Zlo má ďábelskou podobu… Abigail Campanová, zámožná matka sedmnáctileté dcery, přijíždí domů dřív, než měla v plánu. Dveře nachází odemčené a jedno z oken rozbité. Vyděšená spěchá k dceřinu pokoji a už na chodbě ji čeká hrůzný výjev: nad bezvládnou krvácející Emmou se t…

Vítek
Odvážný rytíř Vítek se po Soběslavově smrti stává věrným poddaným krále Vladislava I. a v jeho službách usiluje o nastolení práva a spravedlnosti. Otakar Brousek čte z historického románu Adalberta Stiftera, rakouského spisovatele českého původu. Poslechněte si příběh z…

Dopisy ze Sachsenhausenu
I když nezbývá už skoro nic, je tu pořád ještě naděje. Dojemný příběh z druhé světové války, který s vámi zůstane dlouho po přečtení poslední stránky. Margot Baumannová vychází ze školy, aby nastoupila na místo po své sestře na poštovním oddělení velké věznice. Jenže t…

Úsměvy Karla Konráda
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0436 vydaného Supraphonem v roce 1979: "...vidět svět znova nově, vidět každý den předměty znova a jinak, ucházet se o ně zrakem každý den a získat jich adobýt jich každý den znova, znamená stvořit každý den svět pro sebe a nežít z v…

Stojí za riziko
Žhavý románek s neznámým měl zůstat jednorázovým dobrodružstvím. Jenže když mi ho kamarádka představí jako svého strýce a slavného fotbalového trenéra, všechno se zkomplikuje. Útěk do jeho domu u jezera rozpoutá tajný vztah, který rychle přerůstá v něco hlubšího. Jenže …

Vánoce na Manhattanu
Vítejte v kouzelně zasněženém New Yorku, kde vánoční světla září na každém rohu. A možná tam čeká láska. Evie Greenová měla sen podívat se do New Yorku na dosah – ovšem jen do chvíle, než zjistila, že se stala obětí podvodu. Její zoufalá reakce se stala virálem a jí se …

Kavárnička v Kábulu
Osudy dvou Afghánek, dvou Američanek a jedné Angličanky se střetnou v jedné neobyčejné kavárně uprostřed Kábulu. Provozuje ji přátelská Američanka Sunny, která v Afghánistánu najde nový domov. Její kavárna je místem, kde se potkávají cizinci s místními a kde se střetává…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

Mefisto
Román jedné kariéry. Životní příběh talentovaného umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících v Německu k moci. Životní příběh umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících…

Vypařený mozek
Mysteriózní až tísnivá povídka německy píšícího spisovatele, ovlivněného atmosférou staré Prahy, především pak pražského židovského ghetta... V povídce Vypařený mozek Gustava Meyrinka se objevují mnohá výrazná herecká jména nejen rozhlasové práce. Z překladu Františka M…

Sherlock Holmes a Ďáblův prach
Co skrývá tajemná zpráva napsaná těsně před smrtí, a jakou roli v ní hraje muž, jehož život byl plný honů na divokou zvěř? Londýn, rok 1884. Sherlock Holmes a Dr. Watson jsou povoláni k případu otráveného nájemníka, jehož poslední činy zanechaly více otázek než odpověd…

Tajemný hrad v Karpatech
Přestože jsou dnes Verneovy knihy často považovány za četbu pro mládež, jsou tím vzácným typem literatury, po které rádi sáhneme bez rozdílu věku. Rozhlasové podivuhodné cesty s Julesem Vernem pokračují adaptací příběhu Tajemný hrad v Karpatech..Strašidelné drama odehrá…

Tajuplná vražda. Případ Leopolda Hilsnera
Třináctidílná četba na pokračování mapuje dosavadní poznatky o procesu s Židem Leopoldem Hilsnerem, který byl obviněn z rituální vraždy křesťanky Anežky Hrůzové. Kniha v roce svého vydání 1994 přinesla úhrn dosavadních znalostí o hilsneriádě a řadu nových fakt, a zárove…

Cilčina cesta
Přežila koncentrák, aby skončila v gulagu. Přesto neztratila touhu žít a milovat… Když bylo Cecílii Kleinové pouhých šestnáct let, odvlekli ji do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Krásné dívky si brzy povšiml i velitel Schwarzhuber, díky jehož přízni Cilka přežila…

Rytíř Sedmi království
Než začala Hra o trůny... Dlouho před událostmi, které znáte ze Hry o trůny, sedí Targaryenové pevně na Železném trůně. To ovšem neznamená, že v Západozemí panuje klid. Bratrovražedný boj uvnitř vládnoucí dynastie rozpoltil Sedm království. A právě v té době křižuje kra…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

12. století ze série Život ve staletích
Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

Strašidelný hrad
Pod rouškou tmy starý hrad ožívá. Na nádvoří se v šeru noci rozeznějí tiché kroky. To si čarodějka Háta připravuje kotlík na lektvar. Oheň, který zapálil drak Uhlák, zažene studenou černotu do tmavých zákoutí hradu. Ze sklepení se vyplouží rozespalí upíři Jurák a Dumák.…

Metoda BulletJournal
Vítejte vě světě fenoménu BulletJournal! Deníku, zachraňujícího frustrované sepisovatele seznamu úkolů, přetížené multitaskery i kreativce, kterým schází řád. S BuJem a jeho geniálním sytémem zápisů už mezi ně patřit nebudete! Je čas začít! O AUDIOKNIZE Ryder Carroll …

Pigyho vesmírná odysea
Vydejte se s prasátkem Pigy na dobrodružnou cestu vesmírem! Pigy touží mít, stejně jako jeho další zvířecí kamarádi, vlastní hvězdu. Jednoho dne se omylem ocitne v raketě, která s ním vyletí do vesmíru. Právě tam se setká s odvážnou mimozemšťankou Lily, společně s níž n…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…