Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Pánská jízda

Pánská jízda

Zdena Salivarová debutovala povídkovým triptychem Pánská jízda už v roce 1968. Tehdy studentku dramaturgie na FAMU výrazně ovlivnil Milan Kundera. Možná proto svou knižní prvotinu vytvořila jako polemiku s Kunderovými Směšnými láskami. V trojici povídek osobitě načrtla

Obrázek podcastu Woodhill

Woodhill

Co byste dělali vy, kdyby najednou mrtví začali chodit zpátky mezi nás? Když se protrhla opona mezi živými a mrtvými, technologie selhaly, společnost se zhroutila a svět se změnil v provizorium. Regiony teď spravují izolovaná panství – a jedno z nich, Woodhill, se stáv

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin

Obrázek podcastu Dobrodružství Huckleberryho Finna

Dobrodružství Huckleberryho Finna

Humor prosycený smutkem. Každý z nás má stejnou hodnotu, bez ohledu na barvu kůže nebo postavení rodičů, zjistí Huckleberry Finn, když se plaví po řece Mississippi s uprchlým otrokem Jimem. Kdo by neznal Toma Sawyera, Huckleberryho Finna a jejich dobrodružství? Pokud s

Obrázek podcastu Pod hladinou lží

Pod hladinou lží

Městečkem Lost Creek otřese brutální vražda mladého páru a jejich dvojčat. Šlo snad o vloupání, které se tragicky zvrtlo? Detektiv Madison Harperová si to nemyslí – oběti totiž nelze identifikovat a z místa činu zmizely všechny jejich osobní věci. S objevem dětského tri

Obrázek podcastu Každý má svou vinu

Každý má svou vinu

Veselohra Každý má svou vinu, patří do nejranějšího období Goethovy literární tvorby. Nevěrná žena, manžel zloděj, podezíravý a zvědavý hospodský - každý z nich tu má, co tajit. A všichni míří v noci do pokoje hosta Alcesta? Rozhlasovou inscenaci natočil Miloslav Jareš

Obrázek podcastu Být normální je na hovno

Být normální je na hovno

Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste

Obrázek podcastu Návrh

Návrh

Chystá se uzavřít dohodu se zlobivým hochem ... První díl série teenagerských románů „Off Campus“. Dokonalá oddechovka z hokejového prostředí nejen pro nenapravitelné romantičky. Hannah Wellsová si je jistá ve všech oblastech svého života, ale když jde o sex a svádění .

Obrázek podcastu Myšlení, rychlé a pomalé

Myšlení, rychlé a pomalé

Opravdu jste si jisti, že se rozhodujete racionálně? Převratná a průkopnická kniha o fungování naší mysli od jednoho z největších a nejvlivnějších myslitelů současnosti - Daniela Kahnemana. Poslechněte si povídání o desítkách let autorových výzkumů, které navždy mění

Obrázek podcastu Ľudské telo

Ľudské telo

Celý život trávime v jednom tele, a predsa väčšina z nás v skutočnosti netuší, ako telo funguje a čo sa v ňom odohráva. História anatómie a medicíny je plná zabudnutých hrdinov, ohromujúcich príbehov a zaujímavých faktov. Mimochodom, od okamihu, ako ste začali čítať tút

Obrázek podcastu Krize v životě, život v krizi

Krize v životě, život v krizi

Jedna z lidových definic života říká, že je to sled nepřetržitě za sebou jdoucích větších či menších průšvihů. Ty menší řešíme mávnutím ruky, větším říkáme starosti a ty opravdu velké jsou označovány jako krize. V dramatu znamená krize bod obratu, kdy do té doby poklidn

Obrázek podcastu Jemčinská bestie

Jemčinská bestie

Syrový, tajemný, do poslední stránky napínavý příběh „holky z pasťáku“, která při svém dramatickém útěku z výchovného ústavu zneužije dobroty staré a nemocné ženy, se kterou se náhodně setká v nemocnici. Dívka však netuší, že právě sedla na lep prohnané jemčinské bestii

Obrázek podcastu Hoď je za hlavu

Hoď je za hlavu

„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne

Obrázek podcastu Cybercomics

Cybercomics

Některé šílené předpovědi se naplní do poslední tečky. Sci-fi román proslulého filozofa a básníka, mrazivě trefná předpověď vývoje civilizace. Vítejte na Zemi v roce 2046, kdy svět ovládají dvě velké korporace a Mafie sídlící v Praze. Mrazivá předpověď vývoje civilizace

Obrázek podcastu Jiřímu Voskovcovi k narozeninám

Jiřímu Voskovcovi k narozeninám

K výročí narození Jiřího Voskovce (19. června 1905) vychází soubor zvukových dopisů, posílaných životnímu příteli Janu Werichovi do Prahy v šedesátých a sedmdesátých letech. Na tzv. dopimluvech, jakje V+W nazývali, jsou písně, vyprávění o snech, nejrůznější nápady, nevš

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v

Obrázek podcastu Žena v polární noci

Žena v polární noci

Daleko od světa bez pohodlí moderních technologií zažívá autorka vzrušující, ale ne neblahé období. Arktida je část světa, kde se nebe dotýká země. Ne všichni dokážou snést oslepující světlo, neproniknutelnou tmu a ohromnou samotu. V ledových Špicberkách, mnoho set mil

Obrázek podcastu Dívka beze jména

Dívka beze jména

Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou

Obrázek podcastu Neopouštěj mě

Neopouštěj mě

Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck

Obrázek podcastu Máma zabiják

Máma zabiják

Každá pracující máma to zná. Ten pocit viny a úzkosti, když jde první den po mateřské do práce. Ale tahle pracující máma je jediná svého druhu. Alexis Tylerová, elitní agentka tajné služby Jejího Veličenstva. První úkol po návratu je rovnou operace mezinárodního významu

Obrázek podcastu Sněm první: NEMETHON

Sněm první: NEMETHON

Zeměmi světa Mundus se nesou fámy o vědění a nadpřirozených schopnostech tamních řádů. Aelia, Livia a Cassius, děti z různých vrstev společnosti, se po přijetí do jednoho z nich dozvídají, že každá z kultur vládne jinými silami. Zatímco oni v Mířii poznávají možnosti oh

Obrázek podcastu Angličtina – frázová slovesa

Angličtina – frázová slovesa

Výběr nejužívanějších anglických frázových sloves dle četnosti výskytu v živém jazyce. Poslech se soustředí na základní význam každého hesla s použitím v několika příkladových větách. Jde o efektivní formu studia zaměřenou na aktivní práci s každým výrazem, kdy je mezi

Obrázek podcastu Továrna na maso

Továrna na maso

Můžeme se chlubit největším závodem na zpracování masa ve středovýchodní Evropě! Jatka v pražských Holešovicích, jinak také továrna na maso. Právě tam pracuje hlavní postava románu, inženýr Leon Hebvábný. S ním poznáme pražskou periferii, kabaret i kriminálku. Inženýr

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př

Obrázek podcastu Největší z Pierotů

Největší z Pierotů

Román o životě a divadle inspirovaný osudy největšího mima 19. století, Jean-Baptista Gaspara Deburaua. Literární klasika přibližující životní pouť slavného mima, který se narodil v Kolíně, ale proslul v Paříži. Jeho náhrobek hlásá: „Zde leží ten, který všechno řekl, ač