Audiokniha Tři prasátka a vlk

Morituri te maturitas
Vzpomínáte si na agenty Muldera a Scullyovou? Zajímá vás, jak budou lidé v budoucnosti vycházet se svými klony? Přichází další z povídkových sbírek Petry Štarkové. Tentokrát jde o všehochuť - v knížce najdete sci-fi, fantasy, humornou i historickou fikci a chybět nebude…

V divočině
„Nemám kde spát, nemám co jíst, mám se báječně“ Výběr z povídek cestovatele a dobrodruha Otakara Batličky, který v nich ztvárnil své vlastní zážitky nebo se nechal inspirovat vyprávěním lidí, s nimiž se setkal. „Batoh na zádech, kulovnici přes rameno a sukovici v ruce,…

Román o Tristanovi a Isoldě
Joseph Bédier se pokusil o rekonstrukci příběhu legendární osudové lásky Tristana a Izoldy na základě různých starofrancouzských pramenů. Jeho dílo bylo vydáno roku 1900. Účinkují: Ladislav Mrkvička, Ivan Řezáč, Jan Šťastný, Boris Rösner, Antonín Molčík, Martin Zahálka,…

Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom
Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom - audiokniha obsahuje meditaci, jejíž autorkou je Jiřina Slámová. Účinkuje autorka. Meditace vnitřní zvíře Vnitřní zvíře je archetyp, tedy jedna ze složek naší duše. Představuje naši přirozenost a trvalé spojení s přír…

Temnota
Po devíti krocích jsme dospěli ke konci – přímo do srdce Temnoty. A je příznačné, že nás vítá ikonický autor z Irska jménem Bram Stoker. A s Drákulou po boku. Tedy – ne tak docela. Drakulův host je jedna z povídek, které vydala vdova po něm až po jeho smrti. A ač v názv…

Lafertovská perníkářka
Co dělají perníkářky po setmění? Ta Lafertovská věští z karet a kávové sedliny. Rozhlasovou dramatizaci Oldřicha Knitla na motivy hororové povídky z knihy Večery s panem Dvojníkem ruského autora Antonije Pogorelského natočila v roce 1988 režisérka Soňa Kuhnová. Že si s …

Trable s antihmotou
Osud lidské kolonie na planetě plné hmyzáků je opět v rukou Postradatelného! Na Niflheimu vládne léto. Mickey Barnes se tu za poslední dva roky v těle s pořadovým číslem sedm obstojně zabydlel a nyní je jedním z řadových kolonistů. Namísto reaktoru už čistí jen králíkár…

Trampoty s kapitánem
Prázdninová dobrodružství klubu Strážců. Knižní zpracování kresleného seriálu z legendárního Ábíčka. Parta kluků, kteří si říkají Strážci, tráví prázdniny na Lipně a přitom zažívá dobrodružné příhody. Kdo jsou Strážci? Přece parta správných kluků, jejichž dobrodružství …

Kočka vs. Pes
Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život... Oskar je rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy. Molly je chytré kotě, jistá budoucí slavná filmová hvěz…

Jizvy plné beznaděje
Nový temný případ od autora bestsellerové série s Fabianem Riskem. V apartmá luxusního stockholmského hotelu někdo zabil úspěšnou influencerku. Šlo o chladnou popravu, nebo se tu šeredně zvrtly erotické hrátky? Případ dostává na starost Malin Rehnbergová, někdejší Fabia…

Čím temnější, tím lepší
Dvanáct temných příběhů vás přesvědčí, že král hororu vládne vícero žánrům… Pod titulem, který volně parafrázuje název Cohenova uhrančivého songu You Want It Darker, se ukrývá pozoruhodný výběr zčásti dosud nepublikovaných próz amerického mistra hrůzy. Tuctem poutavých …

Mízožravci
Martin Novák se vrací do rodného města uložit urnu s babiččiným popelem. Opravdu přináší smrt svým blízkým? Anebo za tím vězí něco jiného? Má s tím snad něco společného tajemný spolek Ochránci Háje, který se vine historií města jako jedovatý had? Proč jsou Martinovy vzp…

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"
Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J…

Přítel stesk
Brněnská spisovatelka a básnířka Zuzana Nováková (*1943) se ve své poslední knize vrací do dětství v Kloboukách u Brna. Její otec, katolicky orientovaný básník a dramatik Václav Renč, byl totiž v 50. letech 20. století komunisty na dlouhá léta uvězněn a jeho manželka se…

Síla slova
V původní rozhlasové detektivce, zasazené do současného českého města okresního formátu, zkoumá autor hry sílu a moc slova. Zavádí nás do světa, ve kterém mocní bossové vládnou nejen všem hospodářským subjektům svého regionu, ale navíc ovládají i všechna důležitá média.…

Rodiny a rodinky
Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími. A přesně to platí i pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raf…

Pobídky mezi nebem a zemí
Kratké povídky jsou jako mraveniště příběhů protkány odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů a hlavně upřímnými mezilidskými vztahy jednotlivých postav.

Čechura: Hugo z hor
Rudolf Čechura (5.2.1931– 7.10.2014 byl český spisovatel, věnující se dětské a detektivní literatuře. Veřejnosti je zejména znám jako autor televizních večerníčků pro děti (Maxipes Fík, Hugo z hor, Dva ve fraku). Supraphon v roce 1986 vydal LP album 1218 4287 a audio ka…

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasa…

Kapky rosy
Kapky rosy - bajky a alegorické příběhy. Knížku tvoří sedmadvacet krátkých próz spojujících v sobě prvky pohádky, bajky a povídky, jsou alegorií na lidský život. Lidi zastupuje příroda, zvířata a rostliny. Hluboký význam drobných příběhů pak o to naléhavěji vystupuje d…

Toulky s tátou
Toulky s tátou představují fiktivní román se silnými autobiografickými prvky. Jeho páteří je cesta dospělého syna se stárnoucím otcem do Ameriky – cesta za dávným snem, za domnělým ideálem svobody a za místy známými z milovaných knih, které oba hlavní aktéry formovaly. …

Milý Johne
Jednoho dne dostane osamělý voják kdesi v Iráku dopis, začínající oslovením Milý Johne… John Tyree je vojákem americké armády, k níž se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se…

Nemilá příhoda
Co chybí Rusku především? Humanistická reforma, důraz na prostou lidskou slušnost. A tento novátorský přístup musí platit pro všechny: i vyšší úředníci by se měli přinutit, aby ve svých podřízených viděli lidské bytosti.Státní rada Ilja Iljič Pralinskij se cítí být povo…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …