Audiokniha Tři jablka spadlá z nebe

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Maškaráda
Představení musí pokračovat – i kdyby jim na hlavu mrtvoly padaly! Vyhlášené trio zeměplošských čarodějek opustila Magráta, toho času nová královna Lancre, a tak Stařenka Oggová zoufale hledá vhodnou náhradnici, která by zvládla obrušovat hrany mezi ní a Bábi Zlopočasn…

Léčka u Sorata
Audiokniha Léčka u Sorata, autor John Flanagan, čte Matouš Ruml, režie Jakub Tabery. Hraničářův učeň #18 Will a Maddie jsou vysláni do Toskany na diplomatickou misi, když dorazí zpráva o cizích jezdcích drancujících severní hranici. Při průzkumu zjistí, že jde o předvoj…

Deník malého poseroutky 4
Počtvrté nakrmte uši malým poseroutkou! Jsou letní prázdniny – počasí je skvělé a všechny děti si užívají venku. Tak kde vězí Greg Heffley? Je zalezlý doma a za zataženými závěsy hraje videohry. A moc si tuhle svoji verzi léta užívá – žádné povinnosti, žádná pravidla. O…

Smrt darebáka
„Nemůžeš si podříznout krk, aby vůbec nebyla vidět krev.“ Vášně cloumají s herci před každou premiérou, nicméně spolek ochotníků z Caustonu v hrabství Midsomer je povážlivě rozhádaný už delší dobu. Na vině nejsou jen stavovské třenice, jejichž zdůrazňováním si Britové …

Paní Trumberryová si dává hádat
Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr…

Portnoyův komplex
Souložím, tedy zachraňuju lidstvo. A přece to nezvládám bez svého psychoanalytika… V roce 1966 ulehl na gauč věhlasného newyorského cvokaře a rád by se mu vyzpovídal, neboť s jinou formou hříšné relaxace jeho víra nepočítá. Alexander Portnoy – židovský vzorňák v… ehm… K…

Žítkovské bohyně
Žítkovské bohyně - fascinující příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie z pera Kateřiny Tučkové. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a ta…

Stín modrého býka
Stín modrého býka - audiokniha obsahuje jedno z nejlepších děl české historické fantasy. Autor Leonard Medek a Františka Vrbenská. Čte Jiří Pobuda. Historický román s fantastickými prvky nás zavádí do české kotliny čtvrtého století, kde dochází ke konfliktu mezi zájmy t…

V zahradách medicejských
V románu Kámen a bolest se Karel Schulz zabýval životem a tvorbou slavného sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. Ten je pojítkem všech událostí, které se odehrávají na pozadí mistrova příběhu. Vzniká tak mohutná historická freska. Umělcův příběh je spojen…

Erilian 1 - Město čarodějů
Erilian 1 - Město čarodějů Erilian… starobylé město vystavěné z kamení, cihel a magie. Členem Velké rady čarodějů se stanou jen ti nejlepší a nejváženější čarodějové. Někteří neváhají získat jedno ze zlatých křesel v Kruhovém sále i za cenu zločinu. To ale mladičká čaro…

Lukáš a profesor Neptun
Knížka Lukáš a profesor Neptun je o hvězdách, cizích planetách, autismu, a hlavně o Lukášovi. Je mu devět let, dva měsíce a čtyři dny, má rád astronomii a chodí do třetí třídy. Aby se mohl učit s ostatními dětmi, pomáhá mu ve škole asistentka Anetka. Jenže jednoho dne A…

Slow Horses: Mrtví lvi
Objevte předlohu druhé série úspěšného seriálu Slow Horses s Garym Oldmanem! Pomalí koně tentokrát mají větší šanci na vykoupení než kdy předtím. Starý špión z dob studené války Dickie Bow je nalezen mrtvý v autobuse a šéf Slough House Jackson Lamb je přesvědčen, že byl…

Dívka v rysích drápech
V severním Švédsku zavládl surový kapitalismus, ekologický úpadek a zločin. Město Gasskas se stává jevištěm dramatu, které rozehraje smrt místní novinářky. Mikael Blomkvist se na sever vrací kvůli dceři – i kvůli poslední šanci na příběh, který by mohl zachránit jeho sk…

Nekonečná hra
>> Od autora knihy Začněte s PROČ „Nekonečnou hru jsem napsal pro všechny, kdo se nebojí změnit status quo a budovat realitu, která naplňuje naši hluboce zakořeněnou potřebu cítit se bezpečně a vytvářet hodnoty, jež nás přesahují.“ – Simon Sinek # O audioknize Autor …

Tajemství polárního moře
Pamětníci to potvrdí, mladší snad uvěří - ti, kteří prožívali svá "raná" léta v průběhu 50. a 60. let, poměrně hodně četli. A pokud měli rádi knihy dobrodružné, napínavé, cestopisné, ale také z oblasti žánru literatury sci-fi, rozhodně jim neunikla kniha s názvem 'Trose…

Smysluplná práce
Včely nečekají. Nečekají, až jim někdo poručí, nečekají na dokonalost, nečekají na pozdější dobu. Ani my nemusíme čekat. Dnešek nesmíme promarnit. Přehodnocení toho, čím může být práce a vedení, z hlavy vizionáře, známého autora a myšlenkového vůdce Setha Godina. Proč m…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Dívka beze jména
Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou …

Marta Peschek jde do nebe
Herectví Pavla Landovského připomene inscenace hry Karla Steigerwalda, Marta Peschek jde do nebe, v níž si zahrál vedle Niny Divíškové jednu ze dvou hlavních rolí. Otevře se po smrti nebeská brána každému? Nebo je nebe jen pro vyvolené? Karel Steigerwald o námětu říká: …

Husitská epopej II. - Za časů hejtmana Jana Žižky (1416–1425)
Husitská epopej II. Za časů hejtmana Jana Žižky (1416–1425) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta …

Deník malého poseroutky
„V jednom musí být od začátku jasno: tohle jsou ZÁPISKY, ne deník.“ Tak začíná první díl jedné z nejpopulárnějších sérií pro děti. Deník malého poseroutky si získal statisíce čtenářů a Greg Heffley coby jeho hlavní hrdina je celebrita, jak se patří. Vy teď máte jedinečn…

Žiarlivec a iné príbehy
Vyšetrovateľ sa vďaka trpkej životnej skúsenosti stáva expertom na zločiny spáchané zo žiarlivosti. Podarí sa mu vystopovať muža podozrivého z vraždy svojho dvojčaťa? O tisíce kilometrov ďalej nájde taxikár náušnicu svojej manželky v šéfovom aute. Ako sa tam dostala? V …

Nikdy se nevzdávej
9 lekcí pro naplněný život. Inspirativní životní příběh stoletého Bena Ferencze, vyšetřovatele nacistických válečných zločinů, známého jako „žalobce zla“. Narodil se krátce po skončení první světové války v Transylvánii, v jednom z nejchudších koutů tehdejší Evropy na h…