Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Pyšná princezná
Kde bolo, tam bolo, v krajine kráľa Belovlasa žila princezná Krasava, ktorej na zemi v kráse páru nebolo. No nielen v kráse - ani v spupnosti a namyslenosti. Odmietala všetkých pytačov, každé úprimné vyznanie vysmiala. Ako to už v rozprávkach býva, aj tu sa nájde odvážn…

Království
Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké prob…

Historka šumaře Willieho
Neuvěřitelný příběh starého dudáka Steenieho, který věrně sloužil v družině sira Roberta Redgauntleta. Když však rozmařilému a bezbožnému rytíři začaly docházet peníze, domáhal se tvrdě zaplacení dluhu za pronajatý dvorec, kde dudák žil se svou rodinou. Steenie peníze s…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice?
Našli je v zimě, oblečené pouze do spodního prádla, rozeseté ve sněhu daleko od tábora. Ohořelé, zohavené. S rozmačkanými hrudníky, bez očí, bez jazyka… Jejich oděvy byly radioaktivní, ve fotoaparátu měli snímek postavy připomínající sněžného muže. Jak zemřelo devět vys…

Ducháčkovic rodina aneb Tajemství půlnoční mlhy
Rodinu Ducháčkových už znáte! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich svérázné děti Simon, Olívie a Bubi budou tentokrát prožívat příhody, které spojuje tajemný mlžný opar. Seznámíme se s Mlžany z Blatšeru, dozvíme se, jaké záhady zkoumají na Mlžanské akademii věd, a v…

Historie psaná šelakem - Pohádky 1929-1946
Výběr pohádek pro děti oprašuje historicky cenné snímky vydávané ve zlaté éře šelakových gramodesek, tedy zhruba od počátku třicátých do poloviny čtyřicátých let minulého století. Svou skladbou se pokouší dokumentovat též dobové proměny tohoto posluchačstvem vždy vděčně…

Neumannovy Poděbrady 1984
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Velký bílý práz…

Pták Ohnivák a liška Ryška
Tři bratři měli stejný cíl, ale jen jeden z nich byl spravedlivý a měl dobré srdce. Z královské zahrady se začala ztrácet zlatá jablka. Kdo si troufnul je ukrást, to nikdo netuší. Po tři noci se pokusí princové hlídat zahradu. Objeví některý z nich zloděje? Klasický pří…

O ebenovém koni
Pohádka inspirovaná Pohádkami tisíce a jedné noci nás zavede do oblasti bývalé Persie, kde se odehrál příběh, jehož děj se točí kolem létajícího koně ze vzácného ebenového dřeva. Právě on přiměje k slzám princeznu Dalidu, zatímco jejímu bratrovi princi Hasanovi přinese …

Nevěsta
Misery Larková je upírka. Ne že by z toho dělala něco zvláštního. Prostě má v ledničce krevní konzervy a vážně nemusí sluneční svit. Na druhou stranu, její druh pro ni nikdy nic dobrého neudělal, takže raději žije mezi lidmi s jedinou kamarádkou, kterou kdy měla. Jenže …

Soudcův seznam
Nejpřekvapivější a nejmrazivější thriller Johna Grishama! Vyšetřovatelka Lacy Stoltzová se setkává s tajemnou ženou, která je tak vyděšená, že používá několik pseudonymů. Její otec byl před dvaceti lety zavražděn a ona má podezřelého, jímž je od té doby posedlá. Dotyčný…

Malá kniha stoicizmu
Nech už prechádzate akoukoľvek namáhavou životnou etapou, stoici vám poradia, ako sa efektívnejšie vyrovnať so všetkým, čo vám život prinesie a ako žiť podľa svojich najlepších predstáv. I napriek starobylosti tejto filozofie je jej múdrosť prekvapivo aktuálna a jej hod…

Zahrada a legenda o zachránci
Marty je obyčejný kluk, který se rád toulá městem a objevuje skrytá zákoutí. Jednoho dne narazí na omšelou zeď, kterou nedokáže přelézt. Svou tajemností ho uhrane tak, že se k ní začne vracet. Má totiž pocit, že ho k ní něco táhne. Netuší, že Zahrada, kterou zeď chrání,…

Paní Láryfáry
Koho by občas nepotrápila nimravka nebo mlátilka, že? Naštěstí je tu paní Láryfáry, kouzelná přítelkyně všech rošťáků! Paní Láryfáry je docela maličká, na zádech má hrb a voní po vanikových rohlíčcích. Bydlí v domku postaveném vzhůru nohama se svým psem Darebou a kočk…

Hladový hrob
Cormorana Strika kontaktuje znepokojený muž, jehož syn se vydal do hlubin norfolkského venkova, aby se připojil k náboženské sektě. Univerzální humanitární církev navenek působí jako mírumilovná organizace, pojí se s ní však zlověstné události a nevysvětlená úmrtí. Robi…

Život víry 2020/11
Život víry 2020/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Lenka Malinová, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Hranice autority Jakou autoritu má mít…

Zneužití
Léčba následků sexuálního či emočního násilí. Díky těm, kteří měli odvahu otevřeně hovořit o svých zážitcích a pocitech a s ochotou poskytli své soukromé zápisky, můžeme hlouběji porozumět dynamice sexuálního zneužívání. Lidé, kteří byli ve svém dětství vystaveni sexuá…

Tomeček: Můj život v přírodě
Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl…

Macourek:Žofka ředitelkou zoo
Původní audio kazetu 71 0340-4 "Miloš Macourek Žofka ředitelkou zoo / Petr Nárožný" vydal Bonton Music a.s. v roce 1996, v roce 2001 vyšla v Supraphonu zkrácená verzi této nahrávky na CD SU 5328-2. Nyní vydává Supraphon celou nezkrácenou verzi nahrávky poprvé digitálně …

Cesty
Z rozhlasových pořadů Láska za lásku. Cyklus vyprávění, příběhů, rozjímání a hudby od známého českého malíře a grafika Jiřího Anderle.

Nejen o sobě
Výběr z literárních vzpomínek Jaroslava Marvana na léta s divadlem i před filmovou a televizní kamerou.Účinkují: Soběslav Sejk, Josef Velda a Gabriela Vránová.

Album scén z divadelních her 3 (Savoir, Jariš, Giraudoux)
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Alfreda Savoira (Malá Kateřina), Milana Jariše (Láska, Království boží) a Jeana Giraudouxe (Tro…

Sherlock Holmes a Krvavá zrada
Píše se rok 1894 a celý Londýn nemluví o ničem jiném, než o smrti transylvánského šlechtice, jehož zabil jistý profesor Van Helsing. Mycrofta Holmese neuspokojí, když britské soudy zprostí profesora všech obvinění, a požádá proto svého bratra Sherlocka, aby vyšetřil, c…