Audiokniha Tolstoj: Kreutzerova sonáta

Gejša
Příběh malé Čijo, která se má stát slavnou gejšou Sajuri, začíná v chudé japonské rybářské vesnici, kde Čijo do smrti své matky vyrůstala, a to ve velké chudobě. Když ji jako devítiletou prodají do Gionu, kjótské čtvrti gejš, dívenka rázem přijde o rodiče i starší sestr…

Volání vlka
„Zdá se, bratře,“ pokračoval Nortah, „že naším hlavním darem světu je zkáza.“ Vélin Al Sorna je ve Sjednoceném království žijící legendou. Pod jeho vedením byly dobyty celé říše – a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co svět doposud spatřil. …

Johan doktor Faust
Z komentáře k původnímu titulu 01 0328 vydanému Pantonem v roce 1972 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ,,,Příběh doktora Fausta poprvé zpracoval roku 1589 anglický dramatik Marlowe. U nás byl hrán na loutkovém divadle už koncem 17. věku. Od té doby téměř dvě stolet…

Když se kruh uzavřel
Dobrodružný thriller z divokých 90. let dvacátého století. Talentovaný muzikant a horolezec David poznává první výhody čerstvě nabyté svobody. O českou muziku je ve světě zájem, začíná život ve stylu sex, drogy, rokenrol. Netuší, že jeho kroky od teď řídí podsvětí. Poté…

Zinnerová: Růžička a duhový princ
Dramatizace původní pohádky Markéty Zinnerové v interpretaci Svatopluka Beneše, Miroslava Moravce, Hany Maciuchové, Slávky Budínové,Luďka Munzara a dalších

Jen krátká návštěva potěší
Většinou velmi veselé vyprávění známého malíře,jak ho zachytily mikrofony na besedě ve Frýdku-Místku v roce 1989, v Lyře Pragensis v roce 1998 a doma v Nedvězí v roce 2000.

Dobrodružství Billa Madlafouska
Audiokniha obsahuje deset příběhů z úspěšné knížky knihy pro děti Dobrodružství Billa Madlafouska v neodolatelném podání Oldřicha Kaisera. Devítiletý Bill je školák, který se s rodiči přestěhoval z Prahy do malého města. V Novém Strašecí potkává nové kamarády a zažívaj…

Benzína Dehtov
Černá komedie o životě hrou a hře o život. S textem Benzína Dehtov obsadil Petr Pýcha v dramatické soutěži o původní rozhlasovou hru, vypsané Českým rozhlasem u příležitosti devadesátého výročí, druhé místo. Příběh čtveřice chlapíků na prahu čtyřicítky, kterým vlastní n…

5x Sherlock Holmes
Audiokniha 5x Sherlock Holmes, autor Sherlock Holmes, čte Jiří Miroslav Valůšek. Pět případů pro geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho přítele doktora Watsona. Osamělá cyklistka Charles Augustus Milverton Tančící figurky Zlatý skřipec Černý Petr Překlad Frant…

Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nepravděpodobnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo. Ve druhé části sl…

Eskejp: Na útěku z kanceláře
Humor kancelářských krys. Nepřekonatelný smysl pro humor pomáhá Michalu Majerovi přežít otravný kancelářský život v korporátu, kde meeting střídá brainstorming a každý předstírá produktivitu, když se blíží šéf. Michal Majer v životě spoustu věcí nemá: přítelkyni, děti, …

Nártoun a Outloň
Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a za…

Zmetek z temnot
Úkolem zaklínačky Loty je likvidovat monstra a magické nestvůry. Sama Lota je však jedním z oněch monster – zaklínači jsou totiž zmutovaní, neuvěřitelně silní a odolní zabijáci oblud. Navenek nestárnou, jen jim místo vrásek přibývají jizvy, a ty největší na duši. Zmetk…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Svatba duchů
Viděl jsem vaši pohřešovanou minulý týden na svatbě duchů. Jako nevěstu. – anonym. Na Margaret se ve školce obrátí s žádostí o pomoc uklízečka – její jediná dcera zmizela. Ženina úpěnlivá prosba ji přiměje požádat Li Jena o prověření tohoto případu nahlášeného zmizení. …

Sedíš ve správném vlaku
Audio kniha Sedíš ve správném vlaku přináší porozumění tomu, že se nacházíte přesně tam, kde máte být, a že jste tím, kým jste měli být, alespoň pro tuto chvíli. Přestanou vás trápit pochybnosti o sobě, svých vlastnostech a o tom, zda vše nemohlo proběhnout nebo být jin…

Holly
Proč si dělat těžkou hlavu z mordování, když jsou pro vás lidi pouhý dobytek? Policistu ve výslužbě Billa Hodgese stálo dopadení takřečeného mercedesového vraha život, a tak je jeho bývalá parťačka z agentury Právo nálezce Holly Gibneyová v boji se zločinem nucena pokra…

Národní umělec Ladislav Pešek vzpomíná
Původní titul 1 18 1856 se vzpomínkami Ladislava Peška vydal Supraphon v roce 1975 - titul nyní vychází poprvé digitálně. Části vyprávění: Jak to začalo - Ježíšek, králík a polenta - K.H. Hilar - Pseudolus - Nálet na Prahu - Celý rod

Mezi tiárou a orlicí II.
Příběh prvního českého krále Vratislava I Ve druhém díle sledujeme mocenský vzestup knížete Vratislava II, jeho střety s ambiciozním polským knížetem i papežem až ke přelomové korunovaci Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných his…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Zlá minuta
Pro příznivce detektivního žánru jsme vybrali původní dramatizaci románu Emila Vachka Zlá minuta, ve které policejní inspektor Klubíčko vyšetřuje vraždu mladé služky. V režii Jiřího Horčičky účinkují Bohuš Záhorský, Jaroslav Kepka, Martin Růžek, Zdeněk Řehoř, Jaroslav M…

Dvojitá výhra
Všichni své kariéry rozjíždíme s dobrými úmysly. Jak se ale v práci zvyšuje stres a napětí, propadne řada z nás dříčské mýlce. Říkáme si: když ještě trochu přidám, zvládnu to. Ať ale makáme, jak chceme, povinnosti nás vždycky předběhnou. Pracujeme více a spíme méně, v k…