Audiokniha To nemyslíte vážně, pane Feynmane!

Wolker: Sbohem, děvčátko
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1118 2649 "Jiří Wolker Sbohem, děvčátko" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Milostné dopisy Jiřího Wolkra (*29.3.1900 - †3. ledna 1924), adresované Marii Koldové...jsou více než citov…

Hovory o józe a mystice č. 15
Duchovní stezka - dotazy a odpovědi: Dotazy o stezce a odpovědi Rozhovor pro rozhlas Dotazy a odpovědi, seminář na Morávce 2003 Nejedná se o studiovou nahrávku.

Povídky Šimka a Grossmanna 3
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

Babí léto
V roce 1981 vytvořil Miloš Nedbal v rozhlase brilantní roli ve hře Mirko Stiebra s názvem Babí léto. Jde o příběh založený na generačním střetu otce a syna, na sporu, v němž si oba účastníci musí postupně přiznat mnohé dosud nevyřčené a nevyřešené vnitřní konflikty. Mil…

Jirka postrach rodiny
Takového rošťáka by si přála každá rodina! Takového ztřeštěného kluka s originálními nápady by si přála každá rodina! Jen ta jeho s ním má někdy problém… „Kdyby náhodou přepadl Jirka přes palubu, žádná škoda,“ prohlašuje Jirkův bratr Robert. Ani sestra Ethel nezůstává p…

Dějiny naší rodiny
Rozhlasová četba na pokračování z knihy populárního spisovatele pro děti Jana Rysky z r. 1979. Čte: Eduard Cupák.

Milé rozednění. Světová lidová poezie
Původní k EP komplet 1088 0591 "Milé rozednění" vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul světové lidové poezie ve skvostné nterpretaci Viktora Preisse, Borise Rösnera a Dany Syslové vychází poprvé digitálně.

Baar: Chodské pohádky
O přízeň malých i velkých posluchačů se uchází výběr z Chodských pohádek, které katolický kněz, spisovatel a sběratel pohádek Jindřich Šimon Baar sesbíral v jedné kouzelné části naší země. Svým nezapomenutelným a jedinečným vyprávěčským darem prohloubil a obohatil původ…

Matka
Slavné protiválečné drama Karla Čapka v rozhlasovém zpracování z roku 1953 s Otýlií Beníškovouv hlavní roli.

Körner: Údolí včel
Novela Údolí včel scénáristy a prozaika Vladimíra Körnera měla nejprve podobu filmového scénáře, podle nějž natočil František Vláčil stejnojmenný film premiérovaný v r. 1968. Ten se stal erbovním filmem mladé generace a předznamenal úspěch literární podoby scénáře, kter…

Stories of Mystery and Suspense
Audiokniha Stories of Mystery and Suspense namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. In this reader you will find nine of Edgar Allan Poe’s most famous stories of mystery and suspense. They range from Gothic historical stories such as The …

Buď jako řeka
Některé řeky plynou poklidně a tiše, některé divoce, všechny ale míří vpřed. Poetický román o nezlomnosti lidského ducha. Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmá…

KONIÁŠ „Konec vlka samotáře“
Dobrodružný příběh „Konec vlka samotáře“ je součástí fantasy cyklu KONIÁŠ od jednoho z nejlepších spisovatelů české fantastiky, Miroslava Žambocha. Audiovydavatelství Walker & Volf ještě v tomto roce uvede první román z Koniášova světa – „Na ostřích čepelí“. A budou ná…

Hovory o józe a mystice č. 2
Záznam přednášky v Žilině z roku 1995. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Recital 1966
Zvukový záznam slavného představení poprvé v kompletní verzi na 2CD V roce 1965 se stal Miroslav Horníček členem divadla Semafor. Spolu s jednou z největších pěveckých osobností tohoto divadelního souboru Hanou Hegerovou utvořili originální dvojici, jež své mistrovství…

Velký Gatsby
Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečen…

Zářící den
Napínavý příběh z Aljašky o muži zvaném Zářící den byl inspirován stejnojmenným románem Jacka Londona. Rozhlasová hra nejen pro mládež. Účinkují Petr Haničinec, Miroslav Moravec, Jiří Bartoška, Renata Doleželová, Miloš Vávra, Pavel Rímský, Pavel Pípal, Otto Lackovič, La…

Veľký Gatsby
Veľký Gatsby je najslávnejším románom F. S. Fitzgeralda. Dej príbehu je situovaný do 20. rokov 20. storočia, z obdobia prohibície a tzv. džezového veku v USA. Mladý zbohatlík James Gatz, prezývaný aj Veľký Gatsby, a krásna Daisy Buchananová prenikli do sfér lepšej spolo…

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Nezbedníci
Hrdinou každého krátkého vyprávění je malý rošťák, který si buď děsně vymýšlí, nebo šplhá do výšek, neumí se chovat, okusuje tužky, neustále žvýká či provádí jiné nepravosti. Vtipná, nápaditá i trochu strašidelná vyprávění potěší a pobaví malé čtenáře.

Říkali mi Leni
Příběh desetileté dívenky, která postupně zjišťuje, kdo je a kam patří, strhuje, dojímá a současně burcuje čtenáře a posluchače dnes stejně jako před více než šedesáti lety…Režie Olga Walló.

Kufrové tango
Mafiánska vražda? Keď Harry hľadá pravdu, zastaviť ho môže jedine guľka… Detektív Harry Bosch je naspäť v hre a hneď musí riešiť jednu z najzávažnejších vrážd v Hollywoode. V kufre auta sa našla mŕtvola filmového producenta a všetko naznačuje, že išlo o vybavovanie účto…

Tigrid, poprvé
Pavel Kosatík ve své knize zachytil všechny etapy Tigridova života. Od dětství a mládí přes první (londýnský) exil v době 2. světové války, krátké poválečné období návratu do Československa i jeho druhý odchod do exilu v roce 1948. Podrobně líčí toto dlouhé a pro Tigrid…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …