Obrázek podcastu Till Eulenspiegel

Audiokniha Till Eulenspiegel

Délka:

38 min

Čte:

Rodilý mluvčí

Vydavatel:

Infoa

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Nezapomeň psát

Nezapomeň psát

Nikdy nevěřte tomu, že ženy jsou slabší pohlaví! Na léto roku 1960 dvacetiletá Marilyn jen tak nezapomene. Jako by nestačilo, že o prázdninách volnomyšlenkářskou židovskou dívku doma dusí přísný otec, který ji na univerzitu poslal beztak jen proto, aby si tam našla dobr…

Obrázek podcastu Legenda Emöke

Legenda Emöke

Příběh o krátkém setkání dvou mladých lidí na bezútěšné rekreaci v Československu koncem padesátých let.

Obrázek podcastu Holub Kolumb

Holub Kolumb

Road movie zamilovaného poštovního holuba ve výslužbě. Dobrodružný příběh pro děti nominovaný na Zlatou stuhu. Bývalý elitní poštovní holub se na stará kolena zamiluje do slavice Edith, která patří slavné operní pěvkyni. Kvůli své lásce uvězněné ve zlaté klícce obletí …

Obrázek podcastu Objavte v sebe dobrého rodiča

Objavte v sebe dobrého rodiča

V audioknihe Objavte v sebe dobrého rodiča sa psychologička Beky Kennedy podelí s poslucháčmi o svoju výchovnú filozofiu a ponúkne im mnoho užitočných a praktických stratégií, ktorých cieľom je blaho rodiča a súčasne blaho dieťaťa. Autorka zároveň ponúka riešenia konkré…

Obrázek podcastu Katka už nebude divná

Katka už nebude divná

„Samozřejmě znám vyhublý lidi z instagramu, co maj eating disorders, ale tak já teda ani náhodou nevypadám.“ Dospívání není pro sraby. Katka o tom ví svoje, doma ji dusí máma a starší brácha, ve škole si s nikým nerozumí a do toho svádí nekonečný zápas s vlastní váhou. …

Obrázek podcastu Poslední úkol Mabel Beaumontové

Poslední úkol Mabel Beaumontové

Nikdy není pozdě na nový začátek… Přes šedesát let strávila Mabel Beaumontová po boku jediného muže. Ale její milovaný Arthur odešel na věčnost a v jejich domě zavládlo nesnesitelné ticho. Šestaosmdesátiletou vdovu děsí vyhlídka na zbylé roky prožité v osamění, kde jí b…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Velká francouzská revoluce: Sieyes

Velká francouzská revoluce: Sieyes

Přežít. Nehrdinské slovo, které však jedinečně vystihuje jednoho z nejvýznamnějších vůdců Francouzské revoluce. Tichošlápek, krtek, chytrý havran, mrchožrout. I tak říkali ústavnímu teoretikovi, bez kterého by možná nepadla Bastila. Jeho proslulý pamflet “Co je třetí st…

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 10

Deník malého poseroutky 10

Za starých časů se žilo líp. Nebo ne? Tohle je otázka, kterou si Greg Heffley klade, když se jeho město rozhodne dobrovolně odpojit od elektřiny. Moderní společnost má přece své výhody a Greg není stvořený pro staromódní život. Přijde na to, jak tohle celé zvládnout? Ne…

Obrázek podcastu Tao te ťing

Tao te ťing

Lao-c', Starý mistr, žil asi v letech 570 až 490 př. n. l. Historik S'-ma Čchien o něm napsal: "Lao-c' pěstoval cestu (tao) a její sílu (te). Učil, že člověk se má snažit skrýt a zůstat beze jména. Žil po dlouhá léta v království Čou. Když viděl, jak dynastie upadá, opu…

Obrázek podcastu Bez těla

Bez těla

Když se jednoho květnového dopoledne notorický zlodějíček Krajka při docela obyčejné vloupačce rozhodne otevřít i dveře koupelny, netuší, jaká hrůzná podívaná na něj uvnitř čeká. O několik týdnů později po brutálním útoku sám umírá a detektivům zanechá jen několik zmate…

Obrázek podcastu Šlehačková oblaka

Šlehačková oblaka

Měla kupu snů a bezhlavě se za nimi vrhla až na sever. Tereza vypráví svůj životní příběh s retrospektivou do dětství, které bylo kouzelné a zároveň plné dřiny. Propocené vzpomínky na tréninky gymnastiky se mísí s vůní šeříkové zahrady starého domu na Ořechovce, ve kter…

Obrázek podcastu Berylová korunka

Berylová korunka

Ztráta nesmírně vzácné berylové korunky by pro rodinu bohatého pana Holdera znamenala naprostou katastrofu. Přestože ji chrání jako oko v hlavě, jednoho dne je poničena. Kdo za tím stojí? Jaký měl motiv? Případu se ujímá Sherlock Holmes.Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav …

Obrázek podcastu Tanečník

Tanečník

Hledá se zabiják. Zvláštní znamení: tetování smrtky tančící se ženou před rakví. Profesionální nájemný vrah zvaný Tanečník se chystá během pětačtyřiceti hodin zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi. Dokáže mu v tom zabránit ochrnutý …

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že…

Obrázek podcastu Povětroň (1978)

Povětroň (1978)

"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Obrázek podcastu Oheň a krev I.

Oheň a krev I.

Fascinující kronika dějin královského rodu Targaryenů, předcházející Hře o trůny. Targaryeni jako jediní z dračích pánů a jezdců uniknou Zkáze Valyrie, usadí se na Dračím kameni a postupně se zmocní vlády nad Západozemím. Přesto se však nedokáží ubránit vnitřním svárům…

Obrázek podcastu 50 viet, ktoré vám uľahčia život

50 viet, ktoré vám uľahčia život

Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…

Obrázek podcastu Technická ruština A1-B1

Technická ruština A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Technická ruština A1-A2. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v technickej oblasti. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíčka, al…

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …

Obrázek podcastu Teplouš

Teplouš

Bezbranný v nepřátelském světě Drásavá novela duchovního otce beatniků. Hlavní postava, homosexuál a narkoman, autorovo alter ego, nesmlouvavě k sobě i k okolí popisuje léta strávená v Mexiku. Drásavá, k podstatě bytí prodírající se novela duchovního otce beatniků, kter…

Obrázek podcastu Člověk obojživelník

Člověk obojživelník

Scenárista Radek Veselý upravil předlohu Alexandra Romanoviče Běljajeva, spisovatele, který se celý život věnoval vědeckofantastické literatuře, a jak sám přiznával, velmi na něho zapůsobila právě četba děl Julese Verna. Hlavní postava románu, doktor Salvátor, je pod tl…

Obrázek podcastu Srdce temnoty

Srdce temnoty

Absolutní zážitek z démonického příběhu. Kultovní dílo o putování námořníka do nitra temného kontinentu i temnoty lidské duše a jednoho ze stěžejních literárních děl 20. století. "Honza Hájek jako interpret skvěle vystihuje temnotu, kterou je Conradův text prodchnutý.…

Obrázek podcastu Hodiny pro nevěstu

Hodiny pro nevěstu

Pohádka básníka Karla Šiktance - příběh starého hodináře Matouše a jeho ztracené, zakleté dcery. Účinkují Jana Štěpánková, Jaromír Meduna, Štěpánková, Jaromír Meduna, Dana Černá, Ladislav Županič, David Prachař, Svatopluk Schuller, Jaroslav Vlach, Marek Libert, Lenka Kr…