Audiokniha Tichý zabiják

Dopisy Otce Vánoc
Dokážete si představit, že byste napsali Ježíškovi a dostali odpověď? „Tak jsou tady Vánoce! Ta úžasná událost, kterou nemůže poskvrnit žádná ‚komercionalizace‘ – pokud to nedovolíme.“ Každý prosinec přicházela dětem J. R. R. Tolkiena obálka se známkou ze Severního pól…

Hurvínek a kluci mameluci, Hurvínkův poklad
Určitě víte, jak důležité je mít správné přátele. Hurvínek sice nejvíc kamarádí s Máničkou, ale někdy se na ni trochu vytahuje, protože Mánička je "jenom" holka. Tak se dal jednou doklukovské party a málem to špatně dopadlo. Proč? Protože ti kluci nebyli opravdoví kamar…

100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Toufar (spisovatel a novinář, popularizátor kosmonautiky)

Hovory o józe a mystice č. 8
Křesťanství, mystika, jóga a buddhismus, zevní a vnitřní náboženství. Myšlenky z pořadu "Cesty víry" České televize. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Popoluška
Bolo nebolo, žilo raz jedno krásne dievčatkom, ktorému zomrela mamička. Keď si jeho otec doviedol do domu novú ženu, začali pre dievčinu ťažké časy. Pracovala ako slúžka, obskakovala svoje rozmaznané sestry, no nijakej vďaky sa nedočkala. Našťastie sa našli kamaráti, kt…

Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy
Kniha z pera známého literárního historika navazuje na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010). Na svých literárně-historických toulkách prochází Martin Putna širokým územím někdejšího r…

Větičky na nepravidelná slovesa
Anglická nepravidelná slovesa si teď můžete procvičit v krátkých větách a lépe si je zapamatovat. Za dvě hodiny uslyšíte celkem 500 vět. Poznáte, jak se sto nepravidelných sloves používá ve větách. Každou větičku uslyšíte nejprve dvakrát anglicky a potom jednou česky. …

Zůstal jsem klukem
V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva…

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert
Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar…

Listy z mého mlýna
Daudetovy Listy z mého mlýna z roku 1872 jsou autorovou prozaickou prvotinou, a to nesmírně zdařilou. Alphonse Daudet prchal do svého mlýna v kraji Provence před ruchem pařížského života. Jihofrancouzská Provence na něho dýchala nostalgií dětství. Alphonse Daudet (1840-…

Psychologie peněz
Umět zacházet s penězi není nutně otázka toho, co všechno víte. Důležité je, jak se chováte. Jenže vštípit lidem – dokonce i těm opravdu chytrým – správné vzorce chování není snadné. K penězům, investování, osobním financím a podnikatelskému rozhodování se obvykle přist…

Dějiny křesťanského výtvarného umění
Jak se křesťanské výtvarné umění proměňovalo v průběhu věků? Tuto otázku zodpovídá historik umění Prof. Jan Royt, který posluchače seznamuje s hlavními epochami dějin křesťansky orientované výtvarné tvorby od raných dob až do 20. století.

Business Risk Buster Intervenes 10
Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. The tenth part takes place again in a hotel, only due to the fact that it deals with a businessma…

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Čarek: Od jehly k mašinkám
Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně

Statečný cínový vojáček
Pohádkový příběh Statečný cínový vojáček od Hanse Christiana Andersena vyšel poprvé v roce 1838. Popisuje příběh jednoho cínového vojáčka, který byl poslední z várky a při vyrábění na něj nezbylo dost cínu. Proto měl pouze jednu nohu. Vojáček se zamiluje do papírové bal…

Nejkrásnější pohádky - Tři zlaté vlasy Děda Vševěda
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Tři zlaté vlasy Děda Vševěda v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

100 statečných - Host č. 4 - Jan Kramář 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Kramář (historik, odborník na dějiny pošty z Poštovního muzea České pošty)

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Šimek, Krampol: Rozruch v lázních
Záznam představení Miloslava Šimka a Jiřího Krampola v Lázeňském divadle v Luhačovicích ze srpna 1988 vydal Supraphon na LP a MC albu Rozruch v lázních (11 0913-1,4) v roce 1990. Jednotlivé scénky byly většinou již digitálně vydány, ale v původní podobě vychází tento ti…

Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme
Dalajlama patří k největším duchovním autoritám současnosti. Již mnoho let nuceně pobývá v exilu, a snad právě proto může dobře zprostředkovat učení tibetského buddhismu lidem na Západě. Vnáší myšlenky buddhismu do kontextu naší duchovní tradice a způsobu myšlení a odha…

Všímavost a soucit se sebou
Soucit k sobě vede ke štěstí. Poutavá kniha pro odborníky i laiky o podstatě a metodách všímavosti jakožto cestě ke zdraví, štěstí, a soucitu k nám samým i všem živým bytostem. Cesta za poznáním sebe sama je tím nejúžasnějším dobrodružstvím. Kanonické texty nejvyš-šíh…

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což rozčilovalo paní Kateřinu (Bábinku), a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji Bábince jako dárek k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všich…