Audiokniha Tichý dvojhlas

Španělština pro mírně pokročilé B1, část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Španělština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky španělštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, t…

Zlovůle
Vězeň odsouzený na doživotí za vraždu dvou dívek se rozhodne policii ukázat, kam skryl nikdy nenalezené tělo třetí oběti. Připravená prověrka na místě se však zvrtne a vrah za dramatických okolností uprchne. Wisting i jeho kolega Stiller z oddělení dlouhodobě nevyřešený…

Artemis
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální, čili lépe zaplacené zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné …

03. Angličtina - cestovní konverzace
3. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Warren XIII. a prokleté třináctiny
Vítejte v Hotelu Warren, který se proměnil v obří loď a vyplul na širé moře! Poslední, strhující a dobrodružná plavba je tady. Ale klidně můžete zůstat v pohodlí svého pokoje. Velkolepý hotel Warren se totiž stejně čile dokáže pohybovat po lese i plout po vodě. A tak s…

Ano, jsem robot
Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

Hello, Ameriko!
Utopický obraz klimatických změn. Po klimatických změnách se větší část Spojených států amerických mění v poušť. Parta Evropanů se vydává na dobrodružnou cestu neobyvatelnými troskami. Téměř orwellovská utopie s prvky sci-fi. Nesourodá skupina lidí včetně vědců pluje z…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Ruština pro mírně pokročilé B1 - část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Ruština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky ruštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamen…

Coward
What does it mean to survive… when survival demands compromise? Coward is a powerful, unsettling story of one man's journey through the shifting moral landscape of 20th century Czechoslovakia a world where every decision carries a cost. Graduating in 1938 on the brink o…

Moje vražedné vnútorné dieťa
Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov" advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpok…

Eugenie
Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Lotta z Rošťácké uličky
Malá Lotta bydlí s rodiči a dvěma sourozenci v hezkém žlutém domě v uličce, která se správně jmenuje Pošťácká. Možná že kdysi v téhle ulici pošťáci žili, prohlásil jednou Lottin tatínek, ale protože tu teď již dlouho řádí jenom rošťáci, překřtil ji na Rošťáckou. A oprav…

Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si (1835-1908), která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.

Vzplanutí
Nadpřirozený jev, zvláštní shoda okolností, nebo rafinovaná snaha zničit důkazy? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na slož…

Entomologův odkaz
Další neuzavřený případ zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. Smrtelně nemocný entomolog totiž tušil, že kdo má motivaci utnout jeho krátící se dny a zanechal po sobě na místě činu ši…

Království
Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké prob…

Lovci
Praha roku 2050. Desetimilionová středoevropská metropole má svých problémů dost. Třeba s odpady, přemnoženými zmutovanými potkany nebo permanentní pouliční válkou na pomezí sunnitské a šíitské čtvrti. Co je ale horší, každý padouch v tomhle městě touží po tom, aby se s…

Technická angličtina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická angličtina A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Pohřbené kosti
Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny. Během vyšetřování se objevuje spousta záhadných fragmentů a stop, se kterými si Jos…

Pod jednou střechou
Abigail přijme přes léto práci na ranči v Ashbourne v naději, že si konečně urovná život, který se jí pod rukama rozpadá rychleji než vztahy její matky. Potřebuje pauzu, odstup a klid. Rozhodně ve svých plánech nepočítá s Gideonem Coltranem – mrzutým šerifem, který má n…

Dievča A
Kto sa naučil žiť s traumatickou minulosťou a kto ju nikdy neprekonal? Lex Gracieová prežila kruté detstvo. Sadistickí rodičia ju aj jej piatich súrodencov neprestajne týrali, držali v dome o hlade, zväzovali reťazami, zamykali potme v špinavých nevykúrených izbách so z…

Na co Alice zapomněla
Ztráta paměti neznamená konec. Vlastně to může být šance na nový začátek… Když se Alice probere na zemi v posilovně, je přesvědčena o tom, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým úžasným manželem Nickem. Jak se ovšem záhy ukáže, z její paměti se právě vymazalo d…

Poľština pre začiatočníkov A1 - A2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Poľština -slovná zásoba pre začiatočníkov A1_A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas poľštinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na konte…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…