Audiokniha Tiché roky

Jako v nebi, jenže jinak
Koho vlastně hledáš? ptali se mě. Hledám někoho, o kom bych vůbec nepředpokládal, že může existovat. Horská samota pár kilometrů od slovenských hranic, odehlý kout Chodska, zapadlé jihočeské rybníky i maringotka v Jizerských horách. To jsou místa, kam se vydal Aleš Palá…

Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem
Pohádkový příběh o hluboké proměně malého Nilse, který na cestě za svým napravením zažije plno dobrodružství. Je vůbec možné změnit neposlušného, sobeckého jedináčka, který nemá nikoho rád, v hodného kluka? Poslechněte si příběh o tom, že někdy musíme překonat sami sebe…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Miliónový jeep
Debutoval sbírkou povídek Striptease Chicago a za svůj první román Milionový jeep byl nominován na Pulitzerovu cenu. Z knihy českoamerického spisovatele o cestě z českého maloměsta do zámořského exilu a o jednom nenaplněném americkém snu čte František Derfler.

Čo sa stane pri jazere
Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma …

Jsem obklopena historií...
Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl…

Stříbrná maska
Oldřich z Chlumu a jeho pátrací tým řeší další případ. Historické detektivky Vlastimila Vondrušky si již získaly popularitu. Detektivní umění rytíře Oldřicha z Chlumu nás tentokrát zavede do Jihlavy, města, kde právě propukla stříbrná horečka… Šlechtic Oldřich z Chlumu,…

Carrie
Když se rozhodnete šikanovat telekinetičku, počítejte s děsivou odplatou... Carrie Whiteová to měla v životě těžké. Vyrůstala bez otce pod ubíjejícím dohledem své matky, náboženské fanatičky, a spolužáci na střední se s ní zrovna nemazlili. Nešťastné děvče se stalo vysm…

Ostrovskij: Vlci a ovce
Z obsáhlého komentáře Karla Palouše k původnímu 2LP albu "A.N.Ostrovskij Vlci a ovce", které vydal Supraphon v roce 1987 a které nyní vychází poprvé digitálně: ...Jaká je asi idea jeho (Ostrovského) vynikající komedie "Vlci a ovce". Na co útočí: na kariérismus, na moc p…

Tenkrát o Vánocích
Vánoce jsou tradičně nazývány svátky klidu a míru, pro hrdiny povídek devíti soudobých českých autorů je to ovšem spíše období plné nejistot, pochyb a často také tíživé samoty. Ale kdy jindy věřit ve šťastné konce než právě o Vánocích?

Sirotčinec slečny Peregrinové: PTAČÍ SNĚM
Zachránit Noor Pradeshovou znamená přežít! H, spolupracovník dědečka Abea Portmana, pověřil na smrtelné posteli Jacoba úkolem dostat Noor Pradeshovou do bezpečí. To jí má poskytnout nejmocnější žijící tajná agentka V, jenže ta dělá vše pro to, aby nebyla k nalezení. Ohr…

5 principů rodičovství
>>„Upřímně netuším, co bych si bez Alizy počala. Dává mi jistotu, že všichni můžeme vychovávat dobré lidi – včetně nás samotných!“ — Drew Barrymore

Já, Finis
Nepřítel, který unáší kluky ze Země, není z téhle planety… Svět má potíže. Mizí z něj všichni aspoň trošku zdraví chlapci, jen co oslaví osmé narozeniny. Dvanáctiletého Petra sice prokletí minulo, protože jako světloplachý jedinec nesundává černé brýle, a přece není sle…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Zahrada bohů
Rodina i jiná zvířena stále na Korfu. Poslední část volné trilogie o pobytu rodiny Durrellových na řeckém ostrově Korfu. Navazuje na knihy O mé rodině a jiné zvířeně a Ptáci, zvířata a moji příbuzní. Jak si oblažit duši? Jednou z cest jsou knížky Geralda Durrella, který…

Noví hrdinové okamžiku 2
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Černý písek
Nález mrtvoly je pro Vaninu hotovým darem z nebes. Nikoli posledním. Sicilská Katánie podléhá vrtkavosti Etny už celá staletí – spalující slunce může v okamžiku vystřídat déšť sopečného písku. Na vlastní kůži to poznává náměstkyně policejního ředitele Giovanna Guarrasio…

Nejasné hranice
Nebezpečí přichází z hlubin vesmíru. Ne však z míst, odkud by ho lidé čekali… Rutinní mise se během jediného okamžiku mění v tragédii. Průzkumná loď G216, jež měla studovat hlubiny kosmu, byla těžce poškozena a její posádka až na jedinou členku zahynula. Navigátorka Eri…

Život víry 2026/06
Z obsahu čísla: Už nejsem Boží vnučka, ale dcera (rozhovor s Kristýnou Exnerovou) Zpěvačka a maminka čtyř dětí Kristýna Exnerová umí žít každý den radostně a naplno. V rozhovoru vzpomíná na dětství v rodině pastora a známé vedoucí chval i na bolestivý rozvod rodičů. O…

Hurvínek v pohádkovém lese, Z Hurvínkova kalendáře
Další titul z tvůrčího odkazu dlouholetého ředitele Divadla S+H Miloše Kirschnera nabízí pětačtyřicetiminutovou hříčku, v níž vyjde najevo jak to "doopravdy" bylo s Červenou Karkulkou i Perníkovou chaloupkou, a navíc tři "listy" z Hurvínkova kalendáře. Skvělé nadčasové …

Ozvěny záhrobí
Krádež vzácného tisku. Únos malého chlapce. Sebevražda mladé dívky. Zdánlivě nesouvisející případy, v nichž vyšetřovatel pojistných událostí Benedikt Klausner rozpoznává zásah nadpřirozena. Mrtvých přibývá a do hry vstupuje nekromantův podivný zaměstnavatel. Dokáže Bene…

Šachová novela
Dr. Heirich Kleibert byl za druhé světové války vězněm pověstného Hermanna Spitze ve vídeňském hotelu Metropol. Pobyt v samovazbě přežíval díky knize rozborů šachových partií světových šachistů, které se naučil nazpaměť. Utkvělý přízrak šachu ho však pronásleduje i po v…

Vzpoura strašidel
Někdy musí i strašidla táhnout za jeden provaz… Na zámku Červená Lhota, kde dělá kastelána bývalý baletní mistr Pivoňka, se dějí věci! Po příjezdu Josefa Kroupy z Úřadu pro potírání nadpřirozených jevů to chvíli vypadá, že místní strašidla přijdou o svůj posmrtný klid a…

Kam se poděl můj sýr?
Zábavný a poučný příběh o čtyřech zajímavých postavičkách, které žijí v „Bludišti“, kde hledají „Sýr“. Sýr je metaforou toho, co v životě chceme, ať už je to zaměstnání, partnerský vztah, peníze, dům, svoboda, dobré zdraví, společenské uznání nebo duševní vyrovnanost. B…

Dvanáct křesel
Hlavním hrdinou slavné humoristické předlohy je syn tureckého poddaného Ostap Bender, mladý pohledný muž, který se shodou okolností seznámí se šlechtickým předsedou Hypolitem Matvějevičem Vrabčinským. Ten se mu svěří s tajemstvím, které mu sdělila jeho tchýně těsně před…