Audiokniha THE TEN MOST COMMON MISTAKES MADE BY ENTREPRENEURS

Případ úzké dýky
I na Velké Moravě se vraždilo. Byl zabit králův stavitel Radslav a vyšetřování se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Kníže Slavomír, bohatý a neohrožený muž s bystrým úsudkem, který pochází z mojmírovského rodu, pátrá se svým vikinským přítelem Erikem…

Město a jeho nejisté zdi
Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě…

Továrna na absolutno
První Čapkův utopický román o vynálezu stroje na využití energie, jenž však z hmoty kromě ostatní energie uvolňuje i „absolutno“ - boha a způsobí tím převraty v citech a myšlení lidí i národů. Kladem díla zůstává jeho kritika: kritika nacionalismu, klerikalismu a společ…

My z ostrova Saltkrakan
{'cs': 'Nešikovný pan spisovatel Melker se syny Pellem, Niklasem, Johanem a dcerou Malin se rozhodnou opustit parný Stockholm. Léto chtějí prožít na ostrůvku Saltkrakan, obklopeni mořem, skalisky a mořskými ptáky. Ne že by ostrov byl opuštěný, žije na něm asi dvacítka d…

Námořní bouře
Tísňové volání přivede vyšetřovatelku SLOAN MCPHERSONOVOU a jednotku Programu podvodního pátrání na výletní loď u pobřeží Fort Lauderdale, která se potápí v důsledku záhadné exploze. Jelikož se zdá, že má výbuch na svědomí ekoterorista a že jsou v ohrožení další lodě, z…

Jindrové
Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Prohnilé město
Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu …

O dracích a sedmi
Trápí vás kašel, rýma nebo bolest hlavy? Žaludeční vředy, slabé srdce či diabetes? Bojíte se rakoviny? Každé známe nemoci vás zbaví RUDÝ ZÁZRAK™.* Schizofrenie je minulostí. Únava nepřijde ani po dvou dnech bez spánku. Alergie vám budou cizí. Stačí tři tabletky denně. R…

Silo
Co když je všechno lež? A co když není?! Objevte svět, kde už jen samotná myšlenka na to, že byste chtěli jít ven, je smrtelným zločinem. Svět zredukovaný na desítky pater oceli a betonu a pohřbený míle pod zemí. V obřím Silu vládne neúprosný řád. Lidé pracují podle kas…

Slídil
Místo rybaření čeká vysloužilého amerického detektiva na irském venkově další případ… Nestává se každý den, aby se do zapadlé vesnice v západním Irsku přistěhoval bývalý člen chicagského policejního sboru. Nicméně Cal Hooper před padesátkou zatoužil po klidu, a tak nyn…

Katova vinice
Kronika katů Mydlářů se uzavírá. Závěrečný díl trilogie Kronika katů Mydlářů. Jan Mydlář předává svou živnost synovi Ondřejovi a touží po jediné věci – uchránit svou vnučku před opovržením, které dopadá i na potomky katů. V posledním dílu katovské kroniky předává Jan My…

Nezvratné alibi
Dá se zlomená jazylka považovat za podpis sériového vraha? Nevyjasněná smrt dvacetileté Lucie Martinové, milované dcery z dobré rodiny, představuje šestý ze sedmi případů neobjasněných vražd, které se staly předmětem sázky Enza Macleoda s novinářem Rogerem Raffinem. Ko…

Jabloňová panna
Rozhlasová pohádka Františka Pavlíčka na motivy příběhu K.J.Erbena z roku 1979. Účinkují Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Jaromír Hanzlík, Sylva Sequensová a další. Vyprávění o dívce zrozené z jablka, do které se zamiloval král, ale oběma mladým lidem nebylo souzeno zůstat…

SÉRIE C-L
Velká vlaková loupež a smrt mladé dívky. Souvislosti odhaluje major Kalaš. Legendární detektivka mistra oboru Eduarda Fikera. Major Kalaš se svým fámulem Karlíčkem vyšetřují výbuch vlaku, převážejícího velké množství peněz. Podezření na nešťastnou náhodu bere brzy za sv…

Papežská mše
Závěrečné kapitoly nedokončeného monumentálního románu Kámen a bolest o životě sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. V režii Markéty Jahodové čte Marek Holý.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

O víle Dobruške
Dávno pradávno žil múdry a spravodlivý kráľ. Ľudia ho mali tak radi, že jeho kráľovstvo nazvali Šťastnou krajinou. V susedstve však bola ríša Zlého kráľa, ktorý sa na šťastie svojich susedov nemohol pozerať. Jedného dňa vtrhol do Šťastnej krajiny so svojím vojskom, spus…

Kohútik, Zlatý hrebienok
Kohútik Zlatý hrebienok nažíva v láske a svornosti so svojou sliepočkou Chocholuškou. Jedného dňa sa však stane veľké nešťastie. Kohútikovi zabehne v krku jadierko a začne sa dusiť. Chocholuška sa od strachu oň takmer pominie. Beží za kravičkou, aby jej dala mlečko, tá …

Zmizení Sáry Lindertové
Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedá spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie a Sářin příte…

Sucho
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli…

Jedno temné okno
Dvanáct požehnání i dvanáct kleteb. Dvanáct karet je k magii klíč. Elspeth z rodu Brslenů má tajemství, které ji může stát život. V dětství do jejích žil pronikla prastará magie, dřímající v takzvaných kartách prozřetelnosti i v tajemné mlze obklopující království Kiks …

Figarův rozvod
Ve své hře Figarův rozvod (1936) Ödon von Horváth domýšlí a rozehrává osudy hrdinů Beaumarchaisovy Figarovy svatby. Zasazuje je ovšem do své současnosti - stejně bouřlivé jako předrevoluční Francie, avšak poněkud krutější a syrovější.Z nedlouhého Horváthova života patří…

Dcera sériového vraha
Před dvaceti lety si Ed Finch – nechvalně proslulý americký sériový vrah – vybral okolí San Francisca jako své loviště. Dnes zde jeho dcera Margot působí jako detektivka na oddělení vražd a celý život se snaží zapomenout na svou minulost i na svého otce. Během vyšetřová…

Rozsudok smrti
Bývalého manžela Alice Svrčekovej čoskoro prepustia z basy. Zúfalá Alica sa bojí nielen o svoj život, ale aj o život ich detí. Jej aktuálny priateľ Holec – taktiež namočený do nelegálnych činností – pre ňu necháva zinscenovať jej vlastný únos a spoločne dúfajú, že políc…

Stíny mých otců
První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy …