Audiokniha Tentokrát CEFR - A2, anglicky-slovensky

Týden v Nejistotě
Největší tma je prý vždy před úsvitem… Vítejte v Nejistotě, vesnici, která skutečně dostojí svému jménu! „Ty se vážně jmenuješ Netřesk?“ „Moje máma ráda zahradničila.“ Do vesnice Nejistota přichází muž s mečem u pasu a šupinatou šelmou po boku. Hlad a prázdný měšec ho p…

Sattasaí
Antologie staroindické poezie. Básně rozličných autorů a také autorek do výboru s názvem Sattasaí podle tradice zařadil král Hálah z dynastie Sátaváhanů, vládnoucí počátkem 1. století na území dnešního Ándhrapradéše, podle jiných verzí bývá vznik antologie datován zhrub…

Syn draka
Píše se rok 1477 a Uherským královstvím i Osmanskou říší se šíří znepokojivá zpráva. – Vlad III. Dracula nezemřel. Namísto chladného hrobu se zdržuje mezi živými a jako vampýr saje krev mužům, kteří se podíleli na jeho vraždě. Když se zvěsti o Draculově vzkříšení dostan…

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě
Velmi úspěšný projekt Supraphonu měl své začátky v roce 2004, kdy vznikla první kompilace Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo. Zvukovou humornou koláž z dobových projevů politických snaživců, tajemníků a papalášů doplňovaly agitační písně, častušky a angažované …

Bobulka a Lísteček
Poslechněte si příběhy kluka Jakuba a jeho dvou nových kamarádů Lístečka a Bobulky, bavičů, kteří vymýšlejí hry a legraci pro stromy.V archivu Českého rozhlasu znovuobjevený seriál pro děti napsala a režírovala Helena Philippová. Hrají: Zdeněk Řehoř, Vlastimil Brodský a…

Alenka v říši divů
Mistrovské dílo plné kouzelných a potrhlých „ nesmyslů“ „Když ty uvěříš ve mně, já uvěřím v tebe.“ A o tom to je. Věřit. Snít. Milovat nesmysly. Přestat růst. Nikdy nezestárnout. Vítejte mezi potrhlíky. Malá Alenka si žije docela obyčejným životem. Ale jen do chvíle, …

Vzpoura goliardů
...z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Oldřich z Chlumu uvězněn v rozbouřených Cáchách Píše se rok 1261. Přemysl II. Otakar podpoří v boji o trůn římského krále Richarda Cornwalského a za to má přislíben majestát, který mu propůjčuje rakouské a štýrské…

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

Jan Pivec bez líčidla
Z komentáře k původnímu LP albu 01 0296 Jan Pivec bez líčidla vydal Panton v roce 1971 - nyní tento titul vychází v Supraphonu poprvé digitálně:...Národního umělce Jana Pivce Vám nemusíme představovat jako herce. Postavy, které vytvořil na jevišti Národního divadla, v t…

Alma II – Čarozpěv
Téhle trojici dětí se svět rozhodl neměřit stejně. Ale ta lež nepotrvá věčně… Jaro 1787. Třináctiletá Alma z kmene Okoů dál vytrvale pátrá po bratru Lamovi, kterého hamižní otrokáři spolu se stovkami dalších Afričanů zavlekli do Nového světa. Ani po zdolání Atlantiku v…

100 statečných - Host č. 56 - Vojtěch Kostiha 07.06.2014
Hostem L. Výborné - V. Kostiha (ekonom, překladatel animovaných filmů)

Královražda na Křivoklátě
Život rytíře je ustavičný boj o moc. Strhující detektivka tentokrát odhaluje spiknutí proti králi a pátrání, které zabraňuje královraždě s pomocí důvtipu vyšetřovatele Oldřicha z Chlumu Přemysl II. zvaný Otakar slaví patnácté výročí korunovace českým králem. Jeho manže…

Zmizet
Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i m…

Léčba neklidem
Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů…

Králík Karlík
Rozpustilé příběhy malého Vikyho a jeho nového kamaráda králíka Karlíka, odehrávající se na rodinné farmě uprostřed lesa. Nechybí v nich domácí zvířátka, legrace a nadpřirozené bytosti. Vyprávění doprovázejí tematické písničky pro celou rodinu v krásných aranžích nahran…

Jak se králíček Ňuf stal mužským a sedm dalších pohádek pro nejmenší
V roce 1996 vydal Bonton Music audio kazetu 71 0397-4 "Jak se králíček Ňuf stal mužským" s pohádkami ze supraphonského archivu - Jak se králíček Ňuf stal mužským, Princezna Jaruška a rytíř Anastáz, Jakub a dvěstě dědečků a Jak se pavučinka naučila plavat. Protože byla a…

Společnosti
Osm nepatrných okamžiků, osm větších rozhodnutí. Na začátku všeho je vždy velká tržnice a záleží pouze na tom, jak kdo nakoupí. Ne každý příběh však musí skončit prohrou. Hodnocení už je na jiných. Sbírka jemně propletených osmi povídek zasazených do současnosti poukazu…

Krvavé léto
Děj historické detektivky se odehrává v srpnu 1306, bezprostředně po olomoucké vraždě posledního přemyslovského krále Václava III. Nevyjasněné okolnosti královy smrti, kterou královský soudce Melichar z Roupova nedokáže vyřešit, ho staví do nepříznivého světla před nový…

Povídky Šimka a Grossmanna 5
Své povídky psali autoři ještě jako téměř neznámí při společných sedánkách v pražské kavárně Slavie. Později jimi prokládali své jevištní kompozice, ale knižně mohly vyjít až počátkem devadesátých let minulého století. Jejich humor přežil desetiletí. Tento titul vám nab…

Relaxace s Davidem Gruberem
Tato relaxace je oblíbenou součástí kurzů Davida Grubera. Podmalováno příjemnou valašskou lidovou hudbou (cimbál, housle atp.). Pomalé skladby vás uvedou do příjemného stavu a umožní setrvat v něm, rychlé skladby vás nabijí novou energií při návratu zpět z relaxovaného …

Hejkalov
Kdybyste se vypravili do Hejkalova, možná byste dopadli jako dosud málo uznávaný profesor Hejhula. On tu totiž učinil objev hodný Nobelovy ceny. Svérázným způsobem proniká do tajemství, které je pro jedinou lidskou obyvatelku Hejkalova, vdovu Šelestákovou, denním chlebe…

Bubny podzimu
Překonali nepřízeň osudu i propast času. Stane se jejich novým domovem panenská Amerika? Po dramatických událostech v Karibiku se Claire a Jamie ocitají v Americe. Nový svět poloviny 18. století však v žádném ohledu neskýtá idylu, natož bezpečí – život v tehdejší brits…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Můj útěk z olověných kobek
Historie mého útěku z vězení republiky benátské, zvaného Olověné kobky, jak zní celý název předlohy četby na pokračování Můj útěk z olověných kobek, byla sepsána roku 1787 v severočeském Duchově na panství valdštejnském, kde italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat…