Audiokniha Ten kouř kolem tebe

Čo figeľ - to groš
Ľudové rozprávky vznikali ústnym podaním, ľudia si v nich rozprávali múdre príbehy o radostiach aj starostiach a o všetkom tom, čo prežívali. Na CD ČO FÍGEĽ- TO GROŠ sme pozbierali niekoľko takýchto obyčajných vtipných príbehov, ktoré pobavia, ale aj poučia. Stretnete s…

Krv prvorodených
Druhý prípad kapitána Steina a notára Barbariča zo série historických detektívok. Napätie, skutočné historické udalosti, reálny historický priestor a pútavý príbeh napísaný moderným štýlom, to je to, na čom Červenák stavia neuveriteľne uveriteľné. Vďaka jeho rozprávačsk…

Kočka vs. Pes
Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život... Oskar je rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy. Molly je chytré kotě, jistá budoucí slavná filmová hvěz…

Skandar a zlodej jednorožcov
Postavte sa zoči-voči nečakaným hrdinom, elementálnej mágii, súbojom na oblohe, prastarým tajomstvám a divým jednorožcom. Skandar Smith chcel odjakživa jazdiť na jednorožcoch. Ocitnúť sa v hŕstke vyvolených, ktorí dostanú šancu stáť pri zrode jednorožca a nadviazať s ní…

Štěstí není pro každého
Štěstí není pro každého - audiokniha obsahuje nahrávku Ivo Tomana, jež se věnuje osobnímu rozvoji lidí již několik let. Účinkuje autor. Můžete si štěstí koupit? Existuje talent na štěstí? Jaký vliv na štěstí má víra? Pomůže ezoterika ke štěstí? Mohou být šťastní i posti…

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

Bílé apartmá
Bílé apartmá, to je název jedné z nejznámějších povídek spisovatele a bývalého politického vězně Jiřího Stránského. Neskrývá se kupodivu v luxusním hotelu, ale vězňové tak přezdívají marodce v komunistickém lágru. Když se jednomu z nich splní sen a v "bílém apartmá" se…

Vládcové ostatků I.
Další příběhy Martina ze Stvolna, odehrávající se v polovině 14. století, zavedou českého rytíře a obchodníka s ostatky svatých opět za hranice Českého království. Když Karel IV. potvrdí jeho sňatek s bývalou manželkou třeboňského kata Johankou, Martin ze Stvolna se pro…

Karel Höger vypráví nejlepší pohádky (Čapek, Němcová, Trnka ...)
Karel Höger patří k vypravěčům, jejichž přednes i repertoár mají děti rády a s novými generacemi posluchačů se ho stále znovu dožadují. Titul totiž vznikl na přání kupujících, toužících mít krásné Högerovy pohádky shromážděny na jednom CD. Tento výběr z archivu tedy dět…

Snová novela
Erotika, fantazie, iluze… a probuzení. Fantaskní příběh o rozkladu jednoho manželství nahlodávaného nezvladatelnými erotickými touhami inspiroval Stanleyho Kubricka k natočení filmu Eyes Wide Shut. Příběh zdánlivě harmonického manželství, které je nahlodáváno nezvladate…

Doktor Marcus a jeho rod
Historický příběh z prostředí slavné berlínské nemocnice Charité. Napsal Jaroslav Dietl, rozhlasová úprava a režie Jaroslav KodešPo úspěšném televizním seriálu Nemocnice na kraji města dostal Jaroslav Dietl v roce 1980 od východoněmecké televize nabídku, aby napsal po…

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice
Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice. …

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Červená Karkulka a sedm dalších pohádek
Červená Karkulka potkala vlka, Smolíček měl svého jelena se zlatým parožím, hrneček, co se mu řeklo "Vař", vařil, až kaše způsobila potopu, v perníkové chaloupce věznila ježibaba Jeníčka s Mařenkou, Otesánek snědl, na co přišel, Šípková Růženkamusela dostat od prince pu…

Zlá krev
O knize Jak mohla mladá dívka ošálit protřelé investory ze Silicon Valley, představitele americké armády i média, oslavující ji jako „Steva Jobse v sukních“? Proč nikdo nepoznal, že zázračný technologický startup s hodnotou deseti miliard dolarů je ve skutečnosti podvod…

Nezapomenutelná setkání
Řada krátkých příběhů Pavla Štolby, jež se ptactvem všeho druhu jenom hemží. Strakapoudů, pěnic, vlaštovek, kachen, sovic, puštíků a jiných opeřenců je v nich nepočítaně

Dobrodružný život kapitána Singletona
Napněte plachty a vzhůru za dobrodružstvím! Příběh anglického dobrodruha, který byl v mládí prodán do otroctví, dostal se na loď, prošel pěšky Afrikou, stal se pirátem a do Anglie se vrátil jako bohatý muž. Vyprávění, kterému nechybí atmosféra, švih a nápad. Robert Sin…

Otevřený hrob
Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejím…

100 statečných - Host č. 54 - Gustav Oplustil 07.06.2014
Hostem L. Výborné - G. Oplustil (televizní dramaturg, legenda české TV zábavy)

Zbabělci
Pozor, vlast svolává hrdiny! Revoluce si ovšem žádá taky pozorovatele… I v pohraničním Kostelci se zdá, že protektorát Čechy a Morava to má za pár a mír je na dohled. V osmi květnových dnech roku 1945 odloží dvacetiletý Daniel Smiřický tenorsaxofon a vydá se „konat vlas…

Kincl: Rákosníček a hvězdy
Rákosníček spisovatele Jaromíra Kincla a výtvarníka Zdeňka Smetany se díky úspěšnému knižnímu vydání a mimořádné oblibě animovaného televizního seriálu zařadil do plejády večerníčkovských pohádkových postaviček reprezentujících to nejlepší ve svém žánru. Supraphon přich…

Cíl
Cíl - audiokniha, jejíž autor, Eliyahu M. Goldratt, ukazuje, jak ze ztrátového podniku udělat podnik prosperující. Alex Rogo má tři měsíce na to dokázat, že neefektivní, ztrátová fabrika je schopna vydělávat... Kniha, jejíž autor byl časopisem Fortune Magazine označen j…

Život víry 2023/11
Život víry 2023/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Jitka Vyležíková, Petr Raus, Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Eliška Krmelová: Svět je dnes …

Černobílý svět
Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh zasazený do 60. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška slečna Skeeterová s pomocí moudr…