Audiokniha TEMNÝ PÁN: Školní roky

Podaj prst
Detektív oddelenia vrážd Oto Hanzel doslúžil vianočnú službu s doživotnými následkami – zamiloval sa. Jeho láska bola okamžite opätovaná a Oto sa so Soňou v jednu marcovú sobotu zosobášil. Na obrad a svadobnú hostinu pozvali celé oddelenie, ale nie všetkým bolo dopriate…

Dobré matky
Achillova pata italských mafiánů? Jejich ženy! Málokoho překvapí fakt, že nejmocnější zločinecká organizace na světě má svůj původ v Itálii. Není to však sicilská Cosa nostra, ba ani neapolská Camorra, nýbrž ’ndrangheta, v jejímž čele stojí potomci pastevců a pěstitelů…

Pravidla úspěchu
Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí …

Houbové čarování
Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč…

Nešpor: Kudy do pohody
Kniha "Kudy do pohody" získala ocenění "Český Bestseller" v kategorii "Zdraví & životní styl". Nyní nově vychází v audioknižní podobě. Audiokniha známého lékaře MUDr. Karla Nešpora, kterou namluvil společně s herečkou Terezou Bebarovou, ukazuje cestu přímo "do pohody".…

Msta písecké panny
Český král Přemysl II. Otakar přijíždí do Prácheňska, kde se má konat zasedání zemského soudu. Spolu s jeho dvorem se do Písku vypraví také Oldřich z Chlumu v doprovodu svých pomocníků. Ale hned první noc poté, co vzácná návštěva projede branami města, je zavražděn zems…

Pohádka houbového skřítka
V pohádkovém vyprávění se setkáme s lesním skřítkem, který má na starosti houbové semínko. Co všechno se stane, když se tohle semínko dostane do rukou lidí, o tom vypráví příběh Marie Kubátové v režii Jana Bergera z roku 1989.Účinkují Ferdinand Krůta, Pavel Pípal, Věra …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Krysař (četba)
Nesmrtelná Dykova novela vznikala původně pro literární týdeník Lumír. Ten ji otiskoval na pokračování v letech 1911-1912 pod názvem "Pravdivý příběh". Název Krysař získala novela až při knižním vydání v roce 1915.V režii Markéty Jahodové čte Jiří Dvořák.

Balada o pilotovi
Příběh špičkového pilota RAF a jeho osudné srážky s poválečnou československou realitou. Je březen 1946 a bývalý pilot RAF Karel Balík se chystá v Paříži na jeden ze svých posledních letů v barvách ČSA. Čeká ho velká kariéra u konkurenčních KLM. Praha hlásí ideální podm…

Disney - Ledové království, Dumbo, Pinocchio
Audiopohádky podle filmů Disney. Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním o princeznách Else a Anně z Ledového království, o létajícím slůněti Dumbovi a o dřevěném panáčko…

Dům na samotě
Výtvarnice Nela po rozchodu s přítelem zůstala sama ve starém mlýně, který původně s partnerem chtěli zrekonstruovat. V téže době bylo v nedalekém lese nalezeno tělo mladé dívky, ucházející se o práci v místních dostihových stájích. Při vyšetřování vyjde najevo, že oběť…

Vacík: Pod hvězdami
POD HVĚZDAMI aneb Povídky z pouště a moře "Pod hvězdami" je kniha, audiokniha a nahrávka Miloše Vacíka, hudebníka, perkusisty a výtvarníka. Autora známého svými hudebními výlety a nahrávkami inspirovanými Brazílií, Kubou či Afrikou. Miloš však na svých četných cestách …

Před povodní
Vilu na břehu řečovické řeky navštěvuje neznámý host. Přichází starou studnou a nepatří do suchozemského světa. Také Hanu Strnadovou přitahuje spíše svět pod hladinou než mezilidské vztahy ve městě. Nešťastně zamilovaný Jarda Vávra pozve na návštěvu Haninu bývalou psych…

Bílá Voda
O všechno je připravili, ale víru v Boha jim vzít nedokázali! Lena Lagnerová přijela do kláštera v Bílé Vodě hledat útočiště před bolestnými vzpomínkami. Namísto očekávaného klidu ji však ve zchátralém konventu čekají intriky, pomluvy a útoky, jejichž terčem je hrstka ř…

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Autosalon
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Život víry 2024/03
Život víry 2024/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Můj vliv je jedna konzerva pro jednoho člověka – rozhovor s Petrem Húštěm …

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka IV.
Pokračujeme ve vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Další část kompletní nahrávky nejslavnějšího českého románu

O Matějovi a Majdalence
Když pantáta odmítne dát Matějovi svoji dceru Majdalenku, vyžene ho z chalupy. Nebohému chlapci nezbude než vyrazit do světa.Podle pohádky Jana Drdy pro rozhlas napsal František Pavlíček.Hrají: David Schneider, Sylva Sequensová, Rudolf Hrušínský st., Vlastimil Brodský, …

Kapřík Metlík nový domov
Dlouho očekávaná audiokniha prvního dílu Kapříka Metlíka namluvená Jakubem Vágnerem. Ponořte se pod hladinu a nechte se unést pohádkovým příběhem malého kapříka, kouzelnými melodiemi a samozřejmě nezapomenutelným hlasem Jakuba Vágnera.

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Petiška: Řecké báje a pověsti 2
Málokterá česká kniha pro mládež se dočkala tolika vydání jako Řecké báje a pověsti Eduarda Petišky. A to nejen proto, že patří mezi tzv. doporučenou četbu na středních školách a gymnáziích. Nesmrtelné antické mytologii v ní autor ponechal vnitřní dramatiku, a tak čtená…

Moderní české básnické sbírky (VIII)
Z komentáře Dr. Milana Blahynky k původnímu LP albu 2 18 0417 "Moderní české básnické sbírky (VIII)" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...charakteristickou sbírkou svého autora jsou rozhodně NOVÉ ZPĚVY (1918), z nichž výběrem předst…