Audiokniha Temno: Stručná historie

Příběhy sportovců, které políbila múza
Vlasta Burian, Johnny Weissmüller, Erich Tylínek, Sonja Henie, Lino Ventura, Dick Francis, Bud Spencer, Jurij Vlasov, Josef Nálepa, Toller Cranston. V pořadí daném rokem jejich narození obsahuje kniha deset příběhů těchto osobností, které svůj život zasvětily dvěma zdán…

Africká sopka
Jiří Pobuda vypráví Ervínův dobrodružný příběh z východoafrického prostředí. Přibližuje nám napínavé putování farmáře Jeffa a mladé výzkumnice Margot africkou divočinou, kde si za dramatických okolností osvojí opuštěnou opičku Mindu. Pověrčiví domorodí Jaluové vytrvale …

Agent JFK – Není krve bez ohně
Agent JFK – „Není krve bez ohně“ aneb pokračování největší české fantasy/sci-fi série, tentokrát z „trochu jiné“ bitvy u Slavkova. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to…

Ztracené stříbro
Nejlepší detektivka ze starého Říma První díl úspěšné řady Marcus Didius Falco představuje soukromého informátora Falca, který se z Říma vypraví do Británie, aby odhalil politické spiknutí a vyšetřil krádež stříbra. Řím, rok 70. U moci je nový císař. Proudy peněz a moc…

Bourneova totožnost
Jeho paměť je nepopsaný list. Pokud chce zjistit, co je zač, musí udělat nemožné. Vstal z mrtvých v létě 1975 u středomořského ostrůvku, kde ho postřeleného a se ztracenou pamětí vylovila rybářská bárka. Když ho místní zkrachovalý doktor dává dohromady, ukáže se, že má …

Velkovýroba ctnosti
Vynález látky schopné potlačit sobectví a probudit lásku k bližnímu přivede dva sousední státy k nesmiřitelné válce. Satirický antiutopický román z roku 1922. V režii Jiřího Horčičky podávají skvělé výkony Jaroslava Adamová, František Smolík, Jaroslav Marvan, Jiří Dohna…

Výpravy jinam
Nový fantasy román úspěšného autora Marka Skřipského vychází exkluzivně jako audiokniha! Ve Výpravách jinam opět nabízí kvalitní historickou fantasy, návštěvy nejrozličnějších paralelních světů i napínavou detektivní zápletku. Logan Douglas se vrací domů z Velké války a…

Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku
Karel Čapek, velký milovník zvířat, lidí a rostlin, byl také velký pozorovatel a glosátor. Zvířata, která se stala nedílnou součástí jeho života, byla proto častým námětem jeho literárních črt. Psal o nich s pochopením, láskou, humorem a vtipem. Ve fejetonu Pes a kočka …

Tak pravil Švejk
Absurdní próza s hlavním hrdinou Švejkem je ironickým a groteskním dialogem autora s komunistickou mocí a ideologií 50. let.V režii Markéty Jahodové, čte Ladislav Mrkvička.

Geniální přítelkyně III.
Třetí díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. Třetí díl zachycuje naše hrdinky už dospělé a budující své vlastní životy. V třetím pokračování příběhu Eleny Grecové a Lily Cerrullové sledujeme, jak se z dospí…

Soudruzi, když se tak zamyslíme
Po velkém úspěchu titulu Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo (SU 5604-2), v němž jsme vybrali z archivu Supraphonu a Českého rozhlasu nejrůznější záznamy z dob totality, následoval další titul - Soudruzi, to snad ani není pravda (SU 5750-2) - kdy jsme čerpali i …

Zůstal jsem klukem
V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva…

100 statečných - Host č. 92 - Miroslav Motejlek 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Motejlek (ekonomický publicista)

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

Pohádky 10
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Desátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Malý Princ
Nesmrtelný příběh havarovaného letce a malého prince, plný fantazie a neopakovatelné, jímavé atmosféry, znovu ožívá, tentokrát v luxusním vydání a v novém překladu Jiřího Pelána. Kniha obsahuje také dárkovou kartičku pro štěstí. Je určena čtenářům od 7 let.

Otec hlava rodiny
Výběr ze známé humoristické knihy o běžných rodinných problémech a situacích. O rodinných figurkách. Hlavní postavou je velmi svérázný tatínek pan Day a jemu zcela na úrovni sekundující maminka paní Dayová...Čte: Svatopluk Beneš.

Nebuďte people-pleaser
Osvoboďte se od nutkání dávat přednost pocitům ostatních lidí před těmi vašimi. Už jste někdy šli na návštěvu jen proto, že jste neuměli říct ne? Souhlasili se třetím rande, přestože jste už na prvním věděli, že to nebude ono? Dokončili úkol mimo vaše pracovní povinnost…

Povídky z jedné a druhé kapsy
Povídky, které autora proslavily v prozaickém žánru snad nejvíce ze všech jeho děl, psal pro noviny. Vycházely z případů černé kroniky. Knižně vyšly poprvé v roce 1929 a od té doby se dočkaly mnoha reedic. Inspirovaly i zvukové a televizní adaptace, filmové verze. Mají …

Tantalův rod
První tři ze zamýšlených čtyřiadvaceti dílů mytologického seriálu Achájové (Zrození bohů, Tantalova muka a Námluvy Pelopovy) zachycují prvotní spor lýdijského krále Tantala s bohy a jeho následky až po závod Pelopa s Oinomaiem.Dramaturgie zvolila inscenační klíč, který …

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Dobře odtajněný Miroslav Horníček
Vybral a sestavil Jakub Kamberský Soubor nahrávek dosud nikdy nevydaných, ale i známých či zapomenutých, v jedinečném, mnohahodinovém kompletu K letošnímu stému výročí narození velkého mistra slova vychází komplet známých, dříve vydaných, ale i zapomenutých, či dosud …

Almanach Navala Ravikanta
Zbohatnutí není jen o štěstí a štěstí není jen vlastnost, s níž se narodíme. Mít oboje se nám může zdát nedosažitelné, ale budování bohatství a štěstí jsou dovednosti, které se dají naučit. Naval Ravikant je podnikatel, investor a praktický filozof, který zaujal mnohé s…

Supraphon vypravuje... (Hašek, Čapek, Bass, Pavel, Drda, Hrabal)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Petiška: Řecké báje a pověsti Trojská válka, Odysseovy cesty
Legendární Illiadou (Trojská válka) a Odysseou (Odysseovy cesty), bájemi známými jako starořecké eposy připisované slepému pěvci Homérovi, v převyprávění spisovatele Eduarda Petišky uzavírá Supraphon (po třech předcházejících albech) zvukovou podobu jeho knížky pro mlád…