Sál smrti
„Jedním špatným tahem lze prohrát i nejlepší partii.“ – čínské přísloví V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Na místo činu je vyslán Li Jen, protože objevené mrtvoly mohou souviset s nevyřešenou vraždou v Pekingu. Kdy…

Mám se dobře, ale špatně to snáším
Máte rádi palačinky? Asi ano. A co takhle pavlišovský řízek? Možná taky. Ne, nenechte se mýlit. Tahle kniha je všechno možné, jenom ne převlečená kuchařka. Najdete v ní rozmanitou pětici povídek, jejichž receptura obsahuje napětí, tajemno, romantiku, kousavý humor a lec…

Jako v nebi, jenže jinak
Koho vlastně hledáš? ptali se mě. Hledám někoho, o kom bych vůbec nepředpokládal, že může existovat. Horská samota pár kilometrů od slovenských hranic, odehlý kout Chodska, zapadlé jihočeské rybníky i maringotka v Jizerských horách. To jsou místa, kam se vydal Aleš Palá…

Wakan Tanka
Hodiny náboženství pro věčné začátečníky. „Budu v této knize často používat jméno Wakan Tanka. Moc se omlouvám všem ortodoxním katolíkům, klidně si pokaždé dosaďte to naše staré dobré „Bůh“, přesně to tím myslím. Wakan Tanka by snad šlo přeložit jako Velké Tajemství, c…

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Sleva 30% - Na zlaté hraně
Možná nemá slavné jméno, finanční zdroje ani podporu rodiny, ale Katarina Shawová vždy věděla, že je předurčena k tomu stát se olympijskou krasobruslařkou. Když potká Heatha Rochu, osamělého chlapce vyrůstajícího v pěstounské péči, jejich spojení z nich na ledové ploše …

Zamilovaný vinopalník, který uměl kydat hnůj
Nový velký bestseller od autora románu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel! Švédsko roku 1852. Chudý Smaland, hlad, bída, revoluční myšlenky – a taky spousta domácí kořalky. Mladý sedlák Algot, syn zprvu úspěšného chovatele prasat, zvládá kydat hnůj stejně suve…

Dopisy ze Sachsenhausenu
I když nezbývá už skoro nic, je tu pořád ještě naděje. Dojemný příběh z druhé světové války, který s vámi zůstane dlouho po přečtení poslední stránky. Margot Baumannová vychází ze školy, aby nastoupila na místo po své sestře na poštovním oddělení velké věznice. Jenže t…

Dědečku, vyprávěj – Příběhy staré Evropy
V dalším díle úspěšné řady Dědečku, vyprávěj se dědeček věnuje bájím, pověstem a historickým událostem staré Evropy. Děti se dozvědí, jak bylo založeno věčné město Řím, co podle řecké báje vykonal pro lidstvo Prometheus, proč Sisyfos nikdy nedovalí kámen na vrchol hory,…

Pohádky víly srdíčkové – Jak chtěl rarášek odnést Bětku do pekla
Rarášek letí poprvé do světa provádět čertoviny. Najde Bětku a navádí ji, aby byla líná, lhala,... Plány mu však překazí veselý a pracovitý Honza. A láska, která je silnější než pekelné plány.

Karikatura muže
Říká jí všechno, jen ne pravdu… Lze stavět lásku na zklamání? A kdy se milovaná samota začne měnit v osamělost? Zatímco nejbližší přítelkyně jsou pevně ukotvené ve svých rodinách, fotografka Karla stále jen pozoruje. Zkoumá. A pořád dokola si klade otázku, zda jsou vzta…

Smysluplná práce
Včely nečekají. Nečekají, až jim někdo poručí, nečekají na dokonalost, nečekají na pozdější dobu. Ani my nemusíme čekat. Dnešek nesmíme promarnit. Přehodnocení toho, čím může být práce a vedení, z hlavy vizionáře, známého autora a myšlenkového vůdce Setha Godina. Proč m…

Stateční kapitáni
Patnáctiletý Harvey stráví na rybářském škuneru několik týdnů a zažije to, co by nezažil celý život. Rozmazlenému Harveymu sice rodiče dávají velmi vysoké kapesné, ale jinak se svému synovi vůbec nevěnují. Harvey neumí ani pozdravit, hraje poker, pije a kouří. Jednoho d…

Esterčini otcové
Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Langea. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg. Opravdu ji jako malou s falešnými doklady ukryl u cizí rodiny v Lidicích? Jak…

Se žlutou hvězdou v prázdném kupé
Věnováno mojí mamince a dalším šesti milionům těch, kteří zahynuli. Bylo jí necelých 16 let, když stála před nacistou a lékařem Josefem Mengelem v Osvětimi. Rozsudek smrti nad ní sice nevynesl, ale nad mámou ano. Autentický příběh jedné z posledních žijících pamětnic O…

Letní záhady
Se stoupající teplotou roste i potenciál zla. Od Cornwallu po Francouzskou riviéru, ať už na pozadí delfských chrámů nebo anglických venkovských sídel, nejslavnější postavy Agathy Christie vyřeší i ty nejsložitější záhady. Rozložte si lehátko a užijte si poslech povídek…

Ať vám visí na rtech
>> „Na základě čísla se ještě nikdy nikdo nerozhodl. Člověk potřebuje příběh.“ — Daniel Kahneman << >> Máte pocit, že historky vyprávíte líp v hlavě než nahlas? Netroufáte si promluvit, když poslouchá víc lidí? A proč někdo zaujme hned první větou – a jiný ztratí publi…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Sleva 30% - Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Kapka Ája
Jedna za všechny. A všechny za vodu v obecném zájmu. Každé kapce vody jednou skončí sladká léta holčičího nicnedělání a pozná to i Ája, odteď školou povinná. V malotřídce slečny učitelky Vlnky má coby čerstvá prvňačka co dělat, aby zvládla učivo všech předmětů: jak těc…

Rukověť bojovníka světla
Oblíbený autor ve svých inspirujících krátkých textech vede posluchače k tomu, aby vyšel vstříc nejistotě života a naplnil svůj jedinečný osud. Audiokniha, která se může stát průvodcem na každodenní cestě k vnitřnímu zrání, vychází z duchovních tradic různých zemí a kla…

Jak s Máničkou šili všichni čerti
"Je to k uzoufání nosit pořád ty samé nemoderní kostičkované šatičky!" říká si smutně Mánička. Když si prohlíží své spolužačky, pyšnící se modely podle poslední módy, dala by za jejich kamarádství a za stejně krásné oblečení cokoliv - snad i duši! Od přání ke skutku neb…

Lavina
Rozhlasová stereofonní hra. Ani v nekritičtější chvíli není člověk úplně sám - vždycky jsou s ním a snad ho i podpírají ti, kteří mu byli v životě blízcí, kterých si vážil, které měl rád nebo kteří měli rádi jeho.V režii Jiřího Horčičky účinkují Eduard Cupák, Daniela Ko…

Jeď dál
Tvořivost není rovná přímka s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka, která nás pokaždé, když něco dokončíme, vrací na start. Kdo nezažil muka hodin nad prázdným listem papíru, kurzorem tepajícím na monitoru, nástroji rozloženými na pracovní ploše, pocity vyhoření, …