Obrázek podcastu Těla

Audiokniha Těla

Délka:

6 hod 48 min

Čte:

Helena Čermáková

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Přístav volá

Přístav volá

Přístav volá je příběh klukovského snu, který se mění v životní zkoušku. Jiří Dražan hledá dobrodružství i opravdové přátelství – a láká ho drsný svět přístavu plný výzev i nebezpečí. Brzy však pozná, že ne každá parta stojí za to a že skutečná odvaha znamená umět říct …

Obrázek podcastu Černobílé pohádky

Černobílé pohádky

Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V audioknize najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba tr…

Obrázek podcastu Případy soudce Ti: Pomsta Bílého tygra

Případy soudce Ti: Pomsta Bílého tygra

Příběh vypráví o sérii podivných událostí, na jejímž počátku je smrt významného muže. Následují záhady, které se zdají být propojené s legendou o "Bílém tygru ", symbolu pomsty.

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Zatracenci

Zatracenci

Matthew si chtěl pouze užívat štěstí, které mu spadlo do náruče. Než přišel Harper. Jizva nedokázal zapomenout na ženu, která ho zmrzačila a rozhodla se pracovat pro Harpera. Fialooký zabiják Morado za sebou nechával mrtvé. Klidně i pro Harpera. A Harper si myslel, že m…

Obrázek podcastu 1984

1984

Dnes již klasické dílo distopického žánru je působivým obrazem společnosti, kde není místo pro lásku, vlastní názor ani pro víru ve vlastní smysly. 1984, dnes již klasické dílo antiutopického žánru, je bezesporu jedním z nejpozoruhodnějších románů 20. století a brilant…

Obrázek podcastu Pentagram

Pentagram

V Oslu řádí sériový vrah a kromě obětí za sebou nechává symboly pěticípé hvězdy – pentagramu. / 5. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu začíná období prázdnin a dovolených a město zasáhla vlna letních veder. V jednom bytě nedaleko hřbitova Našeho Spasitele…

Obrázek podcastu Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Obrázek podcastu Orcigard

Orcigard

Kniha Orcigard je závěrečným dílem Likarijské trilogie. Volně navazuje na Nejlepší den pro umírání a Likario. Orcigard stále ještě ovládá Alarich Touraine, zvaný Temný mág, jeho moc však slábne. Propukají proti němu povstání, na jeho území vnikají hledači pokladů i lov…

Obrázek podcastu Chyť mě, jestli to dokážeš

Chyť mě, jestli to dokážeš

Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá! Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chod…

Obrázek podcastu Jeden musí z kola ven

Jeden musí z kola ven

Musí špehovat špehy. A odhalit krtka tak, aby neodhalil sám sebe. Fiasko operace Svědectví na území normalizačního Československa špičkám londýnské MI6 napoví, že uvnitř něco nehraje. V ústředí jejich zpravodajské služby řádí počátkem 70. let dvojitý agent čili „krtek“ …

Obrázek podcastu Krstný otec

Krstný otec

Témou svetoznámeho románu Maria Puza je gigantický rast a koncentrácia moci newyorského podsvetia a jeho styky so slávnym spevákom a filmovým hercom, ktorý nesie neodmysliteľné črty Franka Sinatru. Tento román položil základy spisovateľovej budúcej literárnej slávy. Kr…

Obrázek podcastu Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – „Není krve bez ohně“ aneb pokračování největší české fantasy/sci-fi série, tentokrát z „trochu jiné“ bitvy u Slavkova. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to…

Obrázek podcastu Sirotčinec slečny Peregrinové: PODIVNÉ MĚSTO

Sirotčinec slečny Peregrinové: PODIVNÉ MĚSTO

Nejde jen o to, kým se máme stát, ale co máme vykonat. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli do Londýna, kde chtějí najít lék pro slečnu Peregrinovou, uvězněnou v ptačí podobě. Jenže ve městě ničeném válkou na ně na každém rohu číhají nečekaná překvapení. Děti…

Obrázek podcastu Twain: Dobrodružství Toma Sawyera

Twain: Dobrodružství Toma Sawyera

Jedna z nejznámějších knih pro děti amerického spisovatele Marka Twaina vychází v dramatizované podobě v edici Za dobrodružstvím. V příbězích dvou chlapců Toma Sawyera a Huckleberryho Finna je spousta napětí, nebezpečí a tajemství, ale také humoru a romantiky. Oběma přá…

Obrázek podcastu Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Mrtví v Badger’s Drift (Vraždy v Midsomeru 1)

Pokud oběť znala svého vraha, určitě ho znáte i vy, a on zná vás. Na smrti postarší slečny Emily Simpsonové neshledá lékař ve vsi Badger’s Drift nic podivného. Její dobrá přítelkyně s ním ovšem nesouhlasí a se svými pochybnostmi se svěří šéfinspektorovi Barnabymu. Od ch…

Obrázek podcastu PAX VI.: Postrach jezera

PAX VI.: Postrach jezera

Strach je nejhorší vězení. Během sportovního dne se na zamrzlém jezeře Mälaren stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. I když ji Alrik s Viggem považují za nejsnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou …

Obrázek podcastu Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře

„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo…

Obrázek podcastu Dracula

Dracula

Audiokniha Destination Karminia namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Transylvania to meet Count Dracula, he soon realises that he has made a big mistake. What is happening in the lonely castle? Where does Count Dracula go during…

Obrázek podcastu Čaroděj a sklo

Čaroděj a sklo

Čtvrtý díl fantasy ságy Temná věž vypráví o tom, jak se skupina poutníků, známá z předchozích dílů Pistolník a Tři vyvolení, zachránila přechodem z jednoho světa do druhého. Zatímco pokračují v dlouhé cestě k Temné věži, vypráví vůdce skupiny Roland svým souputníkům o j…

Obrázek podcastu Polské uši

Polské uši

První část Sidonova románu Boží osten vyšla pod názvem Polské uši společně s novelou Brány mrazu pod titulem Dvě povídky o utopencích v Kolíně n. Rýnem 1988. Po vypjatě autentickém autobiografismu Snu o mém otci a Snu o mně (1970) se Sidon soustředil na výpověď, která …

Obrázek podcastu Proč chodíme

Proč chodíme

POZNEJME DĚJINY I VLASTNOSTI TÉTO NAŠÍ JEDINEČNÉ SCHOPNOSTI – OD PRVNÍCH FOREM ŽIVOTA NA DNĚ OCEÁNU AŽ PO NOVÁ ZJIŠTĚNÍ MODERNÍ VĚDY. - Proč je dobré chodit? - Co se děje v mozku, když se hýbeme? - Co je to bipedie a proč je pro člověka tak specifická? Chůze: - prospívá…

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj o Vánocích

Dědečku, vyprávěj o Vánocích

Knížka Dědečku, vyprávěj o Vánocích je volným pokračováním série knih pro děti Dědečku, vyprávěj. Tentokrát se s Viktorkou a laskavým dědečkem dostáváme do adventního času a připravujeme se na nejkrásnější svátky roku – na Vánoce. Nejvíce prožívají kouzlo Vánoc ti nejme…

Obrázek podcastu Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Víte, jak se rodí trpaslíci? Nejlíp by vám to řekla paní Mašitová z Horních Mokropes. Jednoho si totiž přinesla domů z lesa, pojmenovala ho Pepa a posadila do skalky. Ale copak takový živý trpaslík chce trčet mezi kamením? Ani náhodou. Zvlášť poté, co v lese objevil dal…