Audiokniha Těla

Život víry 2025/07–08
Život víry 2025/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Lucie Endlicherová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Rozhodl jsem se zůstat v horách, dokud nepotkám Stvo…

Apage satanas!
Další detektivní příběh z českých středověkých hradů, historika a oblíbeného autora Vlastimila Vondrušky je plný tajemných zápletek a dobrodružného pátrání. Annu z Rohozce, přítelkyni Ludmily z Vartemberka trápí podivné sny. V pitoreskním reji se jí zjevuje dílna obklop…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Malá jabloňová zahrada
Další z krásných rozhlasových pohádek básníka Karla Šiktance...Komtesa Johanka je nemocná, jakoby ani žádnou sílu k životu neměla. Mladý zahradník Prokop by udělal cokoli, aby Johanku zachránil. Vydá se proto k modrému jezeru, které nechal vybudovat knížepán Johance pro…

Setkání u kulatého stolku V
Setkání u kulatého stolku č. 13 a č. 14 z roku 1995 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem, Jiřím Justem a Přemyslem Rutem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 13: Zanikající svět - svět zapomenutých předmětů i pocitů Téma Setkání č. 14: Svět vz…

Čas opovržení
2. část Ságy o Zaklínači V čase opovržení ten, kdo je sám, musí zahynout. Druhá část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho sudbě - Ciri z Cintry. Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím…

Josefina
Josefina nabízí úsměvný příběh z prostředí studentů dramatické konzervatoře. Vančurova divadelní komedie byla poprvé realizována v roce 1957, protože byla objevena až později v pozůstalosti spisovatele. Příběh dívky Josefiny je variací Shawovův Pygmalion.Upozorňujeme na…

Vražda v ambitu
Detektivní příběh se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Na studiích v Magdeburku se stává svědkem vraždy mladé dívky. Podaří se mu ji vyřešit? Napínavý detektivní příběh, odehrávající se v polovině 13. století, se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Audiokniha o…

Detektiv
Malcolm Ainslee, seržant miamské policie a bývalý kněz, řeší případy dvojnásobných bestiálních vražd. Oběti vždy starší manželé jsou svázáni obličeji k sobě, v ústech roubík, těla ohavně pobodána. Po dramatickém pátrání je zločinec dopaden a odsouzen k smrti na elektric…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Šachová novela
Dr. Heirich Kleibert byl za druhé světové války vězněm pověstného Hermanna Spitze ve vídeňském hotelu Metropol. Pobyt v samovazbě přežíval díky knize rozborů šachových partií světových šachistů, které se naučil nazpaměť. Utkvělý přízrak šachu ho však pronásleduje i po v…

Firewall
Muž u bankomatu se znenadání skácí mrtev k zemi. Dvě dospívající dívky brutálně napadnou taxikáře, který posléze zemře. A celý kraj Skåne se ponoří do tmy kvůli rozsáhlému výpadku proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik, čeká na něj děsivé překvapení..…

Pan Tau a tisíc zázraků
Zlevnit lízátka! Ať žijí zázraky! Kdo je tajemný elegantní muž v buřince a s deštníkem? Právě on přemístil během jedné noci kolotoč z římského lunaparku na střechu v Benátkách? Policie musí vypátrat, o koho jde, a zadržet ho. Začíná honička za mužem, který umí dělat záz…

Pinocchio
Drahý nosáčku Pinocchio, čteme tvůj napínavý příběh a bez dechu sledujeme, jak se protloukáš nebezpečným světem. Tvůj tatínek Geppetto tě vyřeže ze zázračného špalíku a ty od něj vzápětí utečeš, touláš se světem a vůbec ti nevadí, že všichni mají o tebe strach. Oklameš …

Země sněhuláků
Tenhle pozoruhodný pohádkový příběh pro vás vypráví oblíbený herec MARTIN STRÁNSKÝ. V prvních pěti kapitolách zažijete cestu do Flokonduly – království sněhuláků – a budete žasnout nad popisem světa věčné zimy. Poznáte sněžné obry, Sněhové peřiny, vulkán chrlící bílé v…

Dialog s doktorem Dongem
Na počátku byl "politický román s detektivním pozadím". Román Josefa Nesvadby Dialog s doktorem Dongem a stejně tak i stejnojmenná rozhlasová inscenace se ve své době velmi do hloubky a poctivě zabývaly otázkou, zda je mravné a přijatelné v zájmu dobra lhát či dokonce s…

Čtvrtek: O makové panence a motýlu Emanuelovi
Zvuková podoba jednoho z nejoblíbenějších TV večerníčků podle literární předlohy moderního klasika tohoto žánru Václava Čtvrtka je především hereckým koncertem Vlastimila Brodského. Hudba Milana Baginskéhopřipomene dětským posluchačům "Makovou panenku" televizní.

Hovory o józe a mystice č. 12
Jak rozumět nedvojné filosofii, Rámagíta, Džňána gíta. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru
Autorské čtení třetího dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru. Filip si nikdy nepřál zažít jakékoliv dobrodružství, Katynka si nikdy nepřála být těhotná, Vlaher si přál být její první, ale takhle už to na světě chodí, člověk holt nemůže mít všec…

Pohádkový život aneb Jak vést svůj život k souladu a štěstí
Naučíte se vlastními schopnostmi zlepšovat okolnosti svého života. Objevíte postupy, které vás povedou k harmonii, radostnému životu a prožitku trvalého vnitřního štěstí. Zjistíte, jak se dostat do kontaktu se svým nitrem a sami se sebou. Upevníte si zdraví, protože …

Hoši od Bobří řeky
Příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství. Vedoucí Rikitan dá dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří oddané bratrstvo. Každý z nich je jiný, ale všichni se navzájem skvěle doplňují. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čest…

Růžový palouček
Audiokniha Růžový palouček obsahuje příběh ze Starých pověstí českých od Aloise Jiráska. Mistr slova Norbert Lichý vás za bohaté zvukové skladby provede Růžovým paloučkem u Litomyšle, kde se naši exulanti loučili se svojí vlastí. Režie: František Jílek Natočeno v roce …

Město kostí
„Dětské případy v člověku zanechávají vědomí, že svět je plný ztraceného světla.“ Detektiv Harry Bosch je přivolán k nálezu lidské kosti, z něhož se vyklube šokující případ brutálně týraného chlapce, kterého před více než dvaceti lety zavraždili a pohřbili v lese na Hol…

Bourneova totožnost
Jeho paměť je nepopsaný list. Pokud chce zjistit, co je zač, musí udělat nemožné. Vstal z mrtvých v létě 1975 u středomořského ostrůvku, kde ho postřeleného a se ztracenou pamětí vylovila rybářská bárka. Když ho místní zkrachovalý doktor dává dohromady, ukáže se, že má …

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…