Audiokniha Technická ruština A1-B1

Léto mezi řádky
Osmnáctiletý Denis se svou přítelkyní Vendy odjíždí na celé léto do Španělska, kde má působit jako animátor. Ne že by to byl jeho styl – nejraději by prázdniny strávil doma s nosem zabořeným do knihy. Místo toho však začne prožívat vlastní příběh jako z románu. Členem a…

Měsíc je drsná milenka
Román „Měsíc je drsná milenka“ vydává vydavatelství Walker&Volf poprvé v ČR v audioknižní podobě. Je brilantně namluvený hercem, dabérem a narátorem Lubošem Ondráčkem (znáte ho z našich audioknih "Devět princů Amberu", "Pušky Avalonu" či "Sharpův tygr"). Rok 2076: Měsíc…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Hilda a pidilidi
Modrovlasá rozumbrada Hilda je malá průzkumnice, která má na světě ze všeho nejradši svůj skicák, liškolouška Větvíka, maminku a všechny obry, trolly, hafíky a skřítky, co žijí u nich v údolí. Zničehonic však v domku, v němž s maminkou doposud spokojeně bydlela, vypukne…

Soudruzi, to snad ani není pravda
Výběru písní a nahrávek z dob totality v archivu Českého rozhlasu a Supraphonu, nazvaný Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo ( SU 5604-2) byl do té míry úspěšný, že vybízel k pokračování, neboť materiálu, ze kterého je možné čerpat, je stále hodně.Ke zdrojům nyní…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Dýka s hadem
První případ královského prokurátora Oldřicha z Chlumu – křest ohněm na hradě Grabštejn Píše se rok 1269 a Oldřich z Chlumu byl nedávno jmenován královským prokurátorem a správcem hradu Bezděz. Má čerstvě po svatbě, na líbánky však není čas. Jindřich z Donína, pán hra…

Smrt na kůru
Seskočili do pekla protektorátu. Kdo selže, prolije krev… Chybou pilota skončil výsadek Out Distance 28. března 1942 až za Telčí, což „balonovým agentům“ zkřížilo plány. Zatímco desátník Ivan Kolařík na nezkušenost záhy doplatil, nadporučík Adolf Opálka se coby velitel…

Pelc: Požár na obloze
Komentář Tomáše Vondrovice k původnímu LP albu 11 0217-1 811 Požár na obloze (autor Jaromír Pelc (* 23. května 1952)) vydanému Supraphonem v roce 1988 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Požár na obloze - s podtitulem "Zaklínání na téma láska a rozvod" uvedla v režii…

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Hraniční porucha osobnosti
Vznik poruchy, průběh a možnosti jejího překonání. V současné době stoupá počet lidí, kteří trpí takzvanými ranými poruchami. Jednou z nich je i borderline čili hraniční porucha osobnosti. Odborníci očekávají, že v budoucnosti bude výskyt raných poruch ještě častější n…

Sobota: O sexu a jiné monology
Luděk Sobota se proslavil stovkami rolí ať již na divadle, v televizi nebo ve filmu. Je typem autorského herce, který musí vždy vědět, o čem hraje, pro koho hraje. Jeho osobitý humor zazářil v Divadle Semafor, kde vystupoval s Miloslavem Šimkem a Petrem Nárožným. Postup…

Poslední stanice Hamburk
Marek se ocitá uprostřed hluboké osobní krize. Žije v ochladlém manželství a práce makléře s bitcoinem ho vnitřně neuspokojuje. K tomu ho od dětství provází pocit viny. Osud jako by mu nepřál: jeho duševně nemocná máma spáchala sebevraždu, když mu bylo třináct, a jako d…

Lada: Příhody kocoura Mikeše a Chytré kmotry lišky
Pohádky Josefa Lady patří k jistotám literatury pro děti, neztrácejí po letech nic na své oblibě, takže se samozřejmě stávají vděčným námětem různých dramatických podob. Na první ze dvou nahráveknaší kompilace jsou vybrány dva dramatizované příběhy ze života slavné post…

Mickey7
Nesmrtelnost je hezká věc – ale co když kvůli ní musíte zas a znova umírat? Když Mickeymu Barnesovi začalo na rodném Midgardu hořet za patami, nechal se ze zoufalství zapsat k Postradatelným, aby získal lístek na právě odlétající kolonizační loď. Dostal sice druhou šan…

Klára a Slunce
Chápou umělé bytosti věci, které jejich tvůrcům unikají? Až doteď robotka Klára, umělý přítel generace B2, čekala ve výloze obchodu na puberťáka, jemuž by sloužila jako submisivní společnice. Přitom vůbec nepatří do výprodeje: snad trochu divně mluví a nerozumí plně sou…

Srdce včely má pět komor
Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněná láskou a prací, musí se sama změnit. Tehdy jí kamarádi da…

Ve službách zla
Představte si, že obdržíte balíček s useknutou nohou… Neohroženou Robin, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika vyděsí záhadný balík k smrti. Jejího šéfa jen tak něco nerozhodí, ale tentokrát mu je jasné, že jde o výstrahu a vrah ho dobře zná. Z minulosti ho n…

Janíček s voničkou
Původní rozhlasová pohádka o tom, který princ získá ruku krásné princezny. Přeci ten, který ji první uvidí. Nebo bude nejrychlejší. Nebo nejchytřejší? Na motivy Beneše Methoda Kuldy pro rozhlas napsal Jan Berger.Hrají: Hana Maciuchová, Miroslav Masopust, František Kovař…

Cvrček u krbu
Dramatizace jedné z nejslavnějších povídek Charlese Dickense Cvrček u krbu. Setkáme se zde s typickým světem Dickensových hrdinů. Manželství dobráckého povozníka Johna ohrožuje zlá intrika, chudý výrobce hraček s vypětím všech sil pečuje o svou dceru, jeho bohatý zaměst…

Má americká krása
Soubor unikátních povídek a reportáží dlouholeté novinářky Reflexu zavádí posluchače do New Yorku v září 2001, kde jako přímá svědkyně útoků na věže WTC sbírá emoce a názory běžných obyvatel města. Netradiční a vtipnou formou přináší pohled i na nejslavnější místa New Y…

Rytíř milostného květu
Příběh o Záviši z rodu Vítkovců, který měl ve znaku růži, milostný květ. O životě plném touhy po moci a koruně, o odvaze a rozumu, ale také o pýše a zradě. Vyprávění o muži, který se zmocnil vlády, bránil se Rudolfu Habsburskému a pomohl králi Václavovi k velikosti. Boh…

Na chalupě s moderním fotrem
Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, už nám vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. Opravdová dovolená je třeba výlet k moři do Bulharska, jak nám to popsala druhá polovina rodičovské páru, Dominikova žena Nataša. Nyní se ke slovu do…

Škola malého stromu
Víte něco o duši amerických Indiánů? Víte, že stromy mluví? Víte, jak posílat zprávy prostřednictvím hvězd? Víte něco o smíchu a slzách v lidském srdci? Zaposlouchejte se do Školy Malého stromu a pochopíte pozoruhodnou jednotu člověka, přírody a kosmu. Příběh Malého str…

Metráček I.
Nemožně tlustá holka se nevzdává. Hledání sebe sama, svého sebevědomí i místa na světě a mezi přáteli. To jsou témata, která v dospívání řeší každý mladý člověk. Korpulentní Jitka se postaví posmívání svých spolužáků svou odhodlaností ukázat jim, že i „nemožně tlustá h…