Audiokniha Technická němčina A1-B1

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

Tři prasátka a vlk
Třetí díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Tři prasátka a vlk. V roli vypravěčů se představí tentokrát známí herci jako je např. Jitka Molavcová, Tomáš Juřička, či Martina Hudečková.

Největší záhady zločinu
Tucet neobjasněných případů naší kriminalistiky a nové informace vedoucí k vyřešení. Badatel a reportér Jaroslav V. Mareš se pustil do troufalého počinu a pokusil se rozkrýt proslulé případy, které otřásly naší společností. Kniha tematicky volně navazuje na bestseller N…

Dáma kontra strelec
V polovici deväťdesiatych rokov sa v Našom Meste aktivizovalo podsvetie a chlapci z oddelenia vrážd mali plné ruky práce. No nie všetky vraždy z tohto obdobia súviseli s podsvetím. Našli sa aj také, ktoré na svoje vyriešenie čakali v Krauzovej skrini roky, a nakoniec sa…

Kapitán Adorabl a Toulavý ostrov
NAZDAR PARTO! Čeněk se potřetí a naposledy vrací do Sedmimoří, aby zase porazil nějakého toho záporáka, někoho zachránil a někam někomu přinesl mír a prosperitu… Trochu nám vyrostl a dostal se do puberty, takže kromě padouchů musí bojovat i s několika uhry, ale jinak je…

Agent JFK – Se smrtí v zádech
Další z příběhů agenta Johna Francise Kováře – tentokrát opět od Otce zakladatele MIROSLAVA ŽAMBOCHA. Mistr české sci-fi se rozhodl příběh napsat obsáhlejší, než je obvyklý jeden díl, a proto ho rozdělil do dvou částí. Toto je první část – a za měsíc se v dílu HOŘÍCÍ AN…

Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy
Rozhlasové zpracování Verneova románu, v němž se cestopisné poznatky střídají se s technickými fantasiemi, předstihujícími svou dobu. Příběh nás zavádí do pouště Západní Afriky. Tam, opevněn téměř neproniknutelnou pustinou, vybudoval pološílený zločinec za pomoci geniá…

Pohádky pro benjamínky silničního provozu
Pohádka o zeleném panáčkovi, Pohádka o kouzelných rohačkách, Pohádka o mravencích s boulemi na hlavě, Pohádka o veverčí jedenáctce a další, které byly nahrány a vydány v roce 1973 v Supraphonu, byly později v roce 1984 dokonce v animované podobě uváděny Českou televizí …

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Pohádky
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky vyprávěné i dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost!

Pohádky strýčka Jedličky 2.
8. února 1923 se narodil Antonín Jedlička, kterého všechny děti od konce 40 let minulého století znaly jako Strýčka Jedličku po dalších 40let. Antonín Jedlička kdysi vstoupil do světa umění jakočlen dětských rozhlasových souborů, byl zpěvákem i filmovým a televizním her…

Lampička
Příběh o odvaze a dobrém srdci. Příběh o odvaze, přátelství, soucitu i strachu, plný zloby, předsudků a nepochopení, ale taky dětské upřímnosti a dobroty. Velké srdce drobné dívky Lampičky se nezastaví před žádným nebezpečím. Mořská skaliska bičovaná vlnami jsou nebezpe…

Národní umělec Martin Růžek - Portrét herce
Z komentáře Jiřího Tvrzníka k původnímu LP albu 1118 2858 "Národní umělec Martin Růžek Portrét herce" vydanému v Supraphonu v roce 1981 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Přemýšlím-li o sobě a o své práci, o jejím smyslu, znovu a znovu se musím vracet k tomu, co …

Železný plamen
Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového zástupce velitele, který si dal jediný c…

Slnečná sestra
Hektický a oslňujúci New York, modelka bojujúca s démonmi závislosti a jej putovanie za koreňmi do nádhernej africkej krajiny. Podľa ľudí, ktorí ju nepoznajú osobne, iba zo svetiel reflektorov a z obálok módnych časopisov, má Elektra D’Aplièse všetko, čo si môže od živo…

Tajemství zdravého pohybu
Michal Novotný patří mezi světovou fyzioterapeutickou elitu. Dlouhá léta pracoval pro tenisovou ATP, staral se o Rafaela Nadala, Rogera Federera, Tomáše Berdycha, Karolínu Plíškovou i fotbalisty Realu Madrid, AC Milán a Sparty Praha. Kromě sportovců léčí také filmové hv…

Vytržení
Je tohle skutečný život? Je to jen fantazie? Ve Zlíně vrcholí oslavy 700 let města. Nevyrovnaný čtyřicátník Jan se setkává s herečkou místního divadla Olgou, aby natočil další díl svého podcastu… Díky tomu objeví záhadný vzkaz, který rozvíří události z jeho minulosti. O…

Smlouva na lásku
Budu tě milovat a ctít. Dokud nás smrt nerozdělí. Mladé Candy se zoufale nedostávají peníze. Když ve striptýzovém baru, kde tančí u tyče, dostane nabídku s vidinou bezstarostného života, nezaváhá ani na okamžik. Tajemství, erotika a příběh, od něhož se neodtrhnete. Mla…

Paklíč
Detektivní komedie plná záměn, chyb a omylů. Slavný spisovatel detektivek Ludva Láce náhodou zjistí, že pražské podsvětí dostalo zálusk na jeho víkendovou vilu. Rozhodne se krádeži zabránit za pomoci inspektora Čepeláka. Jenže i za něj se vydává jeho dvojník. Situace se…

Soudruzi, to snad ani není pravda
Výběru písní a nahrávek z dob totality v archivu Českého rozhlasu a Supraphonu, nazvaný Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo ( SU 5604-2) byl do té míry úspěšný, že vybízel k pokračování, neboť materiálu, ze kterého je možné čerpat, je stále hodně.Ke zdrojům nyní…

Tak prohraješ časovou válku
Od nenávisti k lásce nebývá daleko, zvlášť když čas nehraje roli… Práce pro Agenturu s cílem zajistit její budoucí nadvládu je sice dobrodružné, ale dost osamělé zaměstnání. To je důvod, proč si ostřílená agentka Červená pustí k tělu – alespoň obrazně – svou neméně scho…

Hra o trůny - Bouře mečů
Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však po…

Hrůza v Dunwichi a jiné příběhy
To nejlepší z tvorby zakladatele žánrů fantasy a sci-fi H. P. Lovecrafta v jedné audioknize. Do napínavých příběhů s propracovanou atmosférou se vkrádají vetřelci z jiných planet i bezejmenní obyvatelé hlubin moří, staří bohové ožívající nešťastnou náhodou i při skrytýc…

Svěrák: Povídky
Zdeněk Svěrák se přiznává, že už na gymnáziu si usmyslel, že bude spisovatelem povídek a že je bude vydávat svázané v knížkách. Místo toho celý život psal filmové scénáře, texty pro divadlo a slova k písničkám. Sbírkou Povídky, která vyšla na podzim roku 2008 a okamžitě…