Obrázek podcastu Technická angličtina A1 - B1

Audiokniha Technická angličtina A1 - B1

Délka:

9 hod 23 min

Čte:

audioacademyeu

Vydavatel:

audioacademyeu

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Tajemství obsidiánu

Tajemství obsidiánu

Soukromá elitní škola v Praze. Dívka, která nemá tušení o svém předurčení. Kluk ze starého královského rodu démonů. Osud, kterému se nedá vyhnout... První díl české fantasy, který si nemůžete nechat ujít! Sedmnáctiletá Anna žije se svým poněkud podivínským dědečkem vcel…

Obrázek podcastu Koruna otráveného stromu

Koruna otráveného stromu

Dozvěděl se svět skutečnou pravdu o Filadelfském experimentu, nebo je vše jen mýtus a manipulace? Adam Turner, britský voják a veterán z Afghánistánu, se ocitá na nejnebezpečnější misi svého života poté, co je mu přidělen jeden z nejtěžších úkolů vůbec. Myslel si, že ho…

Obrázek podcastu Střela mimo cíl

Střela mimo cíl

Staré vraždy a nové lásky – to je ten nejlepší lék proti stárnutí! Čtveřice zapálených amatérských detektivů z britské vesničky pro seniory si brousí zubní protézy na další zapeklitý případ, nad kterým už policie zlomila hůl. Tentokrát však musí vypátrat nejen pachatel…

Obrázek podcastu Doteky zabitých

Doteky zabitých

V České filharmonii se vraždí. Nový případ charismatického majora Holiny, kterého čtenáři znají z televizní série Vraždy v kruhu. Tentokrát se ujímá případu mrtvé mladé ženy v pražském Rudolfinu. Když se major Holina, známý ze série Vraždy v kruhu, ujímá případu mrtvé …

Obrázek podcastu Divadla malých forem

Divadla malých forem

Z komentáře k původnímu kompletu DV 15249: Už mnoho divadelních kritiků a teoretiků se snažilo najít nejvhodnější označení pro divadla, která začala v Československu vznikat v roce 1958. Tehdy sepro ně dosti samovolně ujal pojem "divadla malých forem". Hned z několika d…

Obrázek podcastu Radúz a Mahulena

Radúz a Mahulena

Pohádkové zpracování klasického námětu.Radúz a Mahulena musí v cestě za láskou překonávat nejen nejrůznější nástrahy osudu, ale i kouzla a čáry královny Runy. Nenávist zakořeněná v temné minulosti ohrožuje jejich vztah i životy snad všemi možnými způsoby. Najdou ti dva …

Obrázek podcastu Mistborn I.: Finální říše

Mistborn I.: Finální říše

Když nemůžeš tyrana zabít ani zajmout, nezbývá než skoncovat s jeho režimem… Ve světě zahaleném v popelu, který se už přes tisíc let dennodenně snáší na hlavy všech jeho obyvatel, se rozkládá mocná Finální říše s hlavním městem Luthadel, kde sídlí nesmrtelný Pán Vládce,…

Obrázek podcastu Když to tam není, tak to tam nehledej

Když to tam není, tak to tam nehledej

Anna - nosí kabát po babičce, spí ve spacáku ve sklepním bytě, jehož výhled z okna nenabízí víc než kotníky kolemjdoucích a psí zadky. V kufru má svetry proti listopadovému chladu, dopisní papír a srolovaný příbor v utěrce, jako když byla malá a jezdila s rodiči stanova…

Obrázek podcastu Reiner, Viewegh, Šrut: Tři tatínci a maminka

Reiner, Viewegh, Šrut: Tři tatínci a maminka

Půvabná kniha o tom, jak byla maminka malou holčičkou Janičkou, která posléze vyrostla a narodily se jí dvě děti Josífek a Maruška. Ti zažívají něco podobného, co jejich maminka, když byla dítětem. Mají totiž všichni tři stejného strýčka Antonína, moravského samorosta, …

Obrázek podcastu Florencie, moje (sebe)láska

Florencie, moje (sebe)láska

Chcete se cítit dobře na duši? – Jeďte do Itálie! Formou deníku psaná zpověď vyčerpané sedmadvacetileté ženy, která se odhodlá změnit prostředí a odjet na sto dní do Florencie. Její zápisky jsou osobitým cestopisem o italské kultuře, umění, gastronomii a Italech samotn…

Obrázek podcastu Bretaňská pýcha

Bretaňská pýcha

Čtvrtý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa Na břehu malebné řeky Belon, v oblasti, kde se pěstují světově proslulé ústřice, objeví svéhlavá stárnoucí herečka mrtvolu muže. Jen o něco…

Obrázek podcastu Vladana a prasopes II

Vladana a prasopes II

Vladana pochází z malé planetky Zeměmě (nepovedené kopie naší Země), právě ukončila školu a je tím pádem vlastně dospělá. Má tedy nejvyšší čas zažít nějaké pořádné dobrodružství. Poslechnete si sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštn…

Obrázek podcastu Anička a cirkus

Anička a cirkus

Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Obrázek podcastu Víc než žena

Víc než žena

Ve středním věku vám nejúžasnější ze všech lidí nevyhnutelně přijdou právě vrstevnice. Autorka bestselleru Jak být ženou se vrací. Starší, zkušenější — a ještě vtipnější! Caitlin Moranová před deseti lety předpokládala, že má všechny trable za sebou. Ve svém globálním…

Obrázek podcastu Jistě, pane premiére 2

Jistě, pane premiére 2

Závěrečný díl dnes již klasického britského komediálního seriálu vás opět nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti letech od vysílání prvn…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Mariňáci I

Mariňáci I

Nalíčili na ně smrtonosnou past, která sklapla. Člověk by čekal, že budou mít víc rozumu… Jenže tohle jsou mariňáci. A mezi námi – kdo by chtěl žít věčně? Kultovní román a bible české military sci-fi od Roberta Fabiana vás ve své zvukově podobě zasáhne stejně jako pale…

Obrázek podcastu Gjurić: Kam běží modrá liška. Pohádkové vyprávění z Malé Strany

Gjurić: Kam běží modrá liška. Pohádkové vyprávění z Malé Strany

"Kam běží modrá liška? Na Kampu a v hubě nese zelenou ratolest. Je to znamení na domě hned zkraje kampského plácku. Kdo si všiml, ten rozumí a kdo ne, bude se tam muset podívat." Tak začíná své vyprávění Rudolf Hrušínský v okouzlujícím pohádkovém vyprávění ze staré Prah…

Obrázek podcastu Alenka v říši divů

Alenka v říši divů

Mistrovské dílo plné kouzelných a potrhlých „ nesmyslů“ „Když ty uvěříš ve mně, já uvěřím v tebe.“ A o tom to je. Věřit. Snít. Milovat nesmysly. Přestat růst. Nikdy nezestárnout. Vítejte mezi potrhlíky. Malá Alenka si žije docela obyčejným životem. Ale jen do chvíle, …

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 5

Deník malého poseroutky 5

Greg Heffley se nemohl dočkat, až vyroste. Ale je dospívání fakt taková sranda? Zničehonic se musí vyrovnat se spoustou společných holčičích a klučičích večírků, větší odpovědností, a dokonce i s nepříjemnými změnami, které se stárnutím souvisejí… a to všechno bez svého…

Obrázek podcastu Lišák Pseudolus

Lišák Pseudolus

Klasická antická komedie o sluhovi, který dopomohl ke štěstí svému pánovi. Otrok Pseudolus dokáže svým neodolatelným důvtipem získat pro syna svého pána milovanou milenku a vyrvat ji z chamtivých rukou profesionálního kuplíře Balia. Rozhlasová úprava a dramaturgie Jaros…

Obrázek podcastu Zapřený Albert aneb Příběh o žalu a lži

Zapřený Albert aneb Příběh o žalu a lži

Ústřední postavou příběhu plného paradoxů, ve kterém na sebe fatálně narazí milosrdná lež dospělých a neschopnost dítěte pochopit plnou pravdu, je Albert Brixi. Jako dospělý muž se ve vzpomínkách vrací do roku 1942 a vypráví krutý zážitek z vlastního dětství. Připomíná …

Obrázek podcastu Klekner

Klekner

Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Obrázek podcastu Sedm listů Melinovi

Sedm listů Melinovi

Četba této zralé Šafaříkovy prvotiny poprvé vydané v roce 1948 je po dlouhých letech o to úchvatnější, že teprve dnes je širší veřejnost připravena chápat, jak geniálně autor předjal základní otázky spjaté s existencí umělce, výkladem jeho práce a jejího smyslu. Z cykl…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

100 statečných - Host č. 97 - Petr Dvořák 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Dvořák (generální ředitel České televize)