Audiokniha Taťuldo, zhasni!

Vládce vlků
1. díl série Černokněžník. Temný epos, v němž na pozadí skutečných historických událostí ožívá svět slovanských hrdinů, čarodějů, ale i tajemných rituálů, bohů a strašlivých běsů. Černý Rogan je legendární lukostřelec z osobní družiny vogastohradského knížete Vlastibor…

100 statečných - Host č. 29 - René Kujan 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - R. Kujan (maratonský běžec)

Orlovo proroctví
Centurioni Macro a Cato uvízli v Římě. Oba čekají na výsledky vyšetřování smrti dalšího důstojníka, které byli svědky, a jejich osud je nejistý. Nejde ale jen o jejich bezpečí. Pirátům se do ruky dostávají tři svitky, na nichž závisí císařův život a budoucnost celého Ří…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Sestřelen
Nositel čtyř čs. válečných křížů a britského Distinguished Flying Cross, Rytíř francouzské čestné legie, nositel sovětského Řádu za vítězství a mnoha dalších vyznamenání generál František Fajtl nám zanechal úžasné literární svědectví. Ve své první knížce Sestřelen vylíč…

Zmizelá Šumava
Do osudů obyvatel Šumavy nemilosrdně zasáhly „velké“dějiny 20. století, nejprve obě světové války, poté odsun německých obyvatel, neprodyšné uzavření hranice a vytvoření vojenského výcvikového prostoru, kterému musely ustoupit nuceně vysídlené obce i osady. Emil Kintzl,…

Hospoda Jamajka
Blatům vládne bestie. Ona však ovládá sama sebe ještě líp… Jako ptáče v kleci tu dře jen za byt a stravu. Mary Yellanová sem přijela, protože se coby osiřelá třiadvacetiletá žena neměla v Anglii za vlády regenta Jiřího IV. kam vrtnout. Jenže v zájezdní hospodě Jamajka v…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Panny
Edward Fosca je vrah. Mariana je o tom přesvědčená. Jenže pohledný a charismatický profesor řecké tragédie je na Cambridgeské univerzitě nedotknutelný. Studenti ho zbožňují, zejména členky tajného studentského spolku nazvaného Panny. A právě z jejich řad vzešla první ob…

Nejlepší rok vašeho života
Všichni chceme žít smysluplný život. Všichni chceme naplnit svůj potenciál. Příliš často se však necháváme zahltit každodenními starostmi a povinnostmi. Své sny a cíle neustále odsouváme a nakonec na ně s velkou pravděpodobností zapomeneme. Pokud vás už unavuje, že se n…

Poprvé v poušti
Doktor teologie, katolický kněz, cestovatel a spisovatel, etnograf a také dobrodruh s pověstí špióna Alois Musil je považován za jednoho z největších orientalistů a arabistů přelomu 19. a 20. století, a je řazen ke světově uznávaným představitelům české vědy. Výsledky s…

Rozhlasové ranní tělocviky IV (výběr 1990-91)
Zacvičte si s námi tak, jak bývalo v rozhlase zvykem... V druhém výběru nabízíme výběr šesti Ranních tělocviků z počátku 90. let. Ranní tělocvik 26. 3. 1990 Ranní tělocvik 28. 3. 1990 Ranní tělocvik 29. 3. 1990 Ranní tělocvik 5. 6. 1991 Ranní tělocvik 6. 6.1991 Ranní…

Církevní dějiny v zrcadle času III.
Konec druhé světové války v roce 1945 a jubilejní rok 2000. Mezi těmito dvěma milníky nacházíme mnoho událostí a osobností, které mají na další dějiny církve rozhodující vliv. Církevní historik profesor Martin Weis hovoří například o tom, jak se odsun Němců promítl v ko…

Alias Grace
OZNAČENÍ VRAŽEDKYNĚ JE CEJCH. ZATOČILO S NÍ PRÁVO NEPRÁVEM? Ve staré Kanadě se píše rok 1859 a původem irská služtička Grace Marksová sedí už šestnáctým rokem ve vězení za vraždu svého pána a jeho rozverné hospodyňky. Soud dospěl k přesvědčení, že Grace je oba ještě v d…

Sladká jak krev
Praha je přívětivé město a upírka Tina Salo to velmi oceňuje. Když se však na ulicích začnou povalovat vykrvené mrtvoly bezdomovců, je třeba udělat pořádek ve vlastních řadách, aby poklidný upíří život v Matce měst pokračovat. Protože my, upíři, i vy, lidé máme rádi pok…

Nepriateľ štátu
Mafiánsky bos Michal Harvan je donútený bojovať do posledného dychu nielen za záchranu štátu, ale aj o život Sone – dievčatka, ktoré je jeho posledným spojivom s ľudskosťou. Stretne sa s najmocnejším nepriateľom, vplyvnou organizáciou založenou ešte dôstojníkmi Hlinkove…

Správce impéria: Císař
Druhá část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Po dlouhé roky pečlivě připravovaný plán Jira z Anasati má konečně sklidit své ovoce a přinést mu mnohem více než jen titul vojevůdce. Jiro míří přímo na císařský trůn a přitom hodlá odstranit i svého hlavního protivníka –…

Technická ruština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická ruština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka…

Česká katolická teologie 1850-1950 a přírodní vědy
Vzdělávací cyklus Ctirada V. Pospíšila přináší podstatné rozšíření výzkumů v oblasti vztahů katolické teologie k poznatkům přírodních věd v minulém a předminulém století. Autor představuje poměr dobové teologie k astronomii a neshledává zde sebemenší konflikt. Pojednává…

Francouzština do práce A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština do práce/Obchodní francouzština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na…

Dospělé děti emočně nezralých rodičů
Zbavte se viny, která není vaše Jak emočně nezralí rodiče ovlivňují život svých dospělých dětí Pokud jste vyrostli s emočně nezralým, nedostupným nebo sebestředným rodičem, můžete v dospělosti pociťovat hněv, emoční osamělost, pocit zrady, úzkosti, deprese, obtíže v n…

Rambo – První krev
JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB…

Čas odpouštět
Právník Jake Brigance přijme obhajobu Drewa Gamblea, mladíka obviněného z vraždy policisty. Ostře sledovaný soudní proces rozděluje obyvatele zdejšího města – mnozí chtějí rychlý soud a trest smrti, ale Jake to vidí jinak. Jakmile zjistí o případu víc, pochopí, že musí …

Meditace o mateřštině
Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval…