Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Tatér z Osvětimi

Audiokniha Tatér z Osvětimi

Délka:

7 hod 5 min

Čte:

Martin Siničák

Vydavatel:

BizBooks

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Firewall

Firewall

Muž u bankomatu se znenadání skácí mrtev k zemi. Dvě dospívající dívky brutálně napadnou taxikáře, který posléze zemře. A celý kraj Skåne se ponoří do tmy kvůli rozsáhlému výpadku proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik, čeká na něj děsivé překvapení..

Obrázek podcastu Kouzelníci z pradávna 2: Kouzlo druhé šance

Kouzelníci z pradávna 2: Kouzlo druhé šance

Je zle! Omylem osvobozený jezikrál je zpátky! Dávno pradávno, ještě za časů obrů, se o místo v pralese prali starousedlíci z řad kouzelníků ovládajících magii s válečníky budujícími nový, moderní svět. Prozatím vítězili válečníci, protože se oháněli zbraněmi ze železa,

Obrázek podcastu Šestnáct způsobů, jak bránit opevněné město

Šestnáct způsobů, jak bránit opevněné město

Prostě si nemohl pomoci! A tak se zapsal do dějin. Byl jednou jeden muž, na kterého se štěstí usmívalo víc než na druhé, i když byste to při pohledu na jeho životopis možná neřekli. V dětství mu zabili rodiče a jeho prodali do otroctví, nový pán ho vyučil tesařskému řem

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Každý ve svém

Každý ve svém

Audio povídka Martina Johanny KAŽDÝ VE SVÉM vypráví příběh chlapce a dívky, které osud svede dohromady za nevšedních okolností v srdci prýštící fontány. Po doslova pohádkovém seznámení však postupně narážejí na nejednu překážku. Oba totiž žijí ve vlastních sociálních bu

Obrázek podcastu Železný plamen

Železný plamen

Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového zástupce velitele, který si dal jediný c

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Aký máte sen?

Aký máte sen?

Zbohom, všednosť. Vitajte, sny! Od detstva nás učia, že existuje len jedna správna cesta: dobre sa učiť, nájsť si „normálnu“ prácu a hlavne nikdy neriskovať. Simon Squib – podnikateľ, investor, zakladateľ HelpBnk a inšpiratívna osobnosť sociálnych sietí – dokazuje opak.

Obrázek podcastu Husitská epopej I. Za časů krále Václava IV. (1400–1415)

Husitská epopej I. Za časů krále Václava IV. (1400–1415)

Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Historicky věrně popisované události tvoří kulisu čtivého a napínavého příběhu rozvětvené rodiny Prokopů, jejíž příslušníky postaví neúprosný osud proti sobě. První díl se odehrá

Obrázek podcastu Maska

Maska

Příběh je považován za nejlepší thriller Edgarda Wallace o zabijákovi, kterému se říká Maska, a který sužuje Londýn. Policie dělá stále stejné chyby, kvůli kterým ho nemůže dopadnout. Policejní detektivní inspektor Alan Wembury je opět zamilován a milován, ale bratr jeh

Obrázek podcastu Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře - audiokniha obsahuje zajímavou formou podaný příběh dějin světa, který zaujme nejen mladé čtenáře. Proslulý kunsthistorik převypravuje dějiny světa jako příběh, ne vždy právě veselý a pochopitelně neukončený. V této knize se Gombr

Obrázek podcastu Muž a stín (1989)

Muž a stín (1989)

Muž a stín - to je název detektivního příběhu, který autor Emil Vachek situoval do doby předválečné republiky. Příběh začíná vraždou a případ řeší inspektor Klubíčko - tentokrát ovšem za výrazného přispění instinktu, který do příběhu vnese jedna z ženských postav...

Obrázek podcastu Hlavní přelíčení

Hlavní přelíčení

Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, po­stavit vysněný domek s terasou a

Obrázek podcastu Na volné noze

Na volné noze

„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred

Obrázek podcastu Matka

Matka

Slavné protiválečné drama Karla Čapka v rozhlasovém zpracování z roku 1953 s Otýlií Beníškovouv hlavní roli.

Obrázek podcastu KONIÁŠ –  Na válečné stezce

KONIÁŠ – Na válečné stezce

Legendární hrdina české fantasy, Koniáš, se v příběhu "Na válečné stezce" toulá až po nejzazších územích Crambijského impéria. Původně to měla být spíše badatelská výprava, ale to by nebyl Koniáš, aby se nepřipletl do opravdu velkých problémů. Čeká ho setkání nejen s pr

Obrázek podcastu Babička Is Not Dead

Babička Is Not Dead

Babička Is Not Dead volně navazuje na předchozí knihu Babička, také tento příběh vypráví o pocitech stárnoucí ženy ve světě, který se zbláznil. Podle autorčiny alter ego Xénie si život na stará kolena žádá více punku. Xénie doporučuje žít po svém. V protisměru. Protože

Obrázek podcastu Alžběta Pomořanská – Žárlivá císařovna

Alžběta Pomořanská – Žárlivá císařovna

Alžběta je o jedenatřicet let mladší než její císařský choť Karel IV., přesto se obává, že si ji manžel vyvolil nikoli z lásky, ale pouze z diplomatických důvodů, aby si naklonil své politické protivníky. Strachuje se, že ji nemiluje tak hluboce jako svou předchozí ženu

Obrázek podcastu Povídky Josefa Kopty

Povídky Josefa Kopty

Spisovatel a novinář z počátku minulého století Josef Kopta psal především legionářskou literaturu a knihy pro mládež. Průřez jeho tvorbou najdete ve vybraných povídkách v podání Vladimíra Brabce, Miroslava Táborského, Jiřího Adamíry, Josefa Beka a dalších.

Obrázek podcastu Sluneční bouře

Sluneční bouře

Erupce na slunci ovlivňují nejen polární záři, ale i chování vnímavých jedinců. Hrůzným způsobem zavražděný a rituálně zmrzačený mladý muž leží na podlaze kostela náboženského společenství, které kdysi založil. Pomůže jeho sestře, na kterou padl stín podezření, dávná ka

Obrázek podcastu Dopisy Otce Vánoc

Dopisy Otce Vánoc

Dokážete si představit, že byste napsali Ježíškovi a dostali odpověď? „Tak jsou tady Vánoce! Ta úžasná událost, kterou nemůže poskvrnit žádná ‚komercionalizace‘ – pokud to nedovolíme.“ Každý prosinec přicházela dětem J. R. R. Tolkiena obálka se známkou ze Severního pól

Obrázek podcastu Proces

Proces

Kafkův román Proces se nemusí každému zamlouvat – má totiž pověst zachmuřené, obtížně proniknutelné knihy, která je pro spěchajícího člověka opředena pláštěm z otazníků. Paradoxně ale i v onom spěchu je přítomno dost otázek, jež nabydou naléhavosti při zpětném pohledu p

Obrázek podcastu Kronika města Kocourkova

Kronika města Kocourkova

To se pár chytrých pantátů dalo dohromady… Kde ale udělali chybu? Slyšte, slyšte! Nenajde se na pohádkové mapě město s potrhlejším starostou a pány konšely. Kocourkovští zastupitelé ve složení Přetrhdílo, Semtele, Halabala, Játovím, Vymňouk & spol. zasedli na nové radni

Obrázek podcastu Konec vše napraví

Konec vše napraví

"Vposled se každý jinoch a každá mladá paní či slečna dá na cestu objevů a budou blouditi vesmírem lásky, jehož nesmírný čas a nesmírné dráhy jsou uvnitř pramalého srdce..." Nemáme v české literatuře mnoho autorů, jejichž jazyk a styl je tak osobitý, že je poznáme v kaž

Obrázek podcastu Jak uloupit dračí meč

Jak uloupit dračí meč

„Hlídej si meč…,“ říkal Děd Vrásečník. „Neb je to meč, co ukazuje cestu…“ Na souostroví přišly zlé časy. Od té doby, co lesy na Berserkru lehly popelem, jako by byl svět zakletý. Draci se začali bouřit proti pánům. Vody zaplavily pole a odnesly celé vesnice. Ale nejhorš