Audiokniha Takové maličkosti

Oliverova dobrodružství
Zemi splněných přání vládne moudrý, černo-bílý kocour Oliver, jehož posláním je pomáhat dětem vypořádávat se s jejich trápením. Oliver nesnáší, když někdo někomu ubližuje nebo se mu posmívá, je mu líto, když se děti něčeho bojí, jsou smutné nebo opuštěné. Jak se mu poda…

Tajemná řásnovka
Věčné hádky rodičů jsou pro čestného, citlivého Jindru Sochora k nevydržení, a tak uteče z domova. Objeví přitom tajemnou čtvrť Řásnovka a partu hochů. Společné se pustí do hledání klubovny a založí Stráž Řásnovky. To pravé dobrodružství začíná, když je osloví Tonda Men…

Tri nevesty
Príbehy o nevestách z rôznych kútov sveta inšpirované bulharskou, mongolskou a vietnamskou ľudovou rozprávkou. Žil raz v ďalekej krajine mocný kráľ, ktorý sa rozhodol, že už je čas oženiť sa. Ale za koho? Hútal a hútal, ale za vcelý svet si nevedel prdsatviť, aká by ma…

Pan Todero Brumla aneb Starý protiva
Je nepříjemný na lidi. Na všechno má tisíc řečí. Věčně si stěžuje, nikdo a nic mu není vhod. A navíc je takový lakomec, že omezuje celou rodinu. Todero Brumla je prostě člověk, kterého byste doma mít nechtěli. A přes všechnu svou odpudivost vyvolává smích, protože jeho …

Samotka
Útěk není konec, je to teprve začátek... Alex Sawyer, který byl za svůj neúspěšný pokus o útěk z ukrutné káznice zvaná Výheň umístěn na samotku, se snaží, aby ho černočerné ticho pekla zcela nepohltilo. Než vůbec začne pomýšlet na další útěk, musí nejprve překonat noční…

Všechny moje plesové sezóny
Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl…

Tygr pana Boška
První díl trilogie o humorných příhodách pana Boška, který si koupil Tygra – červený automobil úctyhodného stáří a velikosti. Od první vyjížďky a prvních pokusů o zkrocení Tygra, které dopadly velmi neslavně, neměla rodina Boškova klidnou chvilku. Vypravila se na tomto …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Klapzubova jedenáctka (1990)
Jedenáct zlobivých synů a bída nedá tatíkovi Klapzubovi spát. Ale jen do té doby, než přijde na ten úžasný nápad - prodá kozu, koupí dva míče a z kluků postaví fotbalové mužstvo. A to mužstvo dobude svět! Nestárnoucí román Eduarda Basse natočil jako dvoudílnou rozhlasov…

Povídky z Oděsy a odjinud
Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází nejeden ruský literát, z nichž nejslavnější je u nás hojně čtený a uznávaný Isaak Babel. Název audioknihy charakterizuje celou jeho tvorbu: jeho příběhy se opravdu odehrávají jak v jeho rodném městě, tak …

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století
Tentokrát míří Svatopluk Čech ve své fantazii do opačné strany časoprostoru, pan Brouček se nám opět trochu opil a skončil v prázdném sudu Würflova sklepa, pod hospodou Na Vikárce. Na tom by nebylo zase nic tak divného, ale pan Brouček se tímto způsobem zároveň posunul …

Srdcaři
Zkuste si představit, že jste na sále a stojíte nad nemocným člověkem, jehož srdce budete za chvíli operovat. Co by vám v tu chvíli běželo hlavou? Mysleli byste víc na pacienta, na sebe, anebo snad na někoho, koho milujete? Báli byste se? Možná za dveřmi sedí někdo, kdo…

Hra s ohněm
Jakkoliv někdy hořký, často cynický či sarkastický humor najdeme i v takových dílech jako je Tanec smrti, zde Strindberg dokazuje, že ve šťastnějším období svého života uměl napsat několik komedií plných vtipu a brilantně chytlavého dialogu. Patří k nim i Hra s ohněm.

Mariňáci II.
Jaderné exploze, guerilová taktika a vemírné bitvy, to je velkolepé završení příběhu vesmírných mariňáků v daleké galaxii. Všichni, kdo je tam poslali, věděli, že jejich šance na přežití jsou nulové. To však pro členy vesmírné pěchoty není důvod, aby si to mysleli taky.…

Záhada čínského zlata
LEGENDÁRNÍ SOUDCE TI ŘEŠÍ ZÁHADNOU SMRT SVÉHO PŘEDCHŮDCE… Mladý soudce Ti Žen-ťie přijíždí do sychravého přístavu Peng-laj, aby se ujal svého prvního úřadu. Namísto poklidné správy okresu ho však čeká mlhou zahalené hnízdo intrik. Jeho předchůdce Wang za záhadných okoln…

Obrazy ze starého zákona
Autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné biblické příběhy, které se staly součástí tří světových náboženství a základem kulturní historie lidstva. Poslech krátkých kapitol v interpretaci Lukáše Hlavici se může stát společným rodinným zážitk…

Černá smečka
Když je vaše matka démonská rajda, kariéra lovce démonů, potírače všech temných sil a jiného nepřirozeného blivajzu nebývá první profesní volbou. Své o tom ví Filip Aksamit, který poznal skutečnou válku s démony a nebojí se říci, že je ve svém oboru profesionál. A nyní …

Nejkrásnější pohádky - Kocour v botách
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Kocour v botách v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka
Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé…

Pohřbení
Jste připraveni ponořit se do mysli sériového vraha? Druhý případ oblíbené agentky Sayer Altairové, která se opět pouští do pátrání po zvráceném sériovém vrahovi. Sayer Altairová, neurovědkyně studující mysl psychopatů, se konečně vrací zpátky do terénu. Je povolána, …

Sofiin svět
Norský učitel Jostein Gaarder spojil ve své knize Sofiin svět zdánlivě neatraktivní témata: dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky. Román, který byl publikován v roce 1991, ovšem slaví neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšel v desítkách…

Útěk z Falaise
"Audiokniha Útěk z Falaise obsahuje šestnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #16 Plán na záchranu galického prince se zvrtne a Will Dohoda je i se svou učeňkou Maddie uvězněn na hradě Falaise. Nebezpečný a intrikánský baron Lassigny se snaží …

Destination Karminia
Audiokniha Destination Karminia namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Young professor Peng is looking for archaeology enthusiasts to help her in the search for the lost city of Karminia. Are you ready to follow her and her frie…

Paříž ve dvaadvacátém století
Příběh zamilovaného básníka a snílka Michela Dufrenoye, který se ztrácí a utápí v ryze pragmatickém světě plném komerce, spěchu a touhy po bohatství...Jules Verne napsal svůj román Paříž ve XX.století jako třetí v pořadí již v roce 1863, ale nakladatel ho odmítl pro jeh…

Neobyčejný život. Pásmo Jana Kopeckého "Svět podle Karla Čapka"
V říjnu 1989 nahrávala redakce mluveného slova Supraphonu ve studiu Lucerna pásmo Jana Kopeckého "Svět podle Karla Čapka" k 100. výročí Čapkova narození. K vydání titulu vycházejícího z Čapkových novinářských textů, myšlenek, úvah, novel a románů (např. Apokryfy, Boží m…