Audiokniha Tajné výlety Fany a Beryho a Po stopách Fany a Beryho

Gygův prsten
Básnický příběh o lydském králi i jeho řeckém příteli, jejichž osudy a životy rozhodne láska.Nejrozšířenější verze Gýgova příběhu se zakládá na několika Platónových zmínkách a na údajích u Lúkiana a Cicerona. V tomto podání je Gýgés pastýřem ve službách lýdského krále K…

Neumannovy Poděbrady 1984
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0641-43 v roce 1983 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Velký bílý práz…

Jeptiška
Sotva 23letá Zuzana Simoninová prosí v dopisech, určených markýzi de Croismare, o pomoc ve svízelné životní situaci. Doufá, že ji tento ctnostný šlechtic vyslyší a konečně se jí podaří zmírnit rány krutého osudu. S upřímnou snahou mu popisuje události svého života za zd…

Karlínská č. 5
Původní LP album 1218 0488 "Helena Šmahelová Karlínská č. 5" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní toto vyprávění o partě dětí z pražského činžáku, které se rozhodly pomoci svému kamarádovi, jemuž onemocněla maminka, vychází poprvé digitálně. HELENA ŠMAHELOVÁ (*14. červen…

Je Hurvínek OP?
Původní LP album 11 1621-1 "Je Hurvínek OP?" Divadla Spejbla a Hurvínka vydal Supraphon v roce 1991, v roce 2001 byl tento titul vydán lehce pokrácen jako součást CD titulu SU 5243-2 " Hurvínkovy přírodozpytné výlety". Nyní tedy tento titul, kde Mánička s panem Spejblem…

Deník dobrovolníka
Z deníku dobrovolníka a jeho ženy. Jmenuje se Mac. Je bývalý profesionální voják AČR, ale také manžel a otec dvou synů. Od roku 2022 dobrovolně působí v bojových zónách napadené Ukrajiny jako medik, instruktor a koordinátor pomoci těm, kteří to potřebují nejvíce. Je jed…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

May: Old Shatterhand
Původní 2LP album 11 0252-1 vydané Supraphonem v roce 1988 bylo vydáno poprvé na CD ve zkrácené formě (SU 5097-2) - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Okno smrti
Bývalý policista a scenárista Josef Mareš, známý především díky televiznímu seriálu Případy 1. oddělení, se ve své nové detektivce inspiroval smutným příběhem o ženě, která v roce 2000 zemřela po pádu z okna. Hrají Viktor Preiss a Václav Neužil "Můj tehdejší vedoucí m…

Technicka francouzština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická francouzština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sl…

Zůstal jsem klukem
V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva…

Krakatit
Rozhlasová dramatizace z roku 2025 Hrají: Petr Lněnička (ing. Prokop), Marek Holý, Ivan Trojan, Ondřej Brousek, Viktor Preiss, Eliška Zbranková, František Němec, Jaroslav Satoranský, Anežka Šťastná, Jaromír Meduna a mnoho dalších Hudbu nahrál Symfonický orchestr České…

100 x TGM
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.

Anna Elliotová
Román Anna Elliotová patří k trojici pozdních románů Jane Austenové (byl vydán posmrtně, r. 1818 pod názvem Persuasion), jejichž hrdinky jsou zpočátku odsouzené do rolí Popelky a získávají si lásku nejen svou andělskou povahou, ale i inteligencí, vtipem a morální pevnos…

Svědomí proti násilí
Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos…

Kirschner, Strakovi,I.a V.: První pomoc 1.
Původní LP 1118 4036 "První pomoc 1" z pera autorů Miloše Kirschnera a Ireny a Vladimíra Strakových v interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl, Hurvínek) a Heleny Štáchové (Mánička) vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Macbeth
Audiokniha Macbeth namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Scotland in the eleventh century. Macbeth is a brave general, loyal to King Duncan and to Scotland. Until, that is, he meets three evil witches after a battle against Kin…

Kdo židli má, bydlí 1
Rozhlasový cyklus zábavných talk show natáčených v pražském divadle Ungelt 1. 5.2012. Hovory o divadle, herectví a o životě.

Ottla
Životopisná hra o nejbližší sestře Franze Kafky.Ottla byla nejen Kafkovou důvěrnicí, často mu pomáhala i s věcmi praktickými, s kterými si dovedla lépe poradit. Pomáhala mu hledat samostatné bydlení, pronajala a upravila domek ve Zlaté uličce, kde mohl nerušeně po práci…

Technická ruština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická ruština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka…

Netrpělivost srdce
Je dvojí soucit, píše v prologu své knihy Stefan Zweig. Jeden, ten zbabělý a sentimentální, který je vlastní jen netrpělivostí srdce, aby se co nejrychleji zbavilo trapného dojetí cizím neštěstím, soucit, který vůbec není soucítěním, nýbrž jen instinktivním odvrácením c…

Bitva o české země
V polovině 19. století svět postihla katastrofa. Celé části zemského povrchy byly vymazány, hladiny oceánů se zvedly. Zanikly celé státy, jiné vznikly. Jedním z nich bylo Česko-slovenské království. V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a drž…

Ač zemřeli - ještě mluví IV.
Původní LP album 1018 3571 z cyklu Supraphonu Ač zemřeli - ještě mluví - díl IV. bylo vydáno v roce 1982. Ota Sklenčka spojuje zasvěceným průvodním slovem dokumentární záznamy hlasů významných osobností - na tomto albu promlouvá např. o mateřštině český jazykovědec a p…

Technická němčina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická němčina A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka…

Dospělé děti emočně nezralých rodičů
Zbavte se viny, která není vaše Jak emočně nezralí rodiče ovlivňují život svých dospělých dětí Pokud jste vyrostli s emočně nezralým, nedostupným nebo sebestředným rodičem, můžete v dospělosti pociťovat hněv, emoční osamělost, pocit zrady, úzkosti, deprese, obtíže v n…