Audiokniha Tajemství všech tajemství

Chytré pohádky
Existují i pohádky, ve kterých se nevyskytují pohádkové obludy, kde nevítězí mocné kouzlo či hrubá síla, ale navrch má rozum, moudrost a vtip. Hrdiny chytrých pohádek bývají lidé zdánlivě obyčejní, kteří se v životních zkouškách téměř vždy osvědčí jako lidé naopak neoby…

Broučci
Nejnovější audioverze jednoho z nejoblíbenějších děl české dětské literatury, legendárních příhod Broučka, Berušky, kmotřičky Janinky a dalších hrdinů. Pohádkové vyprávění o rodině a přátelích neposlušného svatojánského Broučka bydlícího za potokem pod jalovcem i s tatí…

Říha: Indiánská romance
Původní LP album 1118 4201"Bohumil Říha Indiánská romance" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní titul vyprávějící skoro pohádková dobrodružstvé malé Kateřiny a jejího tatínka ve vysněné Dešťové zemi kdesi na svazích jihoamerických And vychází poprvé digitálně.

Divoké prázdniny
Slavná novela Jana Procházky o přátelství dvanáctileté dívky a divokého koně. Jímavý příběh dospívající dívky, která se o prázdninách na venkově ujme domněle nebezpečného a proto týraného koně a laskavým slovem a péčí dokáže to, co se dosud nikomu nepodařilo, tj. zkrot…

Lavina
Rozhlasová stereofonní hra. Ani v nekritičtější chvíli není člověk úplně sám - vždycky jsou s ním a snad ho i podpírají ti, kteří mu byli v životě blízcí, kterých si vážil, které měl rád nebo kteří měli rádi jeho.V režii Jiřího Horčičky účinkují Eduard Cupák, Daniela Ko…

Filigránský případ
Poklidný konec noční služby na kriminalistickém oddělení naruší oznámení o pokusu propašovat do zahraničí vzácné tisky. Vzápětí starší žena ohlásí zmizení svého souseda. Oním sousedem je známý antikvář a tak je jen otázka času, kdy se oba případy propojí...Helena Šoltés…

Čertovská pohádka
Záchrana princezny přece stojí i za cestu do pekla! Poslechněte si vyprávění o tom, co všechno na své cestě zažil kašpárek s Honzou. Poznáte, jaké je to v pekle a dozvíte se, co všechno čerti dovedou a zmůžou. Jestlipak kašpárek s Honzou princeznu nakonec z pekla dostan…

Toulky českou minulostí 1051 - 1100
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Slečny Brontëovy
Třídílná audiokniha o trojici anglických spisovatelek z období romantismu. Zaposlouchejte se do příběhu o životních i tvůrčích cestách Charlotte, Anny a Emily Brontëových.Autorka Markéta Kočí Machačíková zvolila pro své vyprávění o osudech Brontëových specifický tvar. V…

Čapek: Povídky a apokryfy
Povídky z jedné a druhé kapsy a Apokryfy patřily a stále patří k nejúspěšnějším knihám klasika české moderní prózy Karla Čapka. V šedesátých letech minulého století natočil Supraphon některé z povídek a aforismů s tehdy předními interprety, kteří dnes představují legend…

Stará dáma vaří jed
Vdova po plukovníkovi Linnea Ravasková, důstojná stařenka, se všemožně obětuje svému nepovedenému synovci. Aby za něj mohla zaplatit dluhy, prodá luxusní byt v Helsinkách, navíc každý měsíc odevzdává jemu a jeho dvěma zlotřilým kumpánům důchod... Pak ji ale jednoho dne …

Rolland: Petr a Lucie. Dramatická montáž
Z komentáře k původnímu LP albu DV 5512 vydanému Supraphonem v roce 1959: Romain Rolland (*29.1.1866 - †30.12.1944) je jedním z největších a zároveň nejpokrokovějších tvůrců francouzské a světové literatury. Povídka "Petr a Lucie" byla poprvé vydána v roce 1920. Rolland…

Nepil: Štuclinka a Zachumlánek
Zimní příběh o dvou šikovných dětech, které si dokáží samy poradit, když kmotřínek, který se o ně stará, nečekaně onemocní, protože mu došel česnek, a musí do nemocnice. Štuclinka se Zachumlánkem občas s obtížemi, ale vždy vtipně a se spoustou fantazie vyřeší, jak zatep…

Čertí babička
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

So nah, So fern
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Amadou fühlt sich genauso als Deutscher wie seine Klassenkameraden, auch wenn er eine dunkle Haut hat und seine Eltern aus Afrika kommen. Er…

Dcery nové doby I.
První díl rodinné ságy čtyř přítelkyň, které se narodily kolem roku 1900 a žily v Hamburku, na pozadí bouřlivých německých dějin dvacátého století. Henny Godhusenové je devatenáct, má už za sebou první světovou válku a právě nastupuje na hamburskou ženskou kliniku Finke…

POHÁDKY z Dračí skály
Na Šumavě, v Dračích skalách poblíž vesničky Svojše žije velký počet zvláštních lesních potvůrek. Nastěhovaly se tam proto, že je to tam nejhezčí, a nemusí mít strach, že by je někdo obtěžoval nebo dokonce lovil. Jsou totiž neviditelné. Jediný člověk, který je vidí, je …

Bratrstvo Kniha první - Vyděděnci
Ve Skandii existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. Chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice.

Osudy
O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže…

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové
Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav…

České okamžiky II
Navazujeme na pětidílnou četbu z knihy Pavla Kosatíka České okamžiky. Nyní se k této knize vracíme, protože obsahuje ještě řadu zajímavých kapitol z českých dějin, které dosud rozhlasově zpracovány nebyly. Do druhé série kapitol vybrala Alena Blažejovská texty vztahují…

Země lidí
Četba na pokračování z autobiografické prózy francouzského letce a spisovatele, který svým životem a dílem dosvědčil neobyčejné sepětí mezi slovem a činemÚvahami prostupují příběhy statečných pilotů Jeana Mermoze a Henriho Guillaumeta, kteří patřili k zakladatelům létán…