Audiokniha Tajemství panství Latimer

Lidice - Ležáky /1942-1972/
Dramatické pásmo z veršů Karla Hynka Máchy a Josefa Hory, z Reportáže psané na oprátce Julia Fučíka, z autentických zpráv a hlášení a z vlastních textů sestavil Josef Pávek titul, který vydal Supraphon v roce 1972 a jenž nyní vychází poprvé digitálně. "...Vracíme-li se…

Králíčci v ohrožení
Při výletu k hájovně se malá neposedná Pavla šťourá klacíkem v mraveništi. Mravenci splašeně pospíchají do všech směrů – a vlezou jí i do nohavic... Naši čtyři kamarádi z Medového lesa naštěstí znají cestu k nejbližšímu potoku a Pavlínčinu energii dokážou využít k záchr…

Vánoční povídky ze Šumavy
Šumava pokrytá sněhem a mrazem. Zcela neznámé i slavné adventní, vánoční i novoroční povídky Karla Klostermanna spojuje vánoční čas. Odehrávají se v drsných podmínkách sněhem a mrazem udolané Šumavy. „Napsal jsem tyto řádky na památku zemřelým, na slávu posud žijícím,…

Šedý muž
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Paklíč
Detektivní komedie plná záměn, chyb a omylů. Slavný spisovatel detektivek Ludva Láce náhodou zjistí, že pražské podsvětí dostalo zálusk na jeho víkendovou vilu. Rozhodne se krádeži zabránit za pomoci inspektora Čepeláka. Jenže i za něj se vydává jeho dvojník. Situace se…

Toulky první republikou 26–50
Světla a stíny první republiky v úspěšném seriálu Českého rozhlasu. Beneš, Peroutka, pátečníci, Osvobozené divadlo, Hašek, Junková, Barrandov, Podolská, Jesenská, komunisté, funkcionalismus, sport, mlsání a mnoho dalšího. Účinkují: Jaroslav Plesl, Jana Stryková a Jiří…

Měsíc s dýmkou
Minulost nás vždycky dožene. Horác a Vašátko se představují. Měsíc s dýmkou, 6 + l a Zvláštní případ. Amatérský detektiv malíř Horác a kriminalista Vašátko hrdiny výtečných detektivních povídek. Tři zapeklité příběhy řeší Horác, sympaťák a smolař, malíř na volné noze, k…

Plaváček
Detektiv Miko Syrový je požádán svou dávnou přítelkyní, zda by se nemohl pokusit najít jejího nezvěstného bratra. Už tak nelehký úkol se ještě víc zkomplikuje ve chvíli, kdy je za hranicemi Prahy řekou vyplaveno ubité tělo. Jde skutečně o muže, kterého Miko hledá? Kdo a…

Povídky a příběhy o koních
Příběhy ze světa koní od známých autorů čtou oblíbení herci. Nejkrásnější povídky a příběhy světové literatury o koních a lidech ve špičkovém hereckém provedení. Literární texty Marka Twaina, Charlese Dickense, Rudyarda Kiplinga, Luigiho Pirandella a Charlese G.D. Robe…

Korespondence
Jeden z největších projektů historie audioknih. Více než třicet let 20. století v dopisech dvou kamarádů na život a na smrt. V celkem 561 dopisech se dva legendární klauni představují tak, jak je neznáme. Prožívají přes oceán všechny své pracovní úspěchy i nezdary a oso…

Knieža smrť
Oddelenie vrážd a smrť sú ako zamilovaná dvojica v parku, kráčajú vedno ruka v ruke vedľa seba a tvoria neoddeliteľnú jednotu. Zvykli si na seba, naučili sa rešpektovať jeden druhého a báť sa. Aj detektívi z oddelenia vrážd sa boja smrti a hoci si s ňou tykajú, jej návš…

Případ pohřešovaného háčka
Další případy netradiční detektivní party, jíž tvoří tramp, vodák, amatérský detektiv s přezdívkou Hároš a kapitán kriminálky Jan Sladký, přezdívaný Kozina, kterou měli čtenáři poznat v předešlé autorově knize Případ zatoulanýho rybáře (Beletris, 2017). Přitažlivost a v…

Cesta do Bugulmy
Fantasmagorická groteska o apokalypse Západu a o historických démonech dvacátého století. Rozhlasová dramatizace divadelní hry. Vzácně třeskutý a provokativní materiál s výtečnými hereckými výkony.

The Egyptian Souvenir
Audiokniha The Egyptian Souvenir namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Sally wants to be a detective and her hobby is solving mysteries. But this time the mystery is really difficult! Read about Sally’s adventures and enjoy!

Schweyk
Schweyk aneb Neskutečně skutečný příběh o tom, jak to doopravdy bylo. Odvážná rozhlasová hra pro šest herců seznámí posluchače šokujícím způsobem s neskutečně skutečným příběhem Josefa Švejka, paní Müllerové, nadporučíka Lukáše, hostinského Palivce a dalších na základě …

HEALTHY LONGEVITY Máte na déle, než si myslíte
Připojte se k nám na cestě za odhalením tajemství dlouhého a zdravého života ve světě, kde je moderní věda na pokraji průlomových objevů. Moderátoři Petr Šrámek a Jan Mühlfeit odhalí, jaký vliv mají na naše zdraví smysl života, strava, pohyb a psychologie. Současně sdíl…

Hájemství – Příběh kluka z pohřebky
Říká se, že děti si vybírají, do jaké rodiny se narodí. Dan si tím tak jistý není. Anebo měl jako embryo mnohem černější smysl pro humor než osud, který ho čekal. Narodil se do rodiny, kde se již po několik generací dědí pohřebácké řemeslo, v malebném městě v Českém ráj…

Wuthering Heights
Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro středně pokročilé posluchače. Cathy’s life is changed forever when her father brings home an abandoned child he names Heathcliff. As Cathy and Heathcliff grow up, their love for each othe…

Hra o trůny - Bouře mečů
Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však po…

Červený a černý
Román, v němž Stendhal (vlastním jménem Henri Marie Beyle) červenou barvou symbolizuje revoluci a černou barvou tmářství a despotismus. Hlavní hrdina románu Julien Sorel chce dosáhnout v životě vynikajícího postavení. Ačkoliv opovrhuje náboženstvím, dává se na kněžskou …

Hlava XXII
„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

Dobrodružství Billa Madlafouska
Audiokniha obsahuje deset příběhů z úspěšné knížky knihy pro děti Dobrodružství Billa Madlafouska v neodolatelném podání Oldřicha Kaisera. Devítiletý Bill je školák, který se s rodiči přestěhoval z Prahy do malého města. V Novém Strašecí potkává nové kamarády a zažívaj…

Tanec s draky
Jen touha po moci je věčná... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli d…

Dvě staré babky
Pro soubor třiačtyřiceti filozoficky laděných minipovídek nizozemského praktického lékaře, básníka a spisovatele jsou příznačné půvabná poetika, přemýšlivost, ironie, humor, absurdní logika a hra s konkrétními i přenesenými významy. Autor v leckdy groteskních, tragikomi…