Audiokniha Tajemný hrad v Karpatech

Maigret na dovolené
Od pobytu v malém francouzském letovisku Les Sables d’Olonne si komisař Maigret slibuje především odpočinek. Pak je ale konfrontován se snad nejtragičtějším případem své kariéry, který začne podivným vzkazem: Pro smilování boží, požádejte o návštěvu u pacientky na čísle…

Mimo dosah
Je to sen, realita, horor, blouznění v horečce nebo noční můra? Amanda leží na nemocničním lůžku a hledá bod zlomu, okamžik, kdy jedním banálním krokem odbočila z cesty a směřuje k nevyhnutelné katastrofě. Společnost jí dělá chlapec David, který jí svými otázkami pomáhá…

Národní umělkyně Otýlie Beníšková vypravuje pohádky
Dvě překrásné pohádky pro děti v nezapomenutelném přednesu herečky Otýlie Beníškové. Ta první, méně známá pohádka Marcipánek autorky Julie Malé-Brožové vypráví o dědečkovi a babičce, kteří vychovávají Marcipánka - jak již jeho jméno napovídá - velmi neobyčejného malého …

Houbové čarování
Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč…

Mise Afghánistán
Mise Afghánistán - Český chirurg v zemi lovců draků - audiokniha obsahuje soubor záznamů lékaře Tomáše Šebka, který pobýval v Afghánistánu a pomáhal zachraňovat lidské životy během válečných konfliktů. Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se …

Tři vyvolení
Druhý díl Temné věže úzce navazuje na díl první, na jehož konci usíná Roland na pobřeží Západního moře. Na začátku druhého dílu se probouzí, je napaden a zraněn. Roland spalovaný horečkou postupuje podél pobřeží a nachází troje dveře. Dveře do současných světů, odkud si…

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Ptáci v trní
Podmanivý příběh okouzluje od svého vzniku miliony čtenářů. Australská prozaička v něm líčí více než půlstoletí v životě farmářského rodu Clearyů, jehož členové přicházejí z chudých poměrů na bohatou usedlost v australském vnitrozemí. Ze širokého okruhu hrdinů a dějovýc…

Ľudské telo
Celý život trávime v jednom tele, a predsa väčšina z nás v skutočnosti netuší, ako telo funguje a čo sa v ňom odohráva. História anatómie a medicíny je plná zabudnutých hrdinov, ohromujúcich príbehov a zaujímavých faktov. Mimochodom, od okamihu, ako ste začali čítať tút…

Ostrov
Mia se vrátila na ostrov Hitra s úmyslem udělat za svojí policejní kariérou tlustou čáru. Jedenáctiletá Sofie ji však přemluví, aby se pokusila vyřešit záhadné zmizení jejího kamaráda. Místnímu policistovi Eriksenovi zase dělá starost znesvěcený oltářní obraz v kostele.…

Jack Reacher: A přece nezemřeš
Atraktivní, draze oblečená snědá třicátnice, která zrovna vyšla ze dveří čistírny, zápasila s devíti plastovými obaly na kostýmy – vypadalo to, že má zraněnou nohu. Jack Reacher zareagoval na její prosebný pohled, vzal od ní oblečení a podal jí také hůl, kterou předtím …

Houbařka
Co skrývá podhoubí minulosti traumatizované mladé ženy? Je tomu již sedm let, co se Sářiným útočištěm stala stará chalupa na šumavském venkově a její život se začal odvíjet v neměnném rytmu, majícím podobu každodenní namáhavé pouti po houbařské stezce, kterou „zdědila“ …

Němá dívka
Několikanásobná vražda má očitou svědkyni. Je jí však deset a nemluví… Obyvatele švédského městečka Torsby vyděsí násilná smrt čtyřčlenné rodiny se dvěma malými chlapci. Na místo je vzápětí povolán tým zkušených vyšetřovatelů s policejním psychologem Sebastianem Bergman…

Milenec lady Chatterleyové
Příběh nerovné živočišné lásky v jednom z nejskandálnějších románů první poloviny 20. století. Poprvé vyšel na konci dvacátých let ve Florencii a v Paříži, ovšem v autorově rodné Británii bylo jeho vydávání zakázáno až do šedesátých let. Takže si jej angličtí kulturní t…

Břemeno minulosti
Práce na oddělení vražd připomínala někdy Krauzovi jízdu na horské dráze: chvíli nahoru, chvíli dolů - někdy nevěděli, kam dřív skočit, jindy jako by si vrazi vybírali náhradní volno. Za rychlé vyřešení posledního případu si Krauz a Canis vysloužili šťavnatou odměnu a s…

Obléhání Macindawu
Podaří se Willovi najít v rozvráceném severním lénu bojovníky, kteří mu pomohou zpátky dobýt hrad ovládaný sirem Kerenem a jeho tlupou zločinců a osvobodit Alyss ze zajetí? Navíc se za hranicemi shromažďují klany divokých Skotiů a chystají vpád do araluenského královstv…

100 statečných - Host č. 20 - Filip Turek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Turek (automobilový sběratel)

Patriot
V knize najdete život Alexeje Navalného popsaný jeho vlastními slovy. Dočtete se o jeho dětství v Sovětském svazu, o politickém prozření, o milované rodině, o upřímném a zapáleném odporu proti zkorumpovanému režimu, a hlavně o lásce k Rusku a k jeho lidu. Travičský atak…

Lucemburská epopej III
Karel IV. upevňuje svou císařskou moc. Román Vlastimila Vondrušky líčí promyšlený boj Karla IV. o římskou císařskou korunu, který vrcholí korunovací v Římě roku 1355. S líčením Karlových osudů se prolíná popis postupného úpadku moci pánů z Landštejna. Na konci roku 13…

Hovořil se zvěří, s ptáky a rybami
Mříže? Jistě. Přece nechcete, aby se zvířata zase vloupala do domu. Jak si představíte držitele Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství? Pokud jako vědce trávícího život výlučně v přítomnosti zkumavek, nelze být v případě Konrada Lorenze dále pravdě. Autor s hlubokou od…

Josef Somr
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Josef Somr.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a Huga …

Sharko
Sharko vždycky přirovnával první dny vyšetřování k lovecké výpravě. Byli jako smečka psů poháněná zvukem loveckých rohů, která vyráží za kořistí. S tím rozdílem, že tentokrát jsou kořistí oni sami. Působivé a brutální, jako všechny thrillery s komisařem Sharkem! V tomto…

Pohřbení
Jste připraveni ponořit se do mysli sériového vraha? Druhý případ oblíbené agentky Sayer Altairové, která se opět pouští do pátrání po zvráceném sériovém vrahovi. Sayer Altairová, neurovědkyně studující mysl psychopatů, se konečně vrací zpátky do terénu. Je povolána, …