Audiokniha Tajemná kniha

Aforkalypsa V: Tantrická síla
Tantrové slaví velký den. Nazývají ho Dnem proměn. Je to vzácný obřad, který se opakuje maximálně jednou za století. Pozván je i Rumblitz, přestože to není poprvé a jeho předchozí účast nedopadla moc dobře. Nyní vyráží na cestu s vnukem Yorikem, a když už jsou na výletě…

Líheň I. – Smrt zrozená v Praze
První díl této zběsilé akční jízdy byl recenzenty přirovnáván jak k filmům o nesmrtelném Rambovi, tak i ke knihám Jiřího Kulhánka, dalšího krále české akční školy. Slečna Marika a její tým složený z nejdrsnějších mužů, jaké jí mohl přidělit snad jen Osud, rozjíždí v Pra…

Pod sněhem
Přežít ve zdraví rodinnou oslavu? To už je snazší projít minovým polem! Tři sestry, jedno auto a pořádně dusná atmosféra. První si veze dvě dcery, mimino a psa, druhá svého syna, třetí kocovinu. Tak začíná románový příběh v knize Pod sněhem od Petry Soukupové, autorky s…

Poslední láska císaře Karla
Román pojednává o pozapomenutém osudu Guillauma, jediného historicky doloženého levobočka císaře Karla IV. Český král a římský císař se s Guillaumovou matkou seznámil patrně v roce 1365 při jedné ze svých cest do Avignonu, kam ho opakovaně zavedla snaha zasadit se o nav…

Cyrano z Bergeracu (2015)
Český rozhlas vrátil po šedesáti letech na rozhlasové jeviště jednu z nejslavnějších her všech dob Cyrano de Bergerac. Titulní roli hrdého gaskoňského bouřliváka, který svůj širák v souboji odhazuje v dál, ale před ženami se skrývá pod balkónem, převzal po Karlu Högerov…

Vzpomínání na Jaroslava Ježka
Z komentáře Ludmily Vrkočové k původnímu LP albu 1218 4056 "Vzpomínání na Jaroslava Ježka" vydanému v Supraphonu v roce 1986 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Kdo zná sílu zvukového dokumentu, dobře ví, že je v procesu poznání člověka, jeho práce a doby, ve které žije…

Moderní člověk a náboženství
Duchovní krize člověka očima filozofa. „Jak se stal z člověka staršího člověk moderní? Co ho činí moderním?“ Tak se ptá Masaryk ve svém filozofickém díle, v němž uvažuje o duchovní krizi člověka v sekularizovaném světě. Krize moderního člověka je pro Masaryka krizí cel…

Murtagh
Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá co…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Bitva o diamant
Příkoří? Odpálkuj ho a upaluj, co ti síly stačí! Jde o diamant! Ve dvou rozhádaných osadách pod horami na západě Ameriky se odehrává drama, jemuž hravě porozumí srdce každého malého sportovce nehledě na národnost. Jedenáctiletý Luke, člen týmu zdejších dětských nadšenců…

Dr. No
Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Opřete se do toho
Ženy dlouhodobě převažují mezi absolventy vysokých škol v Evropské unii i ve Spojených státech, přesto na vedoucích pozicích v soukromém i veřejném sektoru sedí v drtivé většině muži. Ženy se tak nemohou plně podílet na rozhodnutích, která zásadně ovlivňují život nás vš…

Skrytý princ
Ako židovská otrokyňa nemá svetlé vyhliadky do budúcnosti. Čoskoro však zistí, že v jej rukách možno spočíva osud národov. Keren, nadaná židovská pisárka, ktorá pracuje pre veľkého Daniela, si spolu s jeho synmi a ich priateľom Jeredom osvojuje cudzie jazyky aj umenie š…

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasa…

Ukradené dětství
Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

Volání o pomoc
Madison Harperová se vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea hledá odpověď na řadu otázek: Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? A kdo zabil její bývalou přítelkyni? K tomu se přidá smrt místní dívky, z jejíž sebevraždy se …

Cirkus Hurvajz
Oblíbená a úspěšná řada archivních nahrávek Divadla Spejbla a Hurvínka s Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem obou dřevěných protagonistů a ředitelem tohoto divadla, pokračuje už čtrnáctým titulem. Hurvínek s Máničkou se tentokrát dostanou do opravdového cirkusu…

Léčivá zelenina
Bylinky – slovo, které vyvolá u lidí důvěřujících přírodnímu léčitelství nadšení, u dalších možná opovržení a mnozí pak začnou vyprávět o šarlatánech, kteří zrazují lidi od moderní lékařské pomoci. Bylinky opravdu účinkují na mnohé nemoci a obtíže. Používají se již mnoh…

Rány vítězů
Rozhlasová hra o učitelce hudby a o jejím marném vztahu k ženatému muži.V hlavních rolích komorního příběhu uslyšíte Janu Hlaváčovou v roli učitelky hudby, Danu Medřickou v roli matky a Eduarda Cupáka v roli muže na rozcestí. Příběh vztahu panovačné tchyně a zotročené s…

Sulek maluje
Pavel Kosatík si za objekt své knihy vybral osobu svérázného malíře Svatopluka Sulka. Narozen v roce 1921, studoval po druhé světové válce na prestižní Akademii Montmartre v Paříži, v ateliéru Fernanda Légera. Doma směl poprvé vystavovat až v roce 1958, na přímluvu prof…

Lamková: Káťa a Škubánek zase spolu
Nerozlučná dvojice, holčička Káťa a její pejsek Škubánek, se znovu vrací. Jejich populární příběhy, známé také z televizních večerníčků, mají nyní další pokračování. Tentokrát se Škubánek stane filmovým hercem, chytne spolu s Káťou lupiče a oba zažijí setkání s mimozemš…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Csipkerózsika, A brémai muzsikusok, Jancsi és juliska, A csizmás kandúr
Původní desky s maďarskými verzemi pohádek Šípková Růženka, Brémští muzikanti, Perníková chaloupka a Kocour v botách vydal Supraphon resp. Supraphon-Artia v roce 1964 pod katalogovými čísly 03558;03559;03560 a 03561. Nyní i tyto tituly posíláme poprvé do digitálního pro…

Na volné noze
„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred…

100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Toufar (spisovatel a novinář, popularizátor kosmonautiky)