Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Tahle země není pro starý

Audiokniha Tahle země není pro starý

Délka:

8 hod 42 min

Čte:

Jan Vlasák

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt

Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt

Během strašlivé bouře po cestě temným Děsohvozdem zmizí z maringotky kočovných loutkoherců Baculíkových jejich jediný synek zvaný Špunt. Zatoužil totiž po kariéře panoše Rodriga Raubíře ‒ nejhrůznějšího z loupeživých rytířů, jenž sídlí ve zdejších končinách ‒ a vydal se

Obrázek podcastu Velká denní hudba

Velká denní hudba

Rozhlasová hra podle povídky Adolfa Branalda. Drama českého vězně a amatérského muzikanta, který se v koncentračním táboře stal obětí zvráceného experimentu - mučení hudbou. Dramatizace Hana Šotová. Režie Karel Weinlich.Účinkují František Němec, Dana Syslová, Jaroslav K

Obrázek podcastu Nepil: Kněžnin prsten. Povídky

Nepil: Kněžnin prsten. Povídky

Nahrávka vycházející ze sbírky příběhů ze středních Čech autora Františka Nepila Kněžnin prsten v nepřekonatelné a nezaměnitelné interpretaci Františka Nepila

Obrázek podcastu Veliký diamant

Veliký diamant

Rozhlasová hra pro mládež ze života českých cestovatelů Čeňka Paclta a Emila Holuba. Hlavními postavami však nebudou tito cestovatelé, nýbrž pan Link, který pracuje na jedné jihoafrické farmě jako hledač diamantů...V roce 1983 nastudoval režisér Ladislav Rybišar.

Obrázek podcastu Golem

Golem

Ulicemi starého pražského města židovského opět prochází postava tajemného Golema. A stejně jako před generacemi i nyní jsou mu v patách tragické a tajemné události. Jaká tajemství židovské město a život v něm ukrývají? Kdo je Athanasius Pernath, a jsou prožitky na jeho

Obrázek podcastu Vražda v šantánu

Vražda v šantánu

V roce 1978 měli rozhlasoví posluchači možnost pobavit se při malé konverzační komedii Vražda v šantánu. Autoři jí dali podtitul mini krimi a odehrává se za první republiky v Praze. Ředitele šantánu Boulevarde vyleká nenadálá zpráva: anonym hrozí tím, že při večerní pro

Obrázek podcastu Dvě staré babky

Dvě staré babky

Pro soubor třiačtyřiceti filozoficky laděných minipovídek nizozemského praktického lékaře, básníka a spisovatele jsou příznačné půvabná poetika, přemýšlivost, ironie, humor, absurdní logika a hra s konkrétními i přenesenými významy. Autor v leckdy groteskních, tragikomi

Obrázek podcastu Murder in the Garden

Murder in the Garden

Three detective stories where the police are still unable to reach a final conclusion. Therefore, the cases are also solved, upon request, by a private detective, retired police officer, and lover of Prague pubs, Pavel Havránek, who does not use a gun, and whose methods

Obrázek podcastu Temná dcera

Temná dcera

Leda je rozvedená profesorka anglické literatury. Má dvě dospělé dcery, které odjely za otcem do Kanady, a ona si konečně může užívat léta bez pracovních i rodinných povinností. Na pláži u moře se setkává s neapolskou rodinou, tolik podobnou té, z níž sama pochází. Její

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi

Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi

Seznamte se s Ducháčkovými! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich tři neposední potomci jsou milá strašidla, kterých se rozhodně nemusíte bát. Lidí se sice trošku straní, ale když na to přijde, rádi jim v mnohém pomohou. Zvědaví duchové Simon, Olívie a Bubi jsou samá

Obrázek podcastu Komu to prospívá

Komu to prospívá

Z nového historického románu oblíbeného autora se konečně dozvídáme, jak vlastně začal příběh pražského podrychtáře Václava. Roku 1385 vrací z Padovy do Prahy, kde zatím vypukly pouliční bouře. Pražští studenti se chopili zbraní a rychtář Martin Rotlev neví, jak zabráni

Obrázek podcastu Hodně jsem nikde

Hodně jsem nikde

Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč

Obrázek podcastu Nejlepší pohádky o čertech

Nejlepší pohádky o čertech

Klasické i převyprávěné filmové pohádky, v nichž vystupují čerti v rolích ochránců spravedlnosti a dobra Komplet šesti pohádek o čertech je kombinací klasických pohádek z archivu Supraphonu a nově nahraných příběhů podle oblíbených filmů S čerty nejsou žerty a Čertovin

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov

Alibaba a štyridsať lúpežníkov, Studňa zlodějov - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců. Ali Baba je náhodným svědke

Obrázek podcastu Symfonie s úderem kotlů

Symfonie s úderem kotlů

Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef Kemr Ilja Hurník (1922–2013), skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu

Obrázek podcastu Sandokan II: Tajemství černé džungle

Sandokan II: Tajemství černé džungle

Černá džungle nemá konce. Hlavní postavou druhého dílu Sandokanových dobrodružství je lovec hadů Tremal-Naik, rozhodnutý osvobodit bílou dívku vězněnou sektou přívrženců bohyně Kálí. Atmosféra temné džungle, kde na každém rohu číhá smrtelné nebezpečí. Sekta přívrženců

Obrázek podcastu Orlovo proroctví

Orlovo proroctví

Centurioni Macro a Cato uvízli v Římě. Oba čekají na výsledky vyšetřování smrti dalšího důstojníka, které byli svědky, a jejich osud je nejistý. Nejde ale jen o jejich bezpečí. Pirátům se do ruky dostávají tři svitky, na nichž závisí císařův život a budoucnost celého Ří

Obrázek podcastu Mágovo tajemství

Mágovo tajemství

Desetidílná četba na pokračování z dobrodružného románu André Laurie (1844 - 1909), vlastním jménem Paschal Grousset, byl autorem mnoha románů pro mládež, publikovaných v nakladatelství Hetzel v ediční řadě Dobrodružné romány. Za to, že nebyl zapomenut, vděčí Laurie své

Obrázek podcastu Společnost nevolnosti

Společnost nevolnosti

Audiokniha Společnost nevolnosti je výběrem esejů z knižní podoby. Jak na začátku knihy uvádí Václav Bělohradský: “První vydání této knihy vyšlo na samém konci roku 2007, nevolnost, o níž v ní uvažuji, od té doby změnila skupenství. Stala se tekutým hněvem, zalévá celou

Obrázek podcastu Otec Goriot

Otec Goriot

Román Otec Goriot je jedním z dílů rozsáhlé Lidské komedie Honoré de Balzaca. V jeho ději můžeme sledovat dva hlavní příběhy; postupný společenský vzestup studenta práv Evžena de Rastignaca (Viktor Preiss) a úpadek kdysi významného obchodníka s nudlemi, otce Goriota (Ma

Obrázek podcastu Dlouhá kakaová řasa

Dlouhá kakaová řasa

Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové

Obrázek podcastu Jedním tahem pera

Jedním tahem pera

Kdysi dávno, v dobách, kdy ještě žili draci a neexistovaly jiné videohry než černobílý ping-pong, vešel ve městě Morporku do začouzeného lokálu čaroděj… Vydejte se ve sbírce dvaceti povídek sira Terryho Pratchetta do světa dobrodružství, zábavných absurdit a bezbřehé fa

Obrázek podcastu Začněte s PROČ

Začněte s PROČ

# O knize Při studiu vůdčích osobností a organizací, které velkou měrou ovlivnily svět, Simon Sinek zjistil, že všichni uvažovali, jednali a komunikovali přesně stejným způsobem – vždy začali s otázkou PROČ a až poté řešili, JAK a CO realizovat. Autor tento model nazýv