Obrázek podcastu Ťahal dedko repku

Audiokniha Ťahal dedko repku

Délka:

52 min

Čte:

Různí interpreti

Vydavatel:

ALI

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Jak se domluvit

Jak se domluvit

Jefferson Fisher si na sociálních sítích získal miliony sledujících zásluhou krátkých, srozumitelných a praktických videí, ve kterých vysvětluje, jak se méně hádat a více domlouvat. Ať už jde o zvládání vyhrocených debat, jednání s náročnými lidmi, nebo sebevědomé prosa…

Obrázek podcastu Život víry 2025/10

Život víry 2025/10

Život víry 2025/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. * téma: V údolí pochybnosti To, jak a čemu věříme i jak a o čem pochybujeme, má velký vliv na náš život…

Obrázek podcastu Básnický portrét Františka Halase

Básnický portrét Františka Halase

Z komentáře Ludvíka Kundery k původnímu LP albu DV 15222 "Básnický portrét Františka Halase" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Dílo Františka Halase není nepřehledně rozlehlé: dvanáct sbírek - z části velmi útlých; knížka veršů pro…

Obrázek podcastu Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Obrázek podcastu Tajemníkem prezidenta Masaryka

Tajemníkem prezidenta Masaryka

Jindřiška Smetanová upravila deníkové vzpomínky svého strýce Antonína Schenka na dobu jeho působení ve funkci osobního sekretáře prezidenta republiky T. G. Masaryka. Knižně vyšly pod názvem T. G. M.: Proč se neřekne pravda?Čte: Ladislav Mrkvička.

Obrázek podcastu Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice?

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice?

Našli je v zimě, oblečené pouze do spodního prádla, rozeseté ve sněhu daleko od tábora. Ohořelé, zohavené. S rozmačkanými hrudníky, bez očí, bez jazyka… Jejich oděvy byly radioaktivní, ve fotoaparátu měli snímek postavy připomínající sněžného muže. Jak zemřelo devět vys…

Obrázek podcastu M+B+M

M+B+M

My Tři králové jdeme k vám… M + B + M. Tento pozdrav sice úderná zpravodajsko-sabotážní skupina z organizace Obrana národa na domovní dveře protektorátní Prahy nepsala, a přece jí gestapo přiřklo přezdívku Svatí Tři králové. Podplukovníci Československé armády Josef Maš…

Obrázek podcastu Couchsurfing v Rusku

Couchsurfing v Rusku

Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vla…

Obrázek podcastu Přepište svůj příběh

Přepište svůj příběh

Benjamin Hardy boří zažité mýty o osobnosti a nabízí odvážné strategie pro osobní transformaci. V knize Přepište svůj příběh čerpá z psychologických poznatků a vyvrací zažitou, avšak mylnou představu, že osobnost je vrozená a neměnná. Podle autora nemáme své „skutečné j…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014

100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014

Hostem L. Výborné - N. Krmenčíková (odbornice na pivo, sládkyně)

Obrázek podcastu Z Izrastiny s láskou

Z Izrastiny s láskou

Osobní svědectví válečného reportéra Jakuba Szántó o dvou obdivuhodných národech. Ve své druhé knize se laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. Skrze výrazné životní příběhy a vlastní čtvrtstoletí trvající or…

Obrázek podcastu Cyrano z Bergeracu

Cyrano z Bergeracu

Cyrano z Bergeracu - audiokniha obsahuje rozhlasovou hru podle předlohy, jejímž autorem je Edmond Rostand. Účinkuje Jiří Langmajer, Kateřina Lojdová, Daniel Bambas, Otakar Brousek ml., Milan Stehlík a další. V dějinách divadla je datum 28. prosince 1897 bezpochyby jed…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Obrázek podcastu Porodní sestra z Osvětimi

Porodní sestra z Osvětimi

Porodní sestra z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný skutečnými osudy Stanisławy Leszczyńské. Tato polská porodní sestra vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě ani žádná žena. Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů…

Obrázek podcastu Pravidlo pěti vteřin

Pravidlo pěti vteřin

PŘIPOJTE SE K DESETI MILIONŮM LIDÍ, KTEŘÍ OBJEVILI TAJEMSTVÍ K VELKÉ ZMĚNĚ. PRAVIDLO PĚTI VTEŘIN. PŘETVOŘTE SVŮJ ŽIVOT, PRÁCI I SEBEVĚDOMÍ POMOCÍ KAŽDODENNÍ ODVAHY! JESTLI UMÍTE POČÍTAT 5 – 4 – 3 – 2 – 1, MŮŽETE MÍT VŠECHNO, CO JSTE SI KDY PŘÁLI. V této audioknize se d…

Obrázek podcastu Vnitřní štěstí - Měj (se) rád

Vnitřní štěstí - Měj (se) rád

Smyslem této audio knihy je připomenout vám lásku, a to zejména k sobě. Bez toho, abyste měli rádi a brali se takoví, jací přirozeně jste, bude vaše putování fyzickou krajinou vždy něco postrádat. Různá duchovní cvičení, většinou složitá a mírně řečeno technická, vás ne…

Obrázek podcastu Autismus bez masky

Autismus bez masky

>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 3 - Hana Roháčová  06.06.2014

100 statečných - Host č. 3 - Hana Roháčová 06.06.2014

Hostem L. Výborné - H. Roháčová (primářka infekčního oddělení Nemocnice Na Bulovce)

Obrázek podcastu Taliančina pre začiatočníkov A1-A2

Taliančina pre začiatočníkov A1-A2

Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina-slovná zásoba A1_A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas taliančinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextovom učení, t…

Obrázek podcastu Lazebník sevillský

Lazebník sevillský

Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais byl mužem mnoha tváří i profesí. Za svého života se stal hodinářem vynálezcem, hudebníkem, politikem, tajným agentem, obchodníkem se zbraněmi, ale také aktivním účastníkem hned dvou světových revolucí - americké a francouzské. Nejví…

Obrázek podcastu Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých C1, C2

Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých C1, C2

Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina – slovná zásoba pre pokročilých C1, C2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov, ktorí už štandardne v angličtine komunikujú. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa budete učiť a opakovať nielen slovíčka, al…

Obrázek podcastu Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Rukopis objevený v rozhlasovém archivu. Rekonstrukce série Čapkových přednášek z roku 1933 s autorovými deskami. Připravil Václav Cibula. Účinkují Radim Vašinka a Pavel Soukup.

Obrázek podcastu Férová práce

Férová práce

>> Cítíte se v práci diskriminováni? Stal se váš kolega obětí šikany? Doslechli jste se, že jako šéf nejednáte fér? << >> „Kim Scott ukazuje, že proti diskriminaci a obtežování můžeme účinně bojovat pomocí spolupráce a vzájemného respektu.“ — Sheryl Sandberg, bývalá CO…